Resident Evil 5 Remastered | Review

Οι Chris και Sheva επιστρέφουν

Platforms
 
Publisher
 
Developer
 

Οι Chris και Sheva «επιστρέφουν»

resident evil 5 2

Το Resident Evil 5 είναι ένα 3rd person shooter/survival horror παιχνίδι, που αναπτύχθηκε και εκδόθηκε απ’ την Capcom. Κυκλοφόρησε στις 5 Μαρτίου του 2009 και αποτελεί τον 7ο τίτλο της σειράς Resident Evil. H remastered έκδοση του Resident Evil 5 κυκλοφόρησε στις 28 Ιουνίου 2016, για PS4 και Xbox One.

Τα γεγονότα του Resident evil 5 λαμβάνουν χώρα στην Αφρική το 2009, 6 χρονιά μετά την διάλυση της Umbrella Corporation και 11 αντίστοιχα  απ’ την καταστροφή της Raccoon City. H BSAA έχει συγκεντρώσει πληροφορίες, που καταδεικνύουν ότι διακινείται παράνομα B.O.W.  Λόγω αυτού, αναθέτει στον Chris Redfield να ερευνήσει το περιστατικό και  να συλλάβει τον λαθρέμπορο. Καταφθάνοντας στην αυτόνομη ζώνη του Kijuju, ο Chris συναντάει την παρτενέρ του Sheva Alomar (επίσης μέλος της BSAA). Οι κάτοικοι έχουν ήδη μολυνθεί απ’ τον ιό, αλλά στην αρχή δεν είναι επιθετικοί απέναντι στους 2 πρωταγωνιστές.  Όλα ξεκινούν όταν οι κάτοικοι, εκτελούν δημόσια τον τοπικό πληροφοριοδότη της BSAA. Εξαιτίας του ίου ( Type 2 Plagas), τα zombies ή Majini όπως ονομάζονται, είναι εξυπνότερα και κρατούν όπλα.

Resident Evil 5 1

Αφού καταφέρουν να ξεφύγουν απ’ τις ορδές των Majini, ο Chris και η Shiva βρίσκουν σοβαρά τραυματισμένο τον λοχαγό της Alpha ομάδας της BSAA. Πριν πεθάνει, τους προειδοποιεί για τον λαθρέμπορο Ricardo Irving και τους δίνει ένα φάκελο δεδομένων. Επιβιώνοντας από ένα περίεργο πλάσμα και ορδές από Majini, η Delta Team της BSAA σώζει τους 2 πρωταγωνιστές από μια επίθεση. Στην συνέχεια, ο λοχαγός της Delta ομάδας δίνει στον Chris μια κάρτα μνήμης, με φωτογραφικό υλικό απ’ τα πειράματα που γίνονται. Ένα απ’ τα «πειραματόζωα» στις φωτογραφίες είναι η παρτενέρ του Chris, Jill Valentine, που θεωρούταν νεκρή. Έτσι λοιπόν, ο Chris και η Sheva αποφασίζουν να ερευνήσουν περαιτέρω ώστε να βρουν την Jill και να σταματήσουν όποιον διεξάγει τα πειράματα αυτά.

Το gameplay του Resident Evil 5 είναι παρόμοιο με του 4, αλλά αρκετά βελτιωμένο και με περισσότερες δυνατότητες. Εάν παίζετε με παρέα, μπορείτε να παίξετε ολόκληρο το campaign split-screen ή online με κάποιο φίλο σας. Φυσικά, αν επιθυμείτε υπάρχει η επιλογή να κάνετε join τυχαία κάποιον άλλο παίχτη online ή να παίξετε solo. Σε περίπτωση που είστε solo, πρέπει να δίνετε εντολές στην παρτενέρ σας. Από πολλά σημεία του παιχνιδιού, μπορείτε να περάσετε μόνο αν συνεργαστούν πλήρως οι 2 χαρακτήρες. Σημαντικό ρόλο επίσης, παίζει η σωστή διαχείριση του inventory, καθώς γεμίζει γρήγορα. Απ’ την στιγμή που παίζετε μόνοι σας, πρέπει να διαχειριστείτε και το inventory της παρτενέρ σας. Συνετό θα ήταν να μην έχει στην κατοχή της green herds ή first aid spray, καθώς το χρησιμοποιεί άμεσα εάν μειωθεί έστω και λίγο το health bar σας. Το AI σε γενικά πλαίσια είναι ελαττωματικό και πολλές φορές κολλάει ή δεν ανταποκρίνεται σωστά. Λόγω αυτού συνιστάται να παίξετε με 2ο παίχτη, ώστε να έχετε μια καλύτερη εμπειρία.

