GreekStone – Heroes of our Room: Το πρώτο ελληνικό application για το Hearthstone!

Για πρώτη φορά, δημιουργείται μια ελληνική εφαρμογή που απευθύνεται σε παίκτες Hearthstone για Android συσκευές Στα πλαίσια της γνωριμίας τους μέσα στο ελληνικό Hearthstone community, οι Therpeon (Θανάσης Τζανής) και Likeabawse (Γιώργος Παπαδημητρακόπουλος) ένωσαν τις δυνάμεις τους και δημιούργησαν το GreekStone-Heroes of our Room. Πρόκειται για μια εφαρμογή που αφορά το γνωστό σε όλους παιχνίδι Hearthstone και είναι η πρώτη ελληνική προσπάθεια που γίνεται πάνω στο app development για παιχνίδια. Η εφαρμογή διαθέτει νέα για την ελληνική σκηνή του παιχνιδιού, decklists από γνωστούς Έλληνες παίκτες αλλά και δυνατές decklists γενικότερα που χρησιμεύουν στο εκάστοτε meta. Επίσης, περιέχει το Hearthforge, μια χρήσιμη ιστοσελίδα, για […]

Platform
 
Genre
 
Publisher
 
Developer
 

Για πρώτη φορά, δημιουργείται μια ελληνική εφαρμογή που απευθύνεται σε παίκτες Hearthstone για Android συσκευές

13903370_1255602591117143_7117157365217448053_n (1)

Στα πλαίσια της γνωριμίας τους μέσα στο ελληνικό Hearthstone community, οι Therpeon (Θανάσης Τζανής) και Likeabawse (Γιώργος Παπαδημητρακόπουλος) ένωσαν τις δυνάμεις τους και δημιούργησαν το GreekStone-Heroes of our Room. Πρόκειται για μια εφαρμογή που αφορά το γνωστό σε όλους παιχνίδι Hearthstone και είναι η πρώτη ελληνική προσπάθεια που γίνεται πάνω στο app development για παιχνίδια.

Η εφαρμογή διαθέτει νέα για την ελληνική σκηνή του παιχνιδιού, decklists από γνωστούς Έλληνες παίκτες αλλά και δυνατές decklists γενικότερα που χρησιμεύουν στο εκάστοτε meta. Επίσης, περιέχει το Hearthforge, μια χρήσιμη ιστοσελίδα, για νέους παίκτες που δεν διαθέτουν όλο το card collection, την οποία μπορούν να συμβουλευτούν για να φτιάξουν κάποιο deck και να ξέρουν σε ποιες κάρτες να βάλουν προτεραιότητα. Μέσα στην εφαρμογή θα βρείτε επίσης ένα Calendar για να ξέρετε σε ποια τουρνουά μπορείτε να πάρετε μέρος και ποια δίνουν ΗΤC πόντους, καθώς και πολλά ακόμη Features!

13900802_10208985145038127_775122400_n 13933296_10208985156678418_824144322_n 13936877_10208985156798421_35205085_n

Ήρθαμε, λοιπόν, σε επικοινωνία με τους 2 δημιουργούς της εφαρμογής για να μάθουμε τις σκέψεις τους σχετικά με το αποτέλεσμα:

Therpeon: 

Η εφαρμογή ήταν ιδέα του Γιώργου. Είχε ένα πλάνο στο μυαλό του και μου έστειλε να του πω την γνώμη μου, να του δώσω ιδέες και να τον βοηθήσω στο γραφιστικό κομμάτι. Ήθελε να φτιάξει ένα application για το ελληνικό community που θα περιέχει συμβουλές για το παιχνίδι, τα decks του meta, updates για την πορεία ελληνικών ομάδων και Ελλήνων παικτών καθώς πολλά ακόμη.

Ταλαιπωρηθήκαμε αρκετά με το γραφιστικό κομμάτι της εφαρμογής γιατί υπάρχει πολύ λεπτή γραμμή σε θέματα copyright με εικόνες και γραφικά από την Blizzard, αλλά το αποτέλεσμα ήταν πολύ καλό.

Η εφαρμογή είναι σε πολύ αρχική μορφή ακόμα. Συνέχεια θα εξελίσσεται και θα βελτιώνεται τόσο γραφιστικά όσο και στο περιεχόμενό της. Ήδη σκεφτόμαστε νέα features! Επίσης, εφόσον αυτή η εφαρμογή αφορά το ελληνικό κοινό και community περιμένουμε feedback από όλους και ιδέες για νέα features και βελτιώσεις.

