No. 1 D6 Smartwatch | Review

Οικονομικό, λιτό και λειτουργικό σε χαμηλή τιμή το smartwatch από την No.1.

Εφαρμογές | Λογισμικό

Για την καλύτερη λειτουργία του Smartwatch, το Guide που έρχεται μαζί του, σας παραθέτει σε έναν σύνδεσμο για να κατεβάσετε την εφαρμογή του, καθώς δεν είναι διαθέσιμη στο Google Play. Η ονομασία της είναι «Watch Helper» και θα λέγαμε πως σε γενικές γραμμές, δεν προσφέρει και πολλές λειτουργίες για το smartwatch.

Μερικές από τις επιλογές είναι να μπορεί το ρολόι να διαβάζει τα μηνύματά σας, να δείχνει τις κλήσεις σας, αλλά και να στέλνει notifications από το κινητό στο smartwatch. Βέβαια, το smartwatch μπορεί να χρησιμοποιηθεί και χωρίς κινητό, καθώς από μόνο υποστηρίζει 2G και 3G δίκτυα.

Λειτουργικότητα | Περιβάλλον

_mg_9979

Λειτουργικά, σαν πρώτη ματιά θα λέγαμε πως η συσκευή έχει τα κολλήματα της. Αυτό φαίνεται λογικό καθώς όταν χρησιμοποιούμε ένα Android λογισμικό σε 1.63 inches οθόνη. Καθώς χρησιμοποιούσαμε την συσκευή ήταν αρκετά δύσκολο να περιηγηθούμε στις εφαρμογές αλλά και στις λειτουργίες. Σε σχέση όμως με παρόμοια μοντέλα ομολογούμε πως αρκετές φορές η αφή ήταν πολύ καλύτερη.

Κάνοντας απλές κινήσεις όπως swipe, από κάτω προς τα πάνω ανοίγει ένα μικρό υπό-μενού το οποίο σας δίνει την δυνατότητα να μπείτε στις κλείσεις σας, να δείτε τα SMS σας, τις επαφές σας αλλά και τα settings της συσκευής. Ακόμη μπορείτε να βρείτε και το Google Play στο smartwatch, το οποίο λειτουργεί είτε με την χρήση του Wifi ή κάποιας SIM Card.

Αυτονομία

Μιλώντας για την αυτονομία της μπαταρίας, μπορούμε να πούμε ότι τα πάει αρκετά καλά απέναντι στον ανταγωνισμό. Μπορεί να κρατήσει 2 με 3, αν το χρησιμοποιείτε σαν ένα απλό ρολόι. Με Wifi και χρήση μόνο στο σπίτι, η μπαταρία του κράτησε περίπου δύο ημέρες, αλλά με μία κάρτα SIM δεν ξεπερνούσε ούτε την μία.  Όπως αναφέραμε και στην αρχή, μοιάζει αρκετά με μία συσκευή που έχει το γνωστό λογισμικό Android Wear, βέβαια αυτό δεν σημαίνει πως η μπαταρία μπορεί να έχει περισσότερες ώρες χρήσης, πράγμα που σημαίνει πως για τον μέσο χρήστη η 1 ημέρα θα βγαίνει χωρίς δυσκολία.

14285481_668075210021584_1041336397_o

Τέλος, αρκετές φορές έχει παρατηρηθεί πως το λογισμικό τελειώνει γρήγορα την μπαταρία, αλλά όπως φαίνεται με το τελευταίο update κερδίσαμε κάποιες παραπάνω ώρες χρήσης.

_mg_9982

Συμπεράσματα

To No. 1 D6 είναι ένα πολύ ενδιαφέρον Smartwatch. Λαμβάνοντας υπόψη όλα τα παραπάνω, μπορούμε να πούμε πως για τα χαρακτηριστικά, αλλά και την τιμή της συσκευής, μείναμε εντυπωσιασμένοι. Σίγουρα, θα θέλαμε το λογισμικό να είναι πιο λειτουργικό, τόσο στα μηνύματα, όσο και στις εφαρμογές. Σίγουρα δεν ξεχνάμε πως μιλάμε για ένα Smartwatch των 64€. Εμφανισιακά είναι αρκετά κομψό ως προς το σχήμα του και το χρώμα του.

Τέλος, το δερμάτινο λουράκι δίνει ένα ακόμα βαθμό στην συνολική εικόνα της συσκευής. Προσωπικά από την πρώτη στιγμή που το είδα μου άρεσε, αλλά όσο περισσότερο το χρησιμοποιούσα κατέληξα στο συμπέρασμα πως το λογισμικό δεν βοηθάει πολύ. Για απλή χρήση, δηλαδί να βλέπετε τα μηνύματα σας, να απαντάτε σε κλήσεις, αλλά και να βλέπετε ασφαλώς την ώρα, είναι άψογο. Ωστόσο, πρέπει να σημειωθεί πως είναι ένα από τα λίγα smartwatches, τα οποία δε χρειάζονται απαραίτητα κάποια συνδεσιμότητα με smartphone.

Το smartwatch μπορείτε να το προμηθευτείτε από την Gearbest στην τιμή των 64€, για τις επόμενες 5 μέρες. Ίσως ένα οικονομικό, αλλά κομψό smartwatch που θα μπορούσατε να κάνετε δώρο σε ένα φίλο σας.

fantastic

Το φθινόπωρο ακόμη δεν ξεκίνησε και το Gearbest «τρελάθηκε» στις εκπτώσεις. Για όσους δεν είχαν την ευκαιρία να κάνουν τις αγορές τους το καλοκαίρι που μας πέρασε, η Gearbest έρχεται με νέα SuperHero Deals, δίνοντας μέχρι 70% έκπτωση. Κάντε Sign In στον παρακάτω σύνδεσμό (link) και κερδίστε ανάλογα ποσοστά έκπτωσης, για να αγοράσετε τις αγαπημένες σας συσκευές.

Σελίδες: