Razer Man O’War | Unboxing | Review

Επιβλητικό το όνομα του νέου Headset της Razer, ManO’War, μπορούν όμως οι επιδόσεις του να το υποστηρίξουν;

Επιβλητικό το όνομα του νέου Headset της Razer, ManO’War, μπορούν όμως οι επιδόσεις του να το υποστηρίξουν;

_MG_3743

Razer Fan Boy ή Hater, όλοι γνωρίζουν πάνω κάτω τα Headset της Razer και έχουν φορέσει ένα ή παραπάνω μοντέλα. Στην Ελλάδα πολλά ίντερνετ καφέ έχουν κυρίως την Kraken σειρά, ενώ υπάρχουν αρκετοί που έχουν στην κατοχή τους τα Tiamat ή Blackshark. Όλα όμως τα headset που προαναφέραμε είναι ενσύρματα και η αλήθεια είναι πως έλειπε από την Razer ένα νέο ασύρματο μοντέλο. Τα Man O’War, το νέο Wireless Headset της εταιρίας, κατασκευάστηκαν για να ηγηθούν της κατηγορίας τους και να προσφέρουν την καλύτερη ασύρματη εμπειρία στο κοινό. Στο παρακάτω review θα δούμε αν όντως τα Razer Man O’War μπορούν να κερδίσουν τον πόλεμο.

_MG_3744_MG_3745
_MG_3749_MG_3747

Design

Με αρχή το αισθητικό κομμάτι το οποίο είναι υποκειμενικό, η Razer, έχει κάνει για άλλη μια φορά εξαιρετική δουλειά στο Packaging. Με το άνοιγμα λοιπόν της συσκευασίας βλέπουμε σε πρώτο πλάνο τα ακουστικά και το Usb Extension Dock μήκους 2 μέτρων. Στα αριστερά βρίσκεται ένα κουτί με την επιγραφή «Welcome to the Cult of Razer«, το οποίο περιέχει ένα καλώδιο Micro USB μήκους 1 μέτρου για την φόρτιση, 2 αυτοκόλλητα και το βιβλίο με τις οδηγίες χρήσεις. Να σημειωθεί πως οι άκρες τον καλωδίων είναι επιχρυσωμένες, ενώ τα καλώδια έχει και την κλασσική πλεχτή μόνωση.

_MG_3750_MG_3751
_MG_3803-2_MG_3786

Ο σκελετός του Headset είναι κατασκευασμένος από πλαστικό μαύρου χρώματος, κυρίως ματ, με αρκετές glossy επιφάνειες. Στο headband είναι τοποθετημένο ένα δερμάτινο μαξιλαράκι, πολύ καλής ποιότητας, στο οποίο από την πάνω μεριά αναγράφεται το όνομα της εταιρίας με την γνωστή σε όλους γραμματοσειρά. Γύρω από το μαξιλαράκι υπάρχουν ανοίγματα για να «αναπνέει» ευκολότερα το κεφάλι, με σκοπό την αποφυγή της εφίδρωσης. Τα «μπράτσα» εξέχουν εξ αρχής στην απόσταση του 1 εκατοστού, ενώ φτάνουν μέχρι και τα 4 εκατοστά. Λόγω ότι είναι το πιο σύνηθες σημείο όσον αφορά τα σπασίματα, η εταιρία επένδυσε τα «μπράτσα» με ένα ελαφρύ και ταυτόχρονα σκληρό μέταλλο, έτσι ώστε να αντέχουν περισσότερο στην καθημερινή χρήση.

5 (1 of 1)3 (1 of 1)
_MG_3827_MG_3825

Στη συνέχεια έχουμε τα Earcups τα οποία έχουν πάνω το σήμα της Razer, με το γνωστό σε όλους Chroma φωτισμό. Μπορούν να γυρίσουν περίπου 90 μοίρες, κυρίως προς τα πίσω, ενώ δένουν με όλο τον σκελετό σε μόλις 2 σημεία. Τα Pads είναι δερμάτινα άκρως μαλακά με εσωτερική διάμετρο 60 χιλιοστά. Στο αριστερό cup υπάρχει το unidirectional μικρόφωνο, το οποίο μπορεί να «κρυφτεί» μέσα στο cup όταν δεν το χρειάζεστε. Έχει φωτεινή ένδειξη για όταν είναι στο mute, στην άκρη του, ενώ η ροδέλα ελέγχου της έντασης βρίσκεται στο κάτω μέρος του ακουστικού. Μαζί με την ροδέλα θα βρείτε την θύρα φόρτισης και το Power Button, δίπλα στο οποίο υπάρχει και φωτεινή ένδειξη τύπου LED. Στο δεξί earcup υπάρχει η ροδέλα ελέγχου έντασης του ήχου και η θέση αποθήκευσης του Wireless Transceiver. Να σημειωθεί πως μπορείτε να πιέσετε τις ροδέλες για να κάνετε mute το μικρόφωνο και τον ήχο αντίστοιχα. To βάρος του Man O’War δεν ξεπερνά τα 375 γραμμάρια.

