Είναι νέος, ταλαντούχος και με όρεξη για ανταγωνισμό
Ο Κώστας “Truebee” Τρουμπούνης, από σήμερα θα είναι ο νέος παίκτης της ομάδας του OBC Gamespace στο Hearthstone. Συνοδοιπόροι του είναι οι ImissLethal και Greek Paradox.
Στα 19 του χρόνια, έχει κάνει την επαγγελματική σκηνή του Hearthstone της Ελλάδας να μιλάει για αυτόν. Πρόσφατα, τον είδαμε να τερματίζει πρώτος στα προκριματικά για το Game Evolution, που πραγματοποιήθηκε στη Βουλγαρία. Μετά από αρκετούς μήνες αποχής, ο πλέον φοιτητής του τμήματος Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Πατρών, αποφασίζει να ενταχθεί σε έναν ακόμη οργανισμό.
Είχαμε την ευκαιρία να μιλήσουμε μαζί του και να τον γνωρίσουμε καλύτερα. Επίσης, μάθαμε τι ήταν αυτό που τον ώθησε να εμπιστευθεί έναν ακόμη οργανισμό, μετά την αποτυχημένη προσπάθεια της On Top να δημιουργήσει ένα Hearthstone Department.
Είμαι ο Κώστας “Truebee” Τρουμπούνης. Είμαι 19 χρονών. Είμαι από την Αθήνα, αλλά σπουδάζω στην Πάτρα μηχανικός ηλεκτρονικών υπολογιστών. Εκτός από τα games, λατρεύω το σκάκι και τα επιτραπέζια.
Πόσο καιρό ασχολείσαι με το gaming και τι σε τράβηξε σε αυτό;
Από μικρός άρχισε να με ενδιαφέρει το gaming. Γύρω στα 12 με 13, άρχισα να ασχολούμαι με Counter Strike 1.6 και DotA. Πιο μετά, ακολούθησαν κι άλλα παιχνίδια, όπως LoL, Dota 2 και φυσικά Hearthstone. Η πρώτη μου επαφή με το gaming ήρθε από το μεγάλο μου αδερφό, ο οποίος με δίδαξε την τέχνη των παιχνιδιών.
Πότε ξεκίνησες το Hearthstone και από ποιο σημείο και μετά ασχολήθηκες με την competitive σκηνή;
Hearthstone ξεκίνησα να παίζω από το open beta, καθώς δεν ήμουν από τους τυχερούς που πήραν Alpha key. Το πρώτο μου τουρνουά ήταν το καλοκαίρι του 2014, όπου βγήκα δεύτερος. Έτσι, κέρδισα μια θέση στη ΔΕΘ και άρχισα να βλέπω το παιχνίδι πιο σοβαρά.
Είναι ουσιαστικά η δεύτερη ομάδα στην οποία μπαίνεις μετά την On Top. Πως αισθάνεσαι;
Η συνεργασία μου με τους Οn Top δεν ήταν αυτό που περίμενα. Η αλήθεια είναι πως ήθελα για αρκετό καιρό να ανήκω πάλι σε μια ομάδα και χαίρομαι πολύ που μου δόθηκε μια ευκαιρία με την ομάδα του OBC Gamespace.
Πλέον θα είσαι συμπαίκτης με τους Imisslethal και Greek Paradox. Πες μας λίγα λόγια για αυτό.
Έμαθα τον Imisslethal μέσα από τα stream του, και αργότερα τον γνώρισα από κοντά σε ένα τουρνουά. Αναμφισβήτητα είναι ένα από τα πιο αγαπημένα άτομα στο greek hs community. Τον Greek Paradox δεν τον ξέρω από κοντά, αλλά έχω ακούσει πολλές φορές το όνομα του σε streams, αλλά και στη ΔΕΘ που είχε κατακτήσει μια καλή θέση. Ανυπομονώ να συνεργαστώ μαζί τους!