Resident Evil 5 3

Στην κατοχή σας, έχετε ένα combat knife και πολλά όπλα. Κατά την διάρκεια του παιχνιδιού, αποκτάτε νέα όπλα αλλά  και θησαυρούς που μπορείτε να πουλήσετε. Εκτός των θησαυρών, θα εντοπίσετε διάφορα collectibles όπως files και figures. Σε περίπτωση που δεν έχετε σφαίρες ή χειροβομβίδες να αμυνθείτε, πρέπει να βασιστείτε στους melee μηχανισμούς. Εάν μαχαιρώσετε ή πυροβολήσετε έναν εχθρό, μπορείτε να εκτελέσετε διάφορες κινήσεις. Αναλόγως το σημείο που θα χτυπήσετε, εμφανίζονται οι αντίστοιχες επιλογές όπως uppercut, stomp, kick και πολλά ακόμη. Μαζεύοντας πόντους/χρήματα απ’ τους εχθρούς που νικάτε και πουλώντας τους θησαυρούς, αναβαθμίζετε τα όπλα σας. Αφού τερματίσετε το παιχνίδι σας δίνεται η επιλογή να έχετε άπειρες σφαίρες, σε όσα όπλα αναβαθμίσατε πλήρως.  Όσο αφορά το gameplay, κατά την διάρκεια κάποιων cinematics ή boss battles, υπάρχουν quick-time events. Όπως γίνεται με όλα τα παιχνίδια που περιλαμβάνουν quick-time events, πρέπει να πατήσετε επιτυχώς όλα τα κουμπιά που αναγράφονται.

Resident Evil 5 4

Το Resident Evil 5 είναι περισσότερο shooter τίτλος παρά horror, καθώς η δράση δεν σταματά ποτέ και κυρίως σκοτώνετε εχθρούς. Εκτός της συνεχούς δράσης και του ασταμάτητου shooting, υπάρχουν μερικά puzzles που πρέπει να λύσετε και τα quick-time events που προαναφέραμε. H remastered έκδοση περιλαμβάνει όλα τα dlc που είχαν κυκλοφορήσει, που προσθέτουν επιπλέον ώρες παιχνιδιού. Το Versus DLC είναι το multiplayer mode του παιχνιδιού, οπού οι παίχτες χωρίζονται σε 2 ομάδες. Η μια ομάδα είναι Slayers και οι άλλοι Survivors, ενώ ο στόχος διαφέρει κάθε φορά. Όταν επιλέγετε το survivors στο matchmaking, στόχος των 2 ομάδων είναι να σκοτώσουν όσους περισσότερους εχθρούς μπορούν πριν λήξει ο χρόνος. Επιλέγοντας Slayers αντίστοιχα, στόχος σας είναι να μαζέψετε περισσότερους πόντους απ’ τους αντιπάλους σας. Για να το πετύχετε αυτό, πρέπει να πυροβολείτε τους αντιπάλους σας. Με τον τρόπο αυτό χάνουν πόντους, ενώ οι δικοί σας αυξάνονται.  Όποιο mode κι αν επιλέξετε, όταν πυροβολείτε ή σας πυροβολούν,  κερδίζετε ή χάνετε πόντους.

Resident Evil 5 6

Το πρώτο story DLC είναι το Lost In Nightmare, όπου τα γεγονότα λαμβάνουν χώρα 3 χρόνια πριν το Resident Evil 5. H BSAA στέλνει την Jill Valentine και τον Chris Redfield στο Spencer Estate, ώστε να συλλάβουν τον ιδρυτή της Umbrella, Oswell E. Spencer. Στο chapter αυτό, μαθαίνετε τον λόγο που θεωρούταν νεκρή η Jill Valentine. Στο 2ο story dlc χειρίζεστε την Jill και τον Josh Stone, που υπηρετούσε ως λοχαγός της Delta Team στην αποστολή στο Kijuju. Στόχος σας, είναι να αποδράσετε απ’ τις εγκαταστάσεις της TRICELL, πριν είναι πολύ αργά. Τα story DLC γίνονται διαθέσιμα μόνο εάν τερματίσετε το παιχνίδι, οπότε δεν θα έχετε πρόσβαση εξαρχής σε αυτά.