Προκατειλημμένος από την όχι και τόσο καλή εμπειρία μου από την Kraken κυρίως σειρά, δεν περίμενα τα Man O’War να με βολέψουν, συγκεκριμένα τα Kraken Pro με πίεζαν ασφυκτικά. Ένα μεγάλο μπράβο στη Razer, καθώς κατά την ταπεινή μου άποψη κατάφερε να ξεπεράσει μέχρι και τα CloudX, το πιο βολικό headset που είχα χρησιμοποιήσει ως τώρα. Τα pads είναι όσο μαλακά τα θέλω, φοράω γυαλιά, ενώ ταυτόχρονα καλύπτουν όλο το αυτί και παρέχουν εξαιρετική απομόνωση χωρίς όμως να σε κάνουν να ιδρώνεις. Την ημέρα του edit τα φορούσα επί 6 ώρες συνεχόμενα με την θερμοκρασία δωματίου στους 25 βαθμούς και δεν ίδρωσα καθόλου, όπως και καθ’όλη την διάρκεια της αξιολόγησης. Επίσης παρ’όλο που σχεδιαστικά είναι τεράστια, είναι σχεδόν το ίδιο ελαφριά με τα Cloud X και πραγματικά το μέγεθός τους δεν με ενόχλησε καθόλου.

Μία ένσταση μονάχα, τον τελευταίο καιρό χρησιμοποιώ τα G633 και σαν ακουστικά σου δίνουν την αίσθηση μίας στιβαρής κατασκευής που δεν σπάει εύκολα. Τα Man O’War είναι κατασκευασμένα από υλικά πολύ καλής ποιότητας και φαίνεται πως έχει δοθεί η απαραίτητη προσοχή στα σημεία στα οποία «σπάνε» συνήθως. Παρ’όλα αυτά όταν τα κοιτάω έχω την αίσθηση πως είναι εύθραυστα. Αυτό δικαιολογείται, καθώς η εταιρία προσπάθησε να αφαιρέσει όσο δυνατόν περισσότερο «πλαστικό» από το headset, με σκοπό να τα κάνει πιο ελαφριά.

_MG_3819_MG_3820
_MG_3814_MG_3805

Performance & Battery Life

Ας περάσουμε όμως στο πιο hardware κομμάτι. Η συχνότητα έχει απόκριση 20 Hz 2o kHz, με ευαισθησία 112 ± 3 dB και η αντίσταση 32Ω στο 1kHz και οι οδηγοί των μαγνητών νεοδυμίου έχουν μέγεθος 50 χιλιοστά. Ο ήχος είναι αρκετά καθαρός και χωρίς lag παρ’όλο που είναι ασύρματα. Επίσης ενώ το 7.1 surround είναι virtual, έχει σχεδόν την ίδια ποιότητα σε σχέση με τα Tiamat 7.1. Σειρά έχει το μικρόφωνο του Man O’War, το οποίο είναι Unidirectional, με συχνότητα απόκρισης 100-10kHz, ευαισθησία -38 ± 3 dB και αναλογία σήματος προς θόρυβο μεγαλύτερη των 60 dB. Η συχνότητα μετάδοσης είναι στα 2.4GHz και το Transceiver είναι τεχνολογίας USB 3.0 και η απόσταση λειτουργίας φτάνει τα 12 μέτρα. Σύμφωνα με την Razer, με γεμάτη μπαταρία μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα ακουστικά συνεχόμενα για 14 ώρες με τον φωτισμό σε λειτουργία ή για 20 ώρες με τον φωτισμό απενεργοποιημένο. Ο φωτισμός όπως προαναφέραμε είναι ο γνωστός Chroma και μπορείτε να τον ρυθμίσετε από το Razer Synapse. Επίσης μπορείτε να φτιάξετε τα δικά σας προφίλ ήχου ή να επιλέξετε κάποιο από αυτά που υπάρχουν.

Με το Virtual Surround δημιουργείται η εντύπωση πως υπάρχουν περισσότερες πηγές ήχου από όσες υπάρχουν πραγματικά. Μέσω της τεχνολογίας HRTF (head-related transfer function), η Razer έχει καταφέρει να δημιουργήσει μία από τις καλύτερες Virtual Surround εμπειρίες. Ακόμα και στα στα Kraken Pro που είχα, ενώ δεν με βόλευαν σαν ακουστικά, το Razer Surround έκανε θαύματα.

