Νέες βελτιώσεις στο Overwatch

Η Blizzard δεν μένει με σταυρωμένα τα χέρια και προχωρά παρακάτω

Platform
 
Publisher
 
Developer
 

Η Blizzard δεν μένει με σταυρωμένα τα χέρια και προχωρά παρακάτωgamespace-overwatch-tl

Η δημοτικότητα που έχει αποκτήσει ο νέος τίτλος της Blizzard, το Overwatch,  είναι εξαιρετικά μεγάλη και διαρκώς αυξάνεται. Όλο και περισσότεροι παίκτες συνδέονται στο νέο κόσμο του Overwatch και αυτό είναι κάτι που δεν θα μπορούσε να αφήσει τους ιθύνοντες ασυγκίνητους.

Το τελευταίο χρονικό διάστημα, πριν – αλλά και μετά – την επίσημη κυκλοφορία του τίτλου, είχαν ακουστεί φήμες αναφορικά με τους νέους ήρωες, τους χάρτες και πολλά ακόμα. Συζητήσεις έχουν ξεκινήσει, όπως ήταν λογικό και για το ίδιο το competitive mode του παιχνιδιού.

Με όλα αυτά τα θέματα καταπιάστηκε ο game director Jeff Kaplan, σε ένα – ομολογουμένως – post – έκπληξη. Σε αυτό έδινε πολλές πληροφορίες γύρω από το μέλλον του παιχνιδιού, σε όλα τα επίπεδα, που φιγουράρουν στα topics των forums και των communities. Τα σχόλια του περικλείουν μέσα πληροφορίες και δεδομένα αναφορικά με τους χάρτες, τους νέους ήρωες αλλά και το σύστημα του competitive play.

competitive-play

Συγκεκριμένα για τους νέους ήρωες, σχολίασε πως είναι πολλά τα projects που υπάρχουν στα «σκαριά». Υπογράμμισε πως στο «inventory» της εταιρίας βρίσκονται ήρωες που δουλεύονται επί πολύ καιρό και βρίσκονται ένα βήμα πριν την αποκάλυψη τους. Δίπλα σε αυτούς, υπάρχουν prototypes που πιθανότατα δεν θα εμφανιστούν ποτέ στο παιχνίδι. Το τελευταίο σχόλιο, είναι σχεδόν περιττό, να πούμε πως έχει δώσει τροφή για συνομωσιολογία σε όλα τα forums.

Η ομάδα που επεξεργάζεται τα νέα πρότυπα δουλεύει με ανεβασμένους ρυθμούς, προκειμένου ήρωες και χάρτες να βρίσκονται σε άψογη κατάσταση όταν δουν το φως της δημοσιότητας. Στο ίδιο μήκος κύματος, υπάρχουν χάρτες-πρότυπα που δεν θα εμφανιστούν, ίσως και ποτέ. Η οποιαδήποτε καθυστέρηση στην δημοσιοποίηση κάποιας νέας προσθήκης, οφείλεται στο γεγονός, πως, όπως χαρακτηριστικά σημειώνει, τα πάντα ελέγχονται πολλάκις, για να εξασφαλιστεί η βέλτιστη δυνατή εμπειρία.

Σαφώς, άπραγοι δεν θα μπορούσαν να μείνουν, αναφορικά και με τους ήδη υπάρχοντες χάρτες. Χρησιμοποιώντας ένα παράδειγμα, όπου παίκτες με μικρή εμβέλεια βολής δεν μπορούν να ανταποκριθούν όπως εκείνοι με μεγαλύτερη, υπογράμμισε πως δουλεύουν με σκοπό να εξομαλύνουν αυτές τις δυσαναλογίες. Συγκεκριμένα, εκεί που το line of sight ευνοεί τους long-ranged ήρωες, η ομάδα είναι διατεθειμένη να προβεί σε αλλαγές, διορθώνοντας τα πράγματα, με στόχο να είναι πιο ισορροπημένο το παιχνίδι.

competitive-gif-play

Το μεγάλο «στοίχημα» της Blizzard είναι – όπως χαρακτηριστικά δηλώνει ο Kaplan – το Competitive Play. Η ομάδα έχει ρίξει όλο το βάρος στο να μπορέσει να δημοσιοποιήσει την σωστή ώρα το mode παιχνιδιού, που θα δώσει την ευκαιρία στους παίκτες να αγωνίζονται για κατάταξη. Ωστόσο, ο Kaplan, εμφανίζεται ιδιαίτερα επιφυλακτικός και κάνει επίκληση στους παίκτες, να υπομένουν τις αλλαγές σε αυτό το mode, καθώς επ’ ουδενί δεν πλησιάζει αυτό που έχουν στο μυαλό τους. Πάνω σε αυτό βασίζεται και η νέα καθυστέρηση που πρόκειται να υπάρξει έως ότου το Competitive Play να είναι διαθέσιμο.

Συνοψίζοντας, τα πράγματα βαίνουν καλώς αφ’ ενός για την εταιρία, αφ’ έτερου για τους παίκτες. Η δημοτικότητα ανεβαίνει και οι νέες αλλαγές βρίσκονται προ των πυλών, έτοιμες να προσφέρουν νέα εμπειρία στους συμμετέχοντες. Η επισήμανση του Kaplan αναφορικά με το Competitive Play δείχνει την προσπάθεια αλλά και τον προσανατολισμός της Blizzard, στο να κάνει το Overwatch, ένα από τα main games στην first-person shooter σκηνή, καθώς η κατάταξη θα βασίζεται στο πόσο καλά (skills) μπορεί να έχει ο κάθε παίκτης.

Περισσότερα νέα για το Overwatch