Δρακόντεια μέτρα στο Twitch.tv

Το Twitch.tv, η μεγαλύτερη στον κόσμο πλατφόρμα αναμετάδοσης video game, ανακοίνωσε ότι

Το Twitch.tv, η μεγαλύτερη στον κόσμο πλατφόρμα αναμετάδοσης  video game, ανακοίνωσε ότι θα αναζητήσει νόμιμες δράσεις ενάντια στις ιστοσελίδες viewbotting

f12

Το Twitch.tv πρόσφατα ανακοίνωσε πως η εταιρία θα αναζητήσει νόμιμες δράσεις ενάντια στις ιστοσελίδες που παρέχουν μποτάκια για views. Ο σκοπός των εν λόγω ιστοσελίδων  είναι να δίνουν στους χρήστες του twitch μεγαλύτερους αριθμούς σε θεατές και σε ακολούθους, ώστε να κάνουν τα κανάλια τους πιο «ζωντανά».

Τα συγκεκριμένα μποτάκια χρησιμοποιούνται, όχι μόνο για προσωπικό όφελος, αλλά και για να αλληλεπιδρούν με άλλους χρήστες, με σκοπό να αναστείλουν την λειτουργία των άλλων λογαριασμών, ώστε να αποδοθούν οι κατηγορίες στους streamer καταστρέφοντας έτσι το προϊόν τους.

Ο Matthew DiPietro, πρόεδρος του μάρκετινγκ του twitch.tv., είπε: «Πραγματικά η ιστοσελίδα έχει πληγεί από την συγκεκριμένη κακόβουλη δράση και ήρθε η ώρα να αντιμετωπιστούν τέτοια φαινόμενα. Πρόσφατα η εταιρία απέκτησε την κατάλληλη τεχνογνωσία, ώστε να αντιλαμβάνονται τέτοιες ενέργειες και να περιθωριοποιούνται, ενώ  οι αναφορές για το συγκεκριμένο κομμάτι θα ελέγχονται εξονυχιστικά. Σήμερα η εταιρία ανακοινώνει πως θα κυνηγήσει με κάθε δυνατό νόμιμο τρόπο τις εταιρίες που παρέχουν τέτοιες υπηρεσίες.  Η εταιρία ξεκίνησε ήδη όλες τις νόμιμες διαδικασίες απέναντι σε επτά μεγάλες εταιρίες που παρέχουν viewbotting».