Έχοντας άποψη περί καλής απόδοσης ήχου, μπορώ να πω πως έμεινα ευχαριστημένος από τα Man O’War. Τα χρησιμοποίησα για μουσική, ταινίες και φυσικά games και έμεινα ικανοποιημένος από το 7.1 virtual σύστημα καθώς επίσης δεν παρατήρησα σχεδόν το παραμικρό lag στον ήχο. Σε όλα τα παιχνίδια που έπαιξα ο ήχος ήταν εξαιρετικός τόσο σε ποιότητα όσο και στην απόδοση της θέσης από την οποία ερχόταν (δεν χρειάστηκε να πειράξω το callibration). Όσον αφορά την ένταση έχω χρησιμοποιήσει και πιο δυνατά ακουστικά, ωστόσο ποτέ καθ’όλη την διάρκεια της δοκιμής δεν έβαλα την ένταση στο τέρμα διότι δεν χρειάστηκε. Αυτό που θα ήθελα είναι να μπορούσα να συνδέσω τα ακουστικά και στο κινητό πράγμα που για την ώρα τουλάχιστον είναι αδύνατο. Η διάρκεια ζωής της μπαταρίας είναι αυτή που δηλώνει η εταιρία και η αλήθεια είναι πως δεν μου έκλεισαν ποτέ όσο τα χρησιμοποιούσα. Αν ήμουν ανάμεσα στα G933 και στα Man O’War θα επέλεγα τελικά τα Man O’War. Παρεμπιπτόντως στο PS4, ο ήχος είναι Stereo και όχι 7.1 αλλά παραμένει εξαιρετικός.

Συνήθως, όταν ακούω μουσική ή βλέπω κάποιο βίντεο, κρεμάω τα ακουστικά στο λαιμό μου και τα χρησιμοποιώ κατά κάποιο τρόπο σαν ηχεία, αυτό ήταν το μόνο κομμάτι που θα ήθελα λίγο παραπάνω ισχύ στην ένταση.

_MG_3809_MG_3812
_MG_3807_MG_3782

Εν κατακλείδι η όλη εμπειρία μας από τα Razer Man O’War μας άφησε ικανοποιημένους. Το πιο δύσκολο κομμάτι ήταν σίγουρα η σύγκριση και η αξιολόγηση σε σχέση με άλλα Headsets καθώς ο κυρίως ανταγωνιστής τους ήταν τα G933 της Logitech. Εμείς κυρίως λόγω άνεσης θα κλείναμε προς τα Man O’War. Η τιμή λοιπόν του Razer ManO’War ανέρχεται περίπου στα 200€ και είναι μία από τις καλύτερες επιλογές στην κατηγορία των Wireless Headsets.

ΤΕΧΝΙΚΈΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΈΣ

Ακουστικά

 • Απόκριση ήχου: 20 Hz – 20 kHz
 • Αντίσταση: 32 Ω ­ at 1 kHz
 • Ευαισθησία στα 1 kHz: 112 ± 3 dB
 • Ισχύς εξόδου: 30 mW (Max)
 • Ηχεία: 50 mm, με μαγνήτες νεοδυμίου
 • Inner ear cup: 60 mm
 • Τύπος σύνδεσης: Wireless USB Transceiver
 • Βεληνεκές wireless: 12μ.
 • Συχνότητα wireless: 2.4 Ghz
 • Ζωή μπαταρίας: Μέχρι και 14 ώρες με Chroma lighting / 20 ώρες χωρίς Chroma lighting
 • Βάρος: 375g

Μικρόφωνο

 • Συχνότητα απόκρισης: 100 Hz – 10 kHz
 • Signal-to-noise ratio: > 60 dB
 • Ευαισθησία στα 1 kHz: -38 ± 3 dB
 • Τύπος: Μονής κατεύθυνσης

ΑΠΑΙΤΉΣΕΙΣ ΣΥΣΤΉΜΑΤΟΣ

 • PC / Mac με θύρα USB/ PlayStation ® 4 *
 • Windows® 10 / Windows® 8 / Windows® 7 / Mac OS X (10.9 και άνω)
 • Σύνδεση στο Internet για την εγκατάσταση του προγράμματος οδήγησης
 • Τουλάχιστον 100 MB ελεύθερου χώρου στο σκληρό δίσκο
* Μόνο με Spectrum cycling lighting effect και ήχο 2.0 stereo audio output

