Συνέντευξη με τον Hardek της Nemesis Hydra

Ένας από τους πιο δυνατούς Jungler του NA μιλάει στο Gamespace.gr για την πορεία του στην επαγγελματική σκηνή του Vainglory

Platforms
 
Genre
 

Ένας από τους πιο δυνατούς Jungler του NA μιλάει στο Gamespace.gr για την πορεία του στην επαγγελματική σκηνή του Vainglory

CdeInJyUEAAg8gT

H Team Nemesis είναι η πρώτη επαγγελματική ομάδα του ΝΑ που έδωσε ουσιώδη βάση στο παιχνίδι και πολύ γρήγορα κατέκτησε κορυφαίες θέσεις στην κατάταξη του παιχνιδιού. Ο Jungler της πρώτης ομάδας Rommel «Hardek» Sorian μας μίλησε για τις άγνωστες πτυχές του εαυτού του και της ομάδας του, στο νέο αναδυόμενο MOBA που δεν είναι άλλο από το Vainglory.

Πότε ξεκίνησες να παίζεις ηλεκτρονικά παιχνίδια και τι ήταν αυτό που σε ώθησε σε αυτά;

Παίζω ηλεκτρονικά παιχνίδια από πολύ μικρός. Είναι κάτι το οποίο μου αρέσει αρκετά, καθώς πιστεύω ότι έχει πολύ πλάκα και περνάς όμορφα τον χρόνο σου με αυτά. Πλέον είμαι 24 ετών, οπότε έχω πολλά χρόνια gaming στην πλάτη μου.

Πότε ξεκίνησες να παίζεις Vainglory και πότε μπήκες στην επαγγελματική σκηνή;

Ξεκίνησα να παίζω Vainglory τον Νοέμβριο του 2014. Ήταν μια περίοδος στη ζωή μου που βαριόμουνα αρκετά και το παιχνίδι μου έκανε καλή συντροφιά. Με τον καιρό μου άρεσε αρκετά όποτε και συνέχισα να παίζω. Όσο πέρναγε ο καιρός γινόμουν ακόμα καλύτερος και κατάφερα να μπω στην ομάδα που είμαι τώρα. Ξεκίνησα στο πρώτο Autumn Finals ως επαγγελματίας παίκτης.

Πριν από την Nemesis υπήρξε κάποια άλλη ομάδα στην οποία αγωνίστηκες;

Όχι, πριν από την Nemesis Hydra έπαιζα μόνο Solo queue. Είναι η πρώτη ομάδα στην οποία αγωνίζομαι ως pro παίκτης.

Μπορεί κάποιος να βγάλει αρκετά λεφτά από το Vainglory ώστε να ζει αποκλειστικά από αυτό;

Φυσικά και μπορεί. Όπως σε όλα τα Esports έτσι και εδώ ισχύει το ίδιο. Το θέμα είναι ότι πρέπει να κερδίζεις συνέχεια, οπότε είναι κάτι πολύ δύσκολο.

Λίγα λόγια για την Team Nemesis.

Όντας η πιο παλιά competitive guild στο NA, έχει καταφέρει πολλά πράγματα. Έχει αρκετές ομάδες οι οποίες αγωνίζονται σε ανταγωνιστικό και επαγγελματικό επίπεδο, αλλά και πολλές διακρίσεις. Στόχος της ομάδας είναι να φτάσει σε ένα ικανοποιητικό επίπεδο επαγγελματισμού, ώστε όλοι οι παίκτες να αμείβονται κατάλληλα. Αυτό συνεπάγεται με αρκετές πρωτιές αλλά και υψηλές θέσεις σε πολλά τουρνουά αλλά και μεγάλη παρουσία στο Twitch και σε άλλα Social Media.

Ποιους στόχους ορίζεις για το μέλλον;

Δεν είμαι ακριβώς σίγουρος ακόμα. Σίγουρα θέλω να γίνω καλύτερος στο παιχνίδι αλλά δεν είναι μόνο αυτό. Το όνειρο μου είναι να γίνω πλήρως αμειβόμενος επαγγελματίας παίκτης.

Τι θα συμβούλευες ένα νέο παιδί που θέλει να ξεκινήσει το παιχνίδι επαγγελματικά;

Είναι πολλά πράγματα που πρέπει να βάλει σε μια σειρά ώστε να τα καταφέρει. Χρειάζεται αφοσίωση και να αφιερώσει αρκετό χρόνο πάνω σε αυτό που κάνει. Να έχει αυτοπεποίθηση αλλά και να διακατέχεται από πειθαρχία. Η επικοινωνία παίζει πολύ σημαντικό ρόλο σε όλο αυτό καθώς σε μια ομάδα πρέπει να ξέρεις να επικοινωνείς. Ένας παίκτης πρέπει να ξέρει να κάνει σωστή κριτική εκεί που πρέπει ώστε να πετύχει. Το πιο σημαντικό όμως είναι να είναι ειλικρινής με τους συμπαίκτες του.

Πώς αναπτύσσονται τα Εsports στην Αμερική τα τελευταία χρόνια και πώς βλέπεις το μέλλον τους; 

Τα τελευταία πέντε χρόνια τα Esports έχουν πάρει άλλη τροπή. Κάθε χρόνο όλο και μεγαλώνουν, ο κόσμος το έχει αποδεχτεί και είναι κομμάτι της κουλτούρας. Κάθε τουρνουά που λαμβάνει χώρα, είναι όλο και πιο μεγάλο. Κάποια στιγμή πιστεύω ότι τα Esports θα φτάσουν στο επίπεδο του NBA και του ποδοσφαίρου.

NEMH

Ευχόμαστε καλή επιτυχία στα ερχόμενα τουρνουά του Team Nemesis και ανυπομονούμε να δούμε τα καλύτερα plays από τον Hardek στο ρόλο του Jungler.

Περισσότερα νέα για το Vainglory