Γιατί να παίξουμε το No Man’s Sky;

Η επίσημη κυκλοφορία ενός πρωτοποριακού game πλησιάζει, για να μας προσφέρει νέα και πρωτόγνωρα δεδομένα

Platforms
 
Publisher
 
Developer
 

Η επίσημη κυκλοφορία ενός πρωτοποριακού game πλησιάζει, για να μας προσφέρει νέα και πρωτόγνωρα δεδομένα

no-mans-sky

Το No Man’s Sky πλησιάζει προς την επίσημη πρεμιέρα του στις 22 Ιουνίου και όλοι, σχετικά, γνωρίζουμε περί τίνος πρόκειται. Αυτό που ίσως να μην έχουμε συνειδητοποιήσει είναι οι λόγοι που πρέπει να το περιμένουμε με ανυπομονησία. Ας ξεκινήσουμε όμως από το τι είναι το No Man’s Sky για να πάμε μετά στο γιατί.

Πρόκειται για ένα first-person, open world survival game, με δημιουργό τη Βρετανική Hello Games, το οποίο συνδυάζει με έξυπνο τρόπο τρία ακόμα διαφορετικά είδη παιχνιδιού, πέραν της επιβίωσης: exploration, combat, trading. Ο παίκτης προσγειώνεται μέσα σε ένα σύμπαν στο οποίο μπορεί να περιηγηθεί σε έναν εξωφρενικό αριθμό πλανητών που ξεπερνά κατά πολύ το τρισεκατομμύριο(!) και καλείται να τους εξερευνήσει σπιθαμή προς σπιθαμή.

Κατά την εξερεύνηση, στόχος είναι να συλλέξεις materials αλλά και σχεδιαγράμματα με σκοπό να αναβαθμίσεις την στολή αλλά και το σκάφος σου. Οι αναβαθμίσεις επιτρέπουν σε κάθε παίκτη να επιβιώνει σε όλο και πιο ακραία environments, που θα συναντά στο διάβα του, αλλά και να αποκτά πλεονέκτημα, αφ’ ενός στις space battles που θα πρέπει να κερδίσει, αφ’ ετέρου στην ακόμα πιο βαθιά εξερεύνηση.

NoMansSky_SpaceStationTube

Όμως, γιατί πρέπει να παίξει κάποιος το παιχνίδι;

Αρχικά είναι ένα multiplayer, στο οποίο μπορεί να επιλέξεις στρατηγική. Ενδεικτικά: Μπορείς να μοιραστείς τις συντεταγμένες ενός πλανήτη, που πρώτος ανακάλυψες (και φυσικά φέρει το όνομα σου) με τους υπόλοιπους συνταξιδιώτες σου. Μπορείς να κάνεις σίγουρα εχθρούς, από τους πιο απλούς, τα drones – φύλακες κάθε πλανήτη, αν η συμπεριφορά σου προς την… πανίδα του πλανήτη δεν είναι και η καλύτερη («σφάζεις» ότι βρεις στο διάβα σου), ή αν «στραγγίζεις» τις πρώτες ύλες, μέχρι και να ανοίξεις «βεντέτες» με άλλους παίκτες. Έχεις δυνατότητα, εξίσου, να αποκτήσεις δύναμη και «χρήμα» μέσω τους εμπορίου. Και αν δεν έχεις internet; Κανένα θέμα. Μπορείς να το παίξεις και offline, καθώς από τη στιγμή που θα δοθούν οι συντεταγμένες ενός πλανήτη, ο παίκτης θα μπορεί να τον βρει εκεί που είναι, με αυτά που περιέχει, χωρίς περαιτέρω επαφή με τους servers.

Becron5

Ας δούμε όμως μερικά παραπάνω χαρακτηριστικά.

Όπως παραδέχονται και οι developers, ούτε εκείνοι δεν γνωρίζουν τι πραγματικά υπάρχει σε κάθε πλανήτη καθώς ο αριθμός των πλανητών είναι τεράστιος. Επομένως μιλάμε για ένα gameplay που δεν τελειώνει ποτέ! Επιπλέον,παρατηρώντας τα materials και τα elements, που μπορείς να μαζέψεις σε κάθε πλανήτη, συνειδητοποιείς πως δεν σου είναι γνώριμα για ένα πολύ απλό λόγο: Το παιχνίδι έχει το δικό του Περιοδικό Πίνακα! Εν συνεχεία, δεν έχει πουθενά Loading Screens, καθώς δεν είναι αποθηκευμένο σε hard drives ή άλλη μονάδα αποθήκευσης, αλλά χρησιμοποιεί ένα σύμπλεγμα αλγορίθμων που, επί της ουσίας, δημιουργεί ολόκληρο το περιβάλλον του πλανήτη, τη στιγμή που θα πατήσει κάποιος το πόδι του εκεί.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε την επίσημη τους σελίδα: www.no-mans-sky.com

Περισσότερα νέα για το No Man's Sky