Λος Άντζελες: «Εμπιστευτικό»

Δύο λιοντάρια , δύο παίκτες Hearthstone, δύο streamer μα πάνω απ’ όλα, δύο φίλοι

Platform
 
Genre
 
Publisher
 
Developer
 

Δύο λιοντάρια , δύο παίκτες Hearthstone, δύο streamer μα πάνω απ’ όλα, δύο φίλοι

MICHALOPOULOS_COSTAS_603

Αυτή είναι και η πιο σημαντική σχέση που ενώνει τον Σπύρο “Poulmaniac” Πουλημά και τον Γιώργο “Likeabawse” Παπαδημητρακόπουλο. Από την περίοδο που ήταν συμπαίκτες στους REG, ξεκίνησαν το stream και μαζί με αυτό και την προσπάθεια για την προώθηση του HS στην Ελλάδα. Μετά από περίπου 12 μήνες κατάφεραν να ξεπεράσουν το φράγμα των 700 θεατών στο stream, που για τα ελληνικά δεδομένα έμοιαζε μακρινό όνειρο ενώ ταυτόχρονα και η εφαρμογή που δημιούργησαν (GreekStone), περιέχει όσα χρειάζεται και θέλει να μάθει ένας Έλληνας παίκτης για το παιχνίδι. Λίγες μέρες πριν, ο Likeabawse έγινε ο πρώτος Έλληνας που κατάφερε να πάρει την πρόκριση για τα καλοκαιρινά προκριματικά του παγκόσμιου πρωταθλήματος και στο τέλος του μήνα θα ταξιδέψει για το Λός Άντζελες, για να ζήσει το όνειρο κάθε παίκτη HS. Ακολουθεί η αποκλειστική συνέντευξη των δύο παικτών:

Οι Ad Finem είναι ο μοναδικός ελληνικός οργανισμός που έχει καταφέρει να διακριθεί στα υψηλότερα στρώματα της ευρωπαϊκής αλλά και της παγκόσμιας eSports σκηνής. Πού οφείλεται αυτό;

L: Το καλό με τους Ad Finem είναι ότι δεν ασχολούμαστε με το τι κάνουν οι άλλες ομάδες στην Ελλάδα, δεν επιλέγουμε ένα eSport (LOL) μόνο και μόνο επειδή είναι δημοφιλές στην χώρα. Ψάχνουμε να βρούμε πού υπάρχουν Έλληνες που έχουν τις δυνατότητες να διακριθούν στο εξωτερικό. Αυτός είναι ο κύριος λόγος της επιτυχίας μας.

Έχετε δώσει το παρών σε μεγάλα τουρνουά του εξωτερικού (DreamHack). Τα τουρνουά στην Ελλάδα πόσο απέχουν από τα τουρνουά του εξωτερικού;

P: Υπάρχουν τουρνουά στην Ελλάδα που κάνουν αξιόλογες προσπάθειες, υπάρχουν και άλλα που καλύτερα να μην είχαν γίνει. Τώρα όσο αφορά τις διαφορές, τα τουρνουά του εξωτερικού είναι επίπεδα πάνω στην οργάνωση και στις παροχές προς τους παίκτες. Όσο αφορά τα έπαθλα δεν αξίζει καν να το συζητήσουμε.

Ποιο είναι το πρόβλημα που τα eSports στην Ελλάδα είναι σε τόσο χαμηλό επίπεδο συγκριτικά με το εξωτερικό;

P: Το πρόβλημα είναι οι κακοί χειρισμοί του παρελθόντος. Χρήματα στα eSports στην Ελλάδα υπήρχαν ακόμα και μέσα στην κρίση. Δυστυχώς έπεσαν σε λάθος χέρια. Όταν μία διοργάνωση έπαιρνε μεγάλα ποσά , αντί να τα επενδύσει τα έβαζαν στις τσέπες. Οι χορηγοί απογοητεύτηκαν και σταμάτησαν να επενδύουν.

L: Εκτός αυτού μεγάλο ποσοστό ευθύνης έχουν και οι ομάδες .Όταν λόγω ανταγωνισμού οι εταιρίες τους κορόιδευαν και τους έδιναν ένα πληκτρολόγιο και αυτοί το δέχονταν μόνο και μόνο για να λένε ότι έχουν μεγάλους χορηγούς, αυτό ήταν λάθος .
Το να φτάσουν οι περισσότεροι ελληνικοί οργανισμοί σε σημείο “αθλιότητας” ήταν αναπόφευκτο. Ουσιαστικά απλά βρέθηκαν “άσχετα” άτομα σε καίριες θέσεις , που για προσωπικό όφελος κλείνανε συμφωνίες καταστρέφοντας σιγά σιγά τα Ελληνικά eSports

Από τους πέντε Έλληνες παίκτες που πήραν μέρος στα prelims οι 3 ήταν από τους Ad Finem. Πού πιστεύετε ότι οφείλεται αυτό και τι μπορούν να αλλάξουν οι άλλες ομάδες;

L: ”Δεν υπάρχουν άλλες ομάδες στην Ελλάδα”

P: Έχουμε τους καλύτερους Έλληνες παίκτες. Παρόλα αυτά χρειάστηκε αρκετή δουλειά για να καταφέρουν να μαζέψουν πόντους. Αυτό που μας ξεχωρίζει δεν είναι ότι επιλέγουμε τους καλύτερους, αλλά επιλέγουμε ανθρώπους οι οποίοι είναι έτοιμοι να παλέψουν για να φτάσουν τους στόχους τους.

Τελικά ο Fenomeno γιατί έφυγε από την ομάδα; Υπάρχει περίπτωση να επιστρέψει στο μέλλον;

L: Να ξεκαθαρίσουμε κάτι. Ο Fenomeno δεν έφυγε από την ομάδα γιατί είχαμε κάτι μαζί του. Έφυγε γιατί μετά το Ban δεν θέλαμε να δημιουργηθεί ντόρος που θα επηρεάσει τον οργανισμό. Με το παιδί δεν έχουμε κανένα πρόβλημα, ακόμα μιλάμε. Είναι εξαιρετικός παίκτης και συνεχίζουμε να κάνουμε προπόνηση μαζί.

P: Για την επιστροφή του δεν υπάρχει κάτι προς το παρόν. Ας περάσει το διάστημα που έχει Ban από την Blizzard και μετά όλα είναι ανοιχτά.

Γιώργο, τέλος του μήνα πετάς για Αμερική. Εκεί θα αντιμετωπίσεις επτά παίκτες για μία θέση στο παγκόσμιο πρωτάθλημα, με τις στοιχηματικές εταιρίες να σε δίνουν τρίτο φαβορί. Τι πιστεύεις ότι θα γίνει στη άλλη πλευρά του Ατλαντικού;

L: Εγώ θα πάω εκεί με ένα σκοπό, την πρόκριση. Θα είμαι συγκεντρωμένος και θα κάνω το παιχνίδι μου. Βέβαια ο πήχης έχει ανέβει πολύ. Πιστεύω πως αν τραβήξω καλά, έχω πιθανότητες να προκριθώ. Σέβομαι τους αντιπάλους μου, αλλά δεν φοβάμαι κανέναν.

Ήσασταν μαζί στην τελική φάση του τουρνουά που πήρες την πρόκριση για το LA. Ποια ήταν τα συναισθήματά σας και οι σκέψεις σας;

L: Καθ όλη την διάρκεια του τουρνουά σκεφτόμουν την κόρη μου. Τώρα τα συναισθήματά μου, ήταν περίεργα. Ήμουν πολύ χαρούμενος για την πρόκριση, επίσης ήμουν χαρούμενος για τον κόσμο που με στήριζε σε όλη την πορεία μου .

P: Σε όλο το τουρνουά ήξερα πως ο Γιώργος ήταν πολύ αγχωμένος, Προσπαθούσα να είμαι συγκεντρωμένος στο παιχνίδι, για να καταφέρω να τον βοηθήσω αν πάει να κάνει κάποιο λάθος (είχε lethal στο τέλος και δεν το κατάλαβε). Το πώς ένιωσα αφού προκρίθηκε, δεν περιγράφεται . Είμαι ενθουσιασμένος, είναι απίστευτο κατόρθωμα.

Ευχαριστούμε πολύ τους δύο παίκτες για την συνέντευξη και τους ευχόμαστε τα καλύτερα.

Περισσότερα νέα για το Hearthstone: Heroes of Warcraft