Θετικά

 • Ωραίος Σχεδιασμός
 • Βολικά και Ελαφριά
 • Διάρκεια Ζωής Μπαταρίας

Αρνητικά

 • Χρήση Μόνο σε PC, MAC και PS4
 • Τιμή

Επιβλητικό το όνομα του νέου Headset της Razer, ManO'War, μπορούν όμως οι επιδόσεις του να το υποστηρίξουν; Razer Fan Boy ή Hater, όλοι γνωρίζουν πάνω κάτω τα Headset της Razer και έχουν φορέσει ένα ή παραπάνω μοντέλα. Στην Ελλάδα πολλά ίντερνετ καφέ έχουν κυρίως την Kraken σειρά, ενώ υπάρχουν αρκετοί που έχουν στην κατοχή τους τα Tiamat ή Blackshark. Όλα όμως τα headset που προαναφέραμε είναι ενσύρματα και η αλήθεια είναι πως έλειπε από την Razer ένα νέο ασύρματο μοντέλο. Τα Man O'War, το νέο Wireless Headset της εταιρίας, κατασκευάστηκαν για να ηγηθούν της κατηγορίας τους και να προσφέρουν την καλύτερη ασύρματη εμπειρία στο κοινό. Στο παρακάτω review θα δούμε αν όντως τα Razer Man O'War μπορούν να κερδίσουν τον πόλεμο. Design Με αρχή το αισθητικό κομμάτι το οποίο είναι υποκειμενικό, η Razer, έχει κάνει για άλλη μια φορά εξαιρετική δουλειά στο Packaging. Με το άνοιγμα λοιπόν της συσκευασίας βλέπουμε σε πρώτο πλάνο τα ακουστικά και το Usb Extension Dock μήκους 2 μέτρων. Στα αριστερά βρίσκεται ένα κουτί με την επιγραφή "Welcome to the Cult of Razer", το οποίο περιέχει ένα καλώδιο Micro USB μήκους 1 μέτρου για την φόρτιση, 2 αυτοκόλλητα και το βιβλίο με τις οδηγίες χρήσεις. Να σημειωθεί πως οι άκρες τον καλωδίων είναι επιχρυσωμένες, ενώ τα καλώδια έχει και την κλασσική πλεχτή μόνωση. Ο σκελετός του Headset είναι κατασκευασμένος από πλαστικό μαύρου χρώματος, κυρίως ματ, με αρκετές glossy επιφάνειες. Στο headband είναι τοποθετημένο ένα δερμάτινο μαξιλαράκι, πολύ καλής ποιότητας, στο οποίο από την πάνω μεριά αναγράφεται το όνομα της εταιρίας με την γνωστή σε όλους γραμματοσειρά. Γύρω από το μαξιλαράκι υπάρχουν ανοίγματα για να "αναπνέει" ευκολότερα το κεφάλι, με σκοπό την αποφυγή της εφίδρωσης. Τα "μπράτσα" εξέχουν εξ αρχής στην απόσταση του 1 εκατοστού, ενώ φτάνουν μέχρι και τα 4 εκατοστά. Λόγω ότι είναι το πιο σύνηθες σημείο όσον αφορά τα σπασίματα, η εταιρία επένδυσε τα "μπράτσα" με ένα ελαφρύ και ταυτόχρονα σκληρό μέταλλο, έτσι ώστε να αντέχουν περισσότερο στην καθημερινή χρήση. Στη συνέχεια έχουμε τα Earcups τα οποία έχουν πάνω το σήμα της Razer, με το γνωστό σε όλους Chroma φωτισμό. Μπορούν να γυρίσουν περίπου 90 μοίρες, κυρίως προς τα πίσω, ενώ δένουν με όλο τον σκελετό σε μόλις 2 σημεία. Τα Pads είναι δερμάτινα άκρως μαλακά με εσωτερική διάμετρο 60 χιλιοστά. Στο αριστερό cup υπάρχει το unidirectional μικρόφωνο, το οποίο μπορεί να "κρυφτεί" μέσα στο cup όταν δεν το χρειάζεστε. Έχει φωτεινή ένδειξη για όταν είναι στο mute, στην άκρη του, ενώ η ροδέλα ελέγχου της έντασης βρίσκεται στο κάτω μέρος του ακουστικού. Μαζί με την ροδέλα θα βρείτε την θύρα φόρτισης και το Power Button, δίπλα στο οποίο υπάρχει και φωτεινή ένδειξη τύπου LED. Στο δεξί earcup υπάρχει η ροδέλα ελέγχου έντασης του ήχου και η θέση αποθήκευσης του Wireless Transceiver. Να σημειωθεί πως μπορείτε να πιέσετε τις ροδέλες για να κάνετε mute το μικρόφωνο και τον ήχο αντίστοιχα. To βάρος του Man O'War δεν ξεπερνά τα 375 γραμμάρια. Προκατειλημμένος από την όχι και τόσο καλή εμπειρία μου από την Kraken κυρίως σειρά, δεν περίμενα τα…

8

Εξαιρετικά

Razer Man O'War

Μία από τις καλύτερες επιλογές στην Wireless Gaming Headset κατηγορία!

Συνολικό Score

8

User Rating : 4.95 ( 1 votes)
8

Με ανυπομονησία για το full virtual reality η ζωή συνεχίζεται. Loves: Animes and Manga