Πως βλέπεις την ελληνική σκηνή να αναπτύσσεται τα τελευταία χρόνια στα esports και ειδικά στο Hearthstone;
Τα τελευταία χρόνια η ελληνική σκηνή πιστεύω κερδίζει περισσότερο έδαφος, αφού σιγά σιγά τη βλέπουμε να επεκτείνεται και στο εξωτερικό. Όλο και περισσότερα άτομα ενδιαφέρονται για το gaming και ειδικότερα για το Hearthstone μετά την επιτυχία του Likeabawse στο HTC.
Ποια η γνώμη σου για το ελληνικό Hearthstone Community;
Κατά τη γνώμη μου, το ελληνικό HS community είναι ένα από τα καλύτερα στον κόσμο, παρόλο που δεν έχει την αναγνωσιμότητα που του αξίζει εκτός Ελλάδας. Όμως, σταδιακά αυτό αλλάζει και ειδικά μετά από τις πολλές επιτυχίες Ελλήνων παικτών σε ευρωπαϊκό επίπεδο (Feno, Tholwmenos, Dethelor, Likeabawse).
Θεωρείσαι ένας από τους καλύτερους παίκτες στην Ελλάδα. Πιστεύεις ότι πλέον που βρίσκεσαι στον οργανισμό, αν κληθείς να παίξεις στο εξωτερικό, θα είναι βαριά η φανέλα;
Η αλήθεια είναι ότι σίγουρα θα νιώθω ένα παραπάνω άγχος, καθώς τώρα δεν θα παίζω μόνο για τον εαυτό μου, αλλά και για την ομάδα. Όμως, θα προσπαθήσω να κάνω ό ,τι καλύτερο μπορώ, ώστε να τους βγάλω όλους ασπροπρόσωπους.
Τι πιστεύεις ότι πάει λάθος και οι Έλληνες επαγγελματίες παίκτες δεν έχουν τόσο μεγάλη αναγνώριση στο εξωτερικό;
Όπως ανέφερα και παραπάνω, αρκετοί Έλληνες έχουν κάνει μεγάλα επιτεύγματα. Σίγουρα μπορούν να καταφέρουν και καλύτερα στον τομέα της αναγνώρισης, όμως στην Ελλάδα είναι δύσκολο να ασχοληθεί κανείς μόνο με το gaming. Ένας από τους λόγους είναι οι ομάδες, που δεν παρέχουν τα κατάλληλα κίνητρα στους παίκτες για να το επιτύχουν. Σε αυτό βέβαια παίζει ρόλο περισσότερο η κατάσταση της χώρας και όχι η διοίκηση και η νοοτροπία των ομάδων.
Μπορεί μια μέρα η Ελλάδα κατά τη γνώμη σου να υποστηρίξει μια σωστή Esports σκηνή, όπως συμβαίνει και στο εξωτερικό;
Λαμβάνοντας υπόψη την υπάρχουσα κατάσταση της χώρας, η οποία μάλλον θα συνεχίσει να είναι έτσι για αρκετό καιρό, δε νομίζω πως υπάρχουν οι κατάλληλοι πόροι για να οργανωθεί η esports σκηνή τόσο καλά όσο στο εξωτερικό.
Δεν είσαι από τους παίκτες που έγιναν γνωστοί μέσα από Streams. Tώρα που μπήκες στον οργανισμό, υπάρχει ενδεχόμενο να ξεκινήσεις να κάνεις;
Πάντα ήθελα να δοκιμάσω τον εαυτό μου στα streams. Όμως λόγω υπολογιστή και internet δεν έχω κάνει ως τώρα. Στο μέλλον όμως, θα ήθελα να ξεκινήσω.
Ποιες οι βλέψεις σου για το μέλλον;
Έχω αφιερώσει πολύ χρόνο σε αυτό το παιχνίδι, οπότε θέλω να ελπίζω πως όλη η αφοσίωσή μου, κάποια στιγμή θα αποδώσει. Αρχικά, θα ήθελα να γίνω λίγο πιο γνωστός ως gamer στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, αλλά και να έχω σταθερές πορείες στα διάφορα μεγάλα τουρνουά, όπως το Dreamhack.
Social Media
18.202 Likes
582 Followers
3.940 Subscribers
2.114 Followers
3.386 Followers