Τέλος, θα ήθελα να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Γιώργο και τον Σπύρο για την συνεργασία μας και για όσα έχουν κάνει για εμένα και φυσικά την ομάδα μου, Team in Game που με στηρίζει σε ότι κι αν κάνω. Τα καλύτερα έρχονται boys!

LikeaBawse:

Είχα καθίσει αρκετό καιρό ώστε να βρω κάτι για να βοηθήσω τα παιδιά που ασχολούνται με το Hearthstone. Δεν θεωρούσα πως υπάρχει κάποιο αρκετά χρήσιμο site καθώς υπάρχουν «άπειρα» και απευθύνονται σε παίκτες με πολύ περισσότερο υλικό (κάρτες) . Οπότε μου ήρθε η ιδέα να φτιάξουμε ένα application. Είναι πολύ εύκολο να «χαζέψεις» ένα app όταν είσαι κάπου έξω, όταν βαριέσαι με την κοπέλα σου, όταν είσαι στο σχολείο, την δουλειά ή ακόμη και στο λεωφορείο που έχει κολλήσει στη κίνηση!

Φυσικά μέσα στο app έχουμε αρκετά χρήσιμα features, ξεκινώντας από decklists γνωστών παικτών μέχρι αυτές που παίζονται στο meta. Calendar – που για εμένα είναι και το πιο χρήσιμο – για να διαλέξεις γρήγορα και άμεσα κάποιο τουρνουά να συμμετάσχεις, το οποίο δίνει HTC points ή σημαντικό έπαθλο. News, όπου θα προσπαθήσουμε να βάζουμε οτιδήποτε τραβάει την προσοχή μας για κάποιον που ασχολείται με την ελληνική GreekStone σκηνή. Αυτό θα είναι και το κομμάτι που θα αναλάβει ο Σπύρος (poulmaniac). Επίσης εάν κάποιος θελήσει να μας δώσει κάποιο νέο μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας και να μας ζητήσει να το δημοσιεύσουμε. Το Hearthforge επίσης, ένα απίστευτο feature για νέους παίκτες το οποίο σε βοηθάει να δώσεις προτεραιότητα για το ποιες κάρτες να φτιάξεις αναλόγως με το deck που θέλεις να παίξεις.

Για εμένα αυτά είναι τα κύρια features της εφαρμογής. Από εκεί και πέρα υπάρχουν facebook, youtube, twitch και φυσικά soundcloud remixes από τα παιδιά που τα φτιάχνουν για το stream μου. Είναι κάτι που το έκανα με πολύ μεγάλη αγάπη αν και μου πήρε πολύ χρόνο και πραγματικά ελπίζω να βοηθήσει. Φυσικά η κριτική είναι αποδεκτή είτε θετική είτε αρνητική, αρκεί να είναι καλοπροαίρετη! Οποιαδήποτε ιδέα θα με βοηθούσε να κάνω την εφαρμογή καλύτερη και πιο χρήσιμη για όλους μας. Δυστυχώς διατίθεται μόνο για Android συσκευές προς το παρόν καθώς η Apple είναι λίγο πιο ακριβή αλλά σκοπεύουμε να τη βγάλουμε και σε Apple συσκευές όταν θα έχουμε τη δυνατότητα.

*Επίσης φυσικά υπάρχει και η δυνατότητα ο κάθε χρήστης να αφήνει σχόλια σε νέα ή decklists μέσα στην εφαρμογή, κάτι που δεν φαίνεται ξεκάθαρα αλλά βρίσκεται ως επιλογή στις ρυθμίσεις των posts στο επάνω δεξιά μέρος!

Θα βρείτε τους δημιουργούς σε αυτά τα social media:

Therpeon:

LikeaBawse:

Poulmaniac:

Περισσότερα νέα για το Hearthstone: Heroes of Warcraft

Καλύτερα να πεθάνεις προσπαθώντας παρά μετανιώνοντας! Θα γίνω φωτογράφος ο κόσμος να χαλάσει! Αλλά για την ώρα είπα να ασχοληθώ με την αρχισυνταξία,τα esports και το gaming μιας που έχω χαλάσει άπειρες ώρες της καθημερινότητάς μου σε αυτό.