Pokémon GO: Αναλυτές εκτιμούν τα downloads στα 75 εκατομμύρια

Η πολυσυζητημένη εφαρμογή που ξεπέρασε κάθε προηγούμενη

Platforms
 
Developer
 

Η πολυσυζητημένη εφαρμογή που ξεπέρασε κάθε προηγούμενη 

Pokemon GO

Το Pokemon GO, αδιαμφισβήτητα αποτελεί μία συνταγή επιτυχίας στο gaming, καθώς εκτός του ότι είναι απόλυτα δημοφιλές, είναι η εφαρμογή που κατέβηκε την πρώτη εβδομάδα κυκλοφορίας της, περισσότερες φορές από κάθε άλλη εφαρμογή στην ιστορία. Μιλώντας με αριθμούς, οι ενεργοί χρήστες καθημερινά του Pokemon GO στην πρώτη εβδομάδα, ξεπέρασαν κατά πολύ τα 21 εκατομμύρια, αφήνοντας πίσω το Candy Crush, με ρεκόρ 20 εκατομμυρίων παικτών.

Οι Sensor Tower, ένα γκρουπ αναλυτών που εξετάζουν εφαρμογές στα κινητά, ανέλυσαν την εφαρμογή και υπολογίζουν πως το Pokemon GO είναι το παιχνίδι που έφτασε και ξεπέρασε ταχύτατα το ορόσημο των 50 εκατομμυρίων downloads παγκοσμίως, σε iOS και Android συσκευές. Πιο συγκεκριμένα, ο Randy Nelson, ένας επικεφαλής των Sensor Tower, εξήγησε σε μία ανάρτηση, πως αυτά τα στατιστικά ανάγουν το Pokemon GO σε μία κατηγορία από μόνο του, για τον αριθμό λήψεων του στον πρώτο μήνα κυκλοφορίας.

Συνεχίζοντας, είπε: «Μέχρι σήμερα, το παιχνίδι έχει κυκλοφορήσει σε μόλις 32 από τις παραπάνω από 100 αγορές, στις οποίες το App Store και το Google Play λειτουργούν, με περισσότερες να ακολουθούν. Σε όλες τις διαθέσιμες App Store περιοχές, το παιχνίδι κατατάσσεται στο Νο.1 στις λήψεις και στα έσοδα, συμπεριλαμβανομένου και της Γαλλίας και του Χονγκ Κονγκ, τις δυο πιο πρόσφατες περιοχές που προστέθηκαν».

Εκτός των παραπάνω, το Pokemon GO φαίνεται πως έχει αρκετό δρόμο να διανύσει, καθώς ακόμα και αν έχουν κορυφωθεί οι χρήστες στις ΗΠΑ, οι ευκαιρίες για μεγαλύτερη επέκταση παγκοσμίως, παραμένουν πάμπολλες.

Παραδόξως, το παιχνίδι δεν έχει αποφέρει τόσα κέρδη ακόμα στην Nintendo, της οποίας οι μετοχές χθες έπεσαν κατακόρυφα, σε σχέση με τα κέρδη της προηγούμενης εβδομάδας. Στην αναφορά της, πιο συγκεκριμένα, η Nintendo εξήγησε πως η μεγάλη επιτυχία του παιχνιδιού, πιθανόν να μην επηρεάσει θετικά τα οικονομικά της.

Όπως και να έχει, ο χρόνος θα δείξει τις εξελίξεις τόσο στο παιχνίδι, όσο και στα κέρδη που μπορεί να αποφέρει στο μέλλον.

Περισσότερα νέα για το Pokemon GO

Υποστηρίζει οτιδήποτε (σχεδόν) μπορεί να αναχθεί σε τέχνη. Κάποια στιγμή το πτυχίο της θα γράφει "Ιστορικός", και όταν δεν μαθαίνει ημερομηνίες & ιστορικά γεγονότα παίζει & δοκιμάζει ό,τι game υπάρχει.