Death and Beyond | Review

To Death and Beyond είναι ένα παιχνίδι γρίφων για κινητά, όπου ο μόνος τρόπος να περάσεις την πίστα είναι να πεθάνεις

Genre
 

To Death and Beyond είναι ένα παιχνίδι γρίφων για κινητά, όπου ο μόνος τρόπος να περάσεις την πίστα είναι να πεθάνεις

death (1)

Τα συνηθισμένα παιχνίδια γρίφων για κινητά έχουν όλα μια κλασσική ροή, όπου πρέπει να κάνετε κάτι συγκεκριμένο, με στόχο να φτάσετε στο τέλος της πίστας. Η ομάδα της eNVy softworks με το μακάβριο Death and Beyond μας φέρνει ένα παιχνίδι, στο οποίο για να κερδίσετε θα πρέπει να πεθάνετε.

Έχετε το ρόλο της Thana, η οποία ξυπνάει μέσα σε ένα σκοτεινό δωμάτιο. Χωρίς καμία ιδέα για το πού βρίσκεται, προσπαθεί να βρει μια διέξοδο, αλλά μετά από ένα στραβοπάτημα, πέφτει στο κενό. Με λεπίδες να πλησιάζουν απειλητικά κατά πάνω της, αναγνωρίζει ότι έφτασε το τέλος. Μετά από έναν πόνο στο στήθος, νιώθει σιγά σιγά τον τελευταίο χτύπο της καρδιάς της να αργοσβήνει. Μερικά δευτερόλεπτα περνάνε και η Thana  ξυπνάει για ακόμη μια φορά σε ένα σκοτεινό δωμάτιο.

death (1)

Η χρήση του παιχνιδιού είναι αρκετά απλή. Κουνάτε το ανθρωπάκι δεξιά και αριστερά, κάνοντας άλματα με μοναδικό στόχο να πέσετε πάνω σε καρφιά στο πρώτο επίπεδο ή να σας κόψει στη μέση ένα τσεκούρι στο δεύτερο. Η κάθε πίστα έχει αντίστροφη μέτρηση για να μπορέσετε να περάσετε στην επόμενη, θα πρέπει να λύσετε τον γρίφο μέσα σε αυτόν. Όσο προχωράτε, οι γρίφοι θα γίνονται ακόμα πιο πολύπλοκοι, ενώ πολλές φορές η τακτική trial and fail είναι το μόνο που μπορείτε να κάνετε, ώστε να τα βγάλετε πέρα.

Όμως, δεν είναι μόνο αυτά τα οποία θα πρέπει να προσέχετε, αφού κάθε επίπεδο έχει και διαφορετικά αντικείμενα που θα πρέπει να επεξεργαστείτε. Στο πρώτο επίπεδο έχουμε κουμπιά που ανοίγουν καταπακτές, ενώ κάποιες πλατφόρμες σπάνε άμα πέσετε πάνω τους με αρκετή φόρα. Από την άλλη, στο δεύτερο υπάρχουν portals που σας μεταφέρουν από το ένα μέρος στο άλλο και μάλιστα ο τρόπος θανάτου θέλει κάπως ειδικότερη μεταχείριση. Υπάρχουν κάποιοι ιππότες με τσεκούρια, που για να τα κουνήσουν, θα πρέπει να τραβήξετε έναν μοχλό και να πάτε απευθείας πάνω τους.

death (5)

Το μεγαλύτερο θέμα του παιχνιδιού είναι πως πολλές φορές , ενώ δεν ξέρετε τί πρέπει να κάνετε, υπάρχουν σημεία που μπορείτε να περάσετε, αλλά δεν το γνωρίζετε και με τον περιορισμό του χρόνου γίνεται ακόμα πιο δύσκολο. Βέβαια, υπάρχουν hints που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να έρθετε πιο κοντά στην λύση.

Τέλος, ανάλογα την απόδοσή σας σε κάθε πίστα, βραβεύεστε με Skulls, όπου με τον καλύτερο δυνατό χρόνο μπορείτε να πάρετε μέχρι και τρία σε κάθε μία από αυτές. Με αυτά μπορείτε να ξεκλειδώσετε νέα skins για την Thana, με στόχο να σπάσετε τη μονοτονία.

death (6)

Το παιχνίδι όπως είπαμε και πριν χωρίζεται σε δύο περιοχές, με την πρώτη να έχει ένα πιο αιγυπτιακό στυλ με ιερογλυφικά στους τοίχους, έναν περιορισμένο φωτισμό που τείνει στο εσωτερικό μιας πυραμίδας και μοχλούς με μορφή ανκχ. Από την άλλη, η δεύτερη περιοχή περιλαμβάνει μεσαιωνικά στοιχεία με ιππότες, αλλά και πλατφόρμες  με μορφή κάστρου. Όσο για τον ήχο, υπάρχουν δύο διαφορετικά είδη μουσικής σε κάθε περιοχή, ενώ υπάρχουν και διαφορετικά ηχητικά εφέ, ανάλογα το death animation.

To Death and Beyond θα σας καθηλώσει για αρκετές ώρες μπροστά στην οθόνη του κινητού, συνδυάζοντας ένα μακάβριο και σκοτεινό περιβάλλον, με gameplay που απαιτεί υπομονή και επιμονή. Ξεκινώντας από πίστες που είναι αρκετά βατές, θα βρεθείτε σε  σημείο που θα χρειάζεστε αρκετές ώρες για να βρείτε τη λύση.  Αν σας ενδιαφέρει το παιχνίδι, μπορείτε να το κατεβάσετε εντελώς δωρεάν για Android από εδώ, ενώ στο μέλλον θα κυκλοφορήσει για Windows Phone, αλλά και συσκευές iOS.

Ασχολείται με games από τότε που θυμάται τον εαυτό του. Προτιμάει να παίξει έναν τίτλο στο φουλ πριν μπει στην διαδικασία να του πετάξει ντομάτες ενώ στον ελεύθερο του χρόνο παίζει αρχαιολογίες. Επίσης είναι Pokemon Master.