Η Valencia CF θα ανακοινώσει σήμερα την είσοδό της στην Esports σκηνή
Η κίνηση αυτή αποτελεί την δεύτερη προσπάθεια ένταξης ενός μεγάλου Ευρωπαϊκού αθλητικού συλλόγου στα esports τους τελευταίους μήνες, καθώς η Γερμανική ομάδα Schalke έχει αποκτήσει ήδη την δική της ομάδα και αγωνίζεται στο LCS.
Σύμφωνα με μια αναφορά, η ομάδα θα εξετάσει για αρχή το ενδεχόμενο να δημιουργήσει ομάδες για τα Hearthstone, Fifa και Rocket League καθώς η ομάδα για το League of Legends έχει προγραμματιστεί για αργότερα εντός του χρόνου. Μετά την νίκη της ομάδας στο πρωτάθλημα του 2004, η Βαλένθια υπέστη σημαντικά οικονομικά προβλήματα κατά την τελευταία δεκαετία και τα σχέδια σχετικά με την αναβάθμιση του γηπέδου της έχουν μείνει στάσιμα από το 2009. Τελικά, η λέσχη εξαγοράστηκε από τον επιχειρηματία Peter Lim το 2014.
Η Βαλένθια είναι η τέταρτη ποδοσφαιρική ομάδα που επενδύει στα ευρωπαϊκά esports. H West Ham United υπέγραψε με τον Fifa παίκτη Sean «Dragonn» Allen τον Μάιο, που τερμάτισε δεύτερος στο Fifa Interactive World Cup 2016. Παρόμοια κίνηση ακολούθησε και από την FC Schalke, η οποία αγόρασε την θέση που άνηκε προηγουμένως στους Elements, στο ευρωπαϊκό LCS. Τέλος, τον περασμένο Μάιο, η VFL Wolfsburg έγινε η πρώτη ποδοσφαιρική ομάδα που εισήχθη στα esports.
Η ανακοίνωση αναμένεται να γίνει το απόγευμα.
Social Media
18.202 Likes
582 Followers
3.940 Subscribers
2.114 Followers
3.386 Followers