Resident Evil 5 5

Η remastered έκδοση του Resident Evil 5 τρέχει σε 1080p/60fps σε PS4 και Xbox One. Οι διαφορές στο frame rate είναι εμφανείς, συγκριτικά  με τις εκδόσεις των PS3 και Xbox 360. Σε διάφορες πίστες υπάρχουν καλύτερα textures και βελτιωμένη ανάλυση,  ενώ σε αλλά μοιάζουν ίδια και καθόλου βελτιωμένα. Προς το παρόν, το Resident Evil 6 είναι το πιο εντυπωσιακό remaster απ’ τα 3 Resident Evil που επανακυκλοφορούν (4,5,6). Όλοι γνωρίζουμε πως το Resident Evil 6 ήταν ανέκαθεν πιο καινούργιο, απλώς αναφερόμαστε συγκεκριμένα για τα remasters. Όσο για τον ηχητικό τομέα, δεν υπάρχει κάποιο soundtrack που τραβάει την προσοχή μας. Κατά την διάρκεια των cinematics ή εντόνων σκηνών, ηχούν ανατριχιαστικές μελωδίες και horror τύπου κομμάτια. Δυστυχώς όμως, δεν αρμόζουν καθόλου στο παιχνίδι, καθώς όλες είναι σκηνές δράσης όχι τρόμου.

Resident Evil 5 7

Συνολικώς, το Resident Evil 5 Remaster είναι ένα μέτριο remaster με λίγες διαφορές/βελτιώσεις. Το θετικότερο στοιχείο, είναι πως συμπεριλαμβάνονται όλα τα dlc που κυκλοφόρησαν. Η τιμή που διατίθεται είναι φυσιολογική για το περιεχόμενο που προσφέρει, αλλά απευθύνεται κυρίως σε νέους οπαδούς που δεν το έχουν ξαναπαίξει. Όσοι έχετε ήδη παίξει τον τίτλο, δεν θα παρατηρήσετε ιδιαίτερες διαφορές εκτός του frame rate.

