Ελληνική ομάδα στο Imagine Cup της Microsoft!

Ελληνική ομάδα στο Imagine Cup της Microsoft!

Η Microsoft ανακοίνωσε τις 35 ομάδες που θα ταξιδέψουν στο Σιάτλ της Ουάσιγκτον στις ΗΠΑ προκειμένου να διαγωνιστούν στους Imagine Cup World Finals

AMANDA Team

Το Imagine Cup World Finals θα ξεκινήσουν στις 26 Ιουλίου και θα κορυφωθεί στις 29 Ιουλίου του 2016. Οι φοιτητές θα διαγωνιστούν σε τρεις κατηγορίες – Innovation, Games, και World Citizenship – διεκδικώντας τον τίτλο του 2016 Imagine Cup Champion, το χρηματικό έπαθλο των $50,000 καθώς και τη μοναδική ευκαιρία να συμμετέχουν σε μια ιδιωτική συνεδρία mentoring με τον CEO της Microsoft, Satya Nadella!

Φέτος, τη χώρα μας εκπροσωπεί η ομάδα Amanda, η οποία απαρτίζεται από τέσσερις φοιτητές του τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Υπολογιστών του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Ο Βασίλης Μπαλτατζής, η Μαργαρίτα Μπίντση, ο Γιώργος Σχινάς και ο Ηλίας Χρυσοβέργης, με την καθοδήγηση του καθηγητή και μέντορα τους, Λεόντιου Χατζηλεοντιάδη, δημιούργησαν ένα χώρο συναισθημάτων, που συνδυάζει την πραγματικότητα με την εικονική και προσαυξημένη πραγματικότητα. Στο χώρο αυτό, ο χρήστης περιηγείται ακολουθώντας τη λογική ενός παιχνιδιού και αλληλεπιδρά με εικόνες, βίντεο, και διαδραστικό υλικό, με στόχο την αύξηση της ενσυναίσθησης, της αυτοπεποίθησης και της ευαισθητοποίησης για το πρόβλημα του bullying.

Η φετινή χρονιά σηματοδοτεί το 14ο έτος του Imagine Cup, του κορυφαίου φοιτητικού διαγωνισμού τεχνολογίας στον κόσμο, και οι Παγκόσμιοι Τελικοί αναμένονται για μια ακόμη φορά να είναι συναρπαστικοί! Ομάδες φοιτητών από 34 χώρες θα ταξιδέψουν στα κεντρικά γραφεία της Microsoft, για να παρουσιάσουν τις καινοτόμες λύσεις τους, που θα αλλάξουν τον κόσμο!

Κατά τη διάρκεια των Τελικών, αυτές τις τρεις μέρες, οι φοιτητές θα έχουν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με τους κριτές και καινοτόμους φοιτητές από όλο τον κόσμο, καθώς και να αναπτύξουν πολύτιμες τεχνικές και επιχειρηματικές δεξιότητες, οι οποίες μπορούν να συμβάλλουν στην μετέπειτα επαγγελματική τους πορεία. Στην τελετή των Παγκόσμιων Τελικών στις 29 Ιουλίου, οι τρεις ομάδες που θα κερδίσουν την πρώτη θέση σε κάθε κατηγορία, θα διαγωνιστούν ζωντανά πάνω στη σκηνή, μπροστά σε ένα πάνελ κριτών, διεκδικώντας το μεγάλο έπαθλο- να στεφθούν πρωταθλητές του 2016 Imagine Cup.

Γνωστός στον ελληνικό χώρο του Gaming και κυρίως στο Streaming. Είναι 17 χρονών και του αρέσει να προγραμματίζει ιστοσελίδες, να παίζει video games ανεξαρτήτου τύπου εκτός από MMORPG όπως το World of Warcraft. Προσπαθεί να κάνει τα streams του ποιο interactive καθώς δεν δίνει σημασία στο gameplay αλλά στην επικοινωνία του με τους viewer του.