Και η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο χώρο των esports!

Κυρίες και κύριοι υποδεχθείτε τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ!

Μετά από τη Μπεσίκτας, τη Σάλκε, τη Γούεστ Χαμ και τη Βαλένθια μια ακόμα ομάδα μπαίνει δυναμικά στον κόσμο των Esports. Κυρίες και κύριοι υποδεχθείτε τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ!
του Δημήτρη Κολοβού

thumbnail_f2 (1)

Όπως αποκαλύφθηκε νωρίτερα, το αγγλικό ποδοσφαιρικό μεγαθήριο ήρθε σε σύγκρουση με τους Fnatic. Αιτία ήταν η προσπάθεια των δύο συλλόγων να προσελκύσουν την ίδια ομάδα Overwatch. Σύμφωνα με τον Dom Sacco, αρθρογράφο στο eSports News UK, και οι δύο οργανισμοί αποβλέπουν στο να υπογράψουν με μία συγκεκριμένη ομάδα Overwatch, η οποία έχει ήδη σπόνσορα. Η Μάντσεστερ προσέγγισε πρώτη την εν λόγω ομάδα, ξεκινώντας με αλλεπάλληλες προσφορές, καθώς οι Fnatic φάνηκε πως δεν θα τα παρατήσουν τόσο εύκολα στη διεκδίκηση. Μάλιστα γίνεται λόγος και για την ύπαρξη μίας τρίτης ομάδας που ενδιαφέρεται, η οποία δεν κατονομάζεται, αλλά οι κόκκινοι διάβολοι παραμένουν ανεπηρέαστοι παρά τις άλλες προσφορές.

Ο αγγλικός σύλλογος είναι γνωστός σε όλους μας από από τους πολυάριθμους τίτλους του, τη βαριά φανέλα και την σπουδαία ιστορία του. Έχει κατακτήσει συνολικά 20 πρωταθλήματα, 12 FA cups, 3 ευρωπαϊκά τρόπαια και ένα διηπειρωτικό. Είναι μία από τις σπουδαιότερες ομάδες στην ιστορία του αγγλικού ποδοσφαίρου και του αθλητισμού γενικώς, ενώ αποτελεί και ένα παγκόσμιο ποδοσφαιρικό φάρο. Ακόμη, αποτελεί μία από τις ακριβότερες σε αξία ομάδες με το συνολικό ποσό να ανέρχεται στα 3.3 δισεκατομμύρια δολάρια. Σε αντίστιξη, οι Fnatic είναι ένας από τους πιο αναγνωρισμένους και επιτυχημένους οργανισμούς esports, με 5 ευρωπαϊκά League of Legends Championship Series titles, και 2 Counter-Strike: Global Offensive Major Championship titles.

Μένει να δούμε ποια από τις ομάδες θα καταφέρει να αιχμαλωτίσει την περιέργεια των παικτών αλλά και θα ικανοποιήσει τις οικονομικές τους απαιτήσεις. Θα καταφέρουν άραγε οι κόκκινοι διάβολοι με τις προσφορές τους και την νέα προοπτική να κερδίσουν τους Fnatic ή το όνομα ενός τόσο μεγάλου esports οργανισμού είναι δύσκολο να απορριφθεί;

Υποστηρίζει οτιδήποτε (σχεδόν) μπορεί να αναχθεί σε τέχνη. Κάποια στιγμή το πτυχίο της θα γράφει "Ιστορικός", και όταν δεν μαθαίνει ημερομηνίες & ιστορικά γεγονότα παίζει & δοκιμάζει ό,τι game υπάρχει.