Οι Chris και Sheva «επιστρέφουν» Το Resident Evil 5 είναι ένα 3rd person shooter/survival horror παιχνίδι, που αναπτύχθηκε και εκδόθηκε απ' την Capcom. Κυκλοφόρησε στις 5 Μαρτίου του 2009 και αποτελεί τον 7ο τίτλο της σειράς Resident Evil. H remastered έκδοση του Resident Evil 5 κυκλοφόρησε στις 28 Ιουνίου 2016, για PS4 και Xbox One. Τα γεγονότα του Resident evil 5 λαμβάνουν χώρα στην Αφρική το 2009, 6 χρονιά μετά την διάλυση της Umbrella Corporation και 11 αντίστοιχα  απ' την καταστροφή της Raccoon City. H BSAA έχει συγκεντρώσει πληροφορίες, που καταδεικνύουν ότι διακινείται παράνομα B.O.W.  Λόγω αυτού, αναθέτει στον Chris Redfield να ερευνήσει το περιστατικό και  να συλλάβει τον λαθρέμπορο. Καταφθάνοντας στην αυτόνομη ζώνη του Kijuju, ο Chris συναντάει την παρτενέρ του Sheva Alomar (επίσης μέλος της BSAA). Οι κάτοικοι έχουν ήδη μολυνθεί απ' τον ιό, αλλά στην αρχή δεν είναι επιθετικοί απέναντι στους 2 πρωταγωνιστές.  Όλα ξεκινούν όταν οι κάτοικοι, εκτελούν δημόσια τον τοπικό πληροφοριοδότη της BSAA. Εξαιτίας του ίου ( Type 2 Plagas), τα zombies ή Majini όπως ονομάζονται, είναι εξυπνότερα και κρατούν όπλα. Αφού καταφέρουν να ξεφύγουν απ' τις ορδές των Majini, ο Chris και η Shiva βρίσκουν σοβαρά τραυματισμένο τον λοχαγό της Alpha ομάδας της BSAA. Πριν πεθάνει, τους προειδοποιεί για τον λαθρέμπορο Ricardo Irving και τους δίνει ένα φάκελο δεδομένων. Επιβιώνοντας από ένα περίεργο πλάσμα και ορδές από Majini, η Delta Team της BSAA σώζει τους 2 πρωταγωνιστές από μια επίθεση. Στην συνέχεια, ο λοχαγός της Delta ομάδας δίνει στον Chris μια κάρτα μνήμης, με φωτογραφικό υλικό απ' τα πειράματα που γίνονται. Ένα απ' τα «πειραματόζωα» στις φωτογραφίες είναι η παρτενέρ του Chris, Jill Valentine, που θεωρούταν νεκρή. Έτσι λοιπόν, ο Chris και η Sheva αποφασίζουν να ερευνήσουν περαιτέρω ώστε να βρουν την Jill και να σταματήσουν όποιον διεξάγει τα πειράματα αυτά. Το gameplay του Resident Evil 5 είναι παρόμοιο με του 4, αλλά αρκετά βελτιωμένο και με περισσότερες δυνατότητες. Εάν παίζετε με παρέα, μπορείτε να παίξετε ολόκληρο το campaign split-screen ή online με κάποιο φίλο σας. Φυσικά, αν επιθυμείτε υπάρχει η επιλογή να κάνετε join τυχαία κάποιον άλλο παίχτη online ή να παίξετε solo. Σε περίπτωση που είστε solo, πρέπει να δίνετε εντολές στην παρτενέρ σας. Από πολλά σημεία του παιχνιδιού, μπορείτε να περάσετε μόνο αν συνεργαστούν πλήρως οι 2 χαρακτήρες. Σημαντικό ρόλο επίσης, παίζει η σωστή διαχείριση του inventory, καθώς γεμίζει γρήγορα. Απ' την στιγμή που παίζετε μόνοι σας, πρέπει να διαχειριστείτε και το inventory της παρτενέρ σας. Συνετό θα ήταν να μην έχει στην κατοχή της green herds ή first aid spray, καθώς το χρησιμοποιεί άμεσα εάν μειωθεί έστω και λίγο το health bar σας. Το AI σε γενικά πλαίσια είναι ελαττωματικό και πολλές φορές κολλάει ή δεν ανταποκρίνεται σωστά. Λόγω αυτού συνιστάται να παίξετε με 2ο παίχτη, ώστε να έχετε μια καλύτερη εμπειρία. Στην κατοχή σας, έχετε ένα combat knife και πολλά όπλα. Κατά την διάρκεια του παιχνιδιού, αποκτάτε νέα όπλα αλλά  και θησαυρούς που μπορείτε να πουλήσετε. Εκτός των θησαυρών, θα εντοπίσετε διάφορα collectibles όπως files και figures. Σε περίπτωση που…

6.5

Καλό!

Resident Evil 5 Remastered

Μια μέτρια remastered έκδοση του παιχνιδιού

Score

6.5

User Rating : No Ratings Yet !
7

Θετικά

  • Συμπεριλαμβάνονται όλα τα DLC
  • Βελτιωμένος οπτικοακουστικός τομέας

Αρνητικά

  • Γίνεται επαναλαμβανόμενο
  • Ελαττωματικό ΑΙ

Οι Chris και Sheva «επιστρέφουν» Το Resident Evil 5 είναι ένα 3rd person shooter/survival horror παιχνίδι, που αναπτύχθηκε και εκδόθηκε απ' την Capcom. Κυκλοφόρησε στις 5 Μαρτίου του 2009 και αποτελεί τον 7ο τίτλο της σειράς Resident Evil. H remastered έκδοση του Resident Evil 5 κυκλοφόρησε στις 28 Ιουνίου 2016, για PS4 και Xbox One. Τα γεγονότα του Resident evil 5 λαμβάνουν χώρα στην Αφρική το 2009, 6 χρονιά μετά την διάλυση της Umbrella Corporation και 11 αντίστοιχα  απ' την καταστροφή της Raccoon City. H BSAA έχει συγκεντρώσει πληροφορίες, που καταδεικνύουν ότι διακινείται παράνομα B.O.W.  Λόγω αυτού, αναθέτει στον Chris Redfield να ερευνήσει το περιστατικό και  να συλλάβει τον λαθρέμπορο. Καταφθάνοντας στην αυτόνομη ζώνη του Kijuju, ο Chris συναντάει την παρτενέρ του Sheva Alomar (επίσης μέλος της BSAA). Οι κάτοικοι έχουν ήδη μολυνθεί απ' τον ιό, αλλά στην αρχή δεν είναι επιθετικοί απέναντι στους 2 πρωταγωνιστές.  Όλα ξεκινούν όταν οι κάτοικοι, εκτελούν δημόσια τον τοπικό πληροφοριοδότη της BSAA. Εξαιτίας του ίου ( Type 2 Plagas), τα zombies ή Majini όπως ονομάζονται, είναι εξυπνότερα και κρατούν όπλα. Αφού καταφέρουν να ξεφύγουν απ' τις ορδές των Majini, ο Chris και η Shiva βρίσκουν σοβαρά τραυματισμένο τον λοχαγό της Alpha ομάδας της BSAA. Πριν πεθάνει, τους προειδοποιεί για τον λαθρέμπορο Ricardo Irving και τους δίνει ένα φάκελο δεδομένων. Επιβιώνοντας από ένα περίεργο πλάσμα και ορδές από Majini, η Delta Team της BSAA σώζει τους 2 πρωταγωνιστές από μια επίθεση. Στην συνέχεια, ο λοχαγός της Delta ομάδας δίνει στον Chris μια κάρτα μνήμης, με φωτογραφικό υλικό απ' τα πειράματα που γίνονται. Ένα απ' τα «πειραματόζωα» στις φωτογραφίες είναι η παρτενέρ του Chris, Jill Valentine, που θεωρούταν νεκρή. Έτσι λοιπόν, ο Chris και η Sheva αποφασίζουν να ερευνήσουν περαιτέρω ώστε να βρουν την Jill και να σταματήσουν όποιον διεξάγει τα πειράματα αυτά. Το gameplay του Resident Evil 5 είναι παρόμοιο με του 4, αλλά αρκετά βελτιωμένο και με περισσότερες δυνατότητες. Εάν παίζετε με παρέα, μπορείτε να παίξετε ολόκληρο το campaign split-screen ή online με κάποιο φίλο σας. Φυσικά, αν επιθυμείτε υπάρχει η επιλογή να κάνετε join τυχαία κάποιον άλλο παίχτη online ή να παίξετε solo. Σε περίπτωση που είστε solo, πρέπει να δίνετε εντολές στην παρτενέρ σας. Από πολλά σημεία του παιχνιδιού, μπορείτε να περάσετε μόνο αν συνεργαστούν πλήρως οι 2 χαρακτήρες. Σημαντικό ρόλο επίσης, παίζει η σωστή διαχείριση του inventory, καθώς γεμίζει γρήγορα. Απ' την στιγμή που παίζετε μόνοι σας, πρέπει να διαχειριστείτε και το inventory της παρτενέρ σας. Συνετό θα ήταν να μην έχει στην κατοχή της green herds ή first aid spray, καθώς το χρησιμοποιεί άμεσα εάν μειωθεί έστω και λίγο το health bar σας. Το AI σε γενικά πλαίσια είναι ελαττωματικό και πολλές φορές κολλάει ή δεν ανταποκρίνεται σωστά. Λόγω αυτού συνιστάται να παίξετε με 2ο παίχτη, ώστε να έχετε μια καλύτερη εμπειρία. Στην κατοχή σας, έχετε ένα combat knife και πολλά όπλα. Κατά την διάρκεια του παιχνιδιού, αποκτάτε νέα όπλα αλλά  και θησαυρούς που μπορείτε να πουλήσετε. Εκτός των θησαυρών, θα εντοπίσετε διάφορα collectibles όπως files και figures. Σε περίπτωση που…

6.5

Καλό!

Resident Evil 5 Remastered

Μια μέτρια remastered έκδοση του παιχνιδιού

Score

6.5

User Rating : No Ratings Yet !
7

Περισσότερα νέα για το Resident Evil 5