Γαλλία: Νομοθετικές αλλαγές για τον τομέα των esports

Αλλάζει η κατάσταση για τον τομέα των esports στη Γαλλία. Του Σωτήρη Δριμζάκα

Αλλάζει η κατάσταση για τον τομέα των esports στη Γαλλία. Του Σωτήρη Δριμζάκα

A general view of the French Senate which meets in a plenary session is seen as senators gather to vote for its new speaker in Paris October 1, 2011. After elections last Sunday, and for the first time since 1958, the right-dominated upper house swung to a left-wing majority as the body's membership underwent a major generational change of guard. REUTERS/Gonzalo Fuentes (FRANCE - Tags: POLITICS TPX IMAGES OF THE DAY)

Οι κανονισμοί για τα eSports στην Γαλλία «έκαναν» ένα τεράστιο βήμα προόδου, καθώς η Γερουσία της χώρας ψήφισε νομοσχέδιο, το οποίο σχετίζεται με ένα ευρύ φάσμα ηλεκτρονικών υποθέσεων και το οποίο εφαρμόζεται σε υποθέσεις που σχετίζονται με  αναρτήσεις ταινιών ερωτικού περιεχομένου για λόγους «εκδίκησης» (μετά από έναν άσχημο χωρισμό) στο διαδίκτυο. Περιλαμβάνει μεταρρυθμίσεις και κανονισμούς για το πεδίο των eSports συμπεριλαμβάνοντας την καθιέρωση συμβολαίων περίπτωσης έκδοσης βίζας και προώθησης των ηλεκτρονικών αθλημάτων. Το νομοσχέδιο ψηφίστηκε και περάστηκε από την γαλλική γερουσία με αριθμό ψήφων 322 υπέρ και μία κατά.

Η κίνηση αυτή έρχεται ως συνέχεια της δημιουργίας της ομοσπονδίας των eSports στην χώρα, που δρα ως πιθανό ρυθμιστικό σώμα για την συγκεκριμένη βιομηχανία και αποτελεί ένα μεγάλο βήμα προόδου. Ο οργανισμός France eSports θα συνεχίσει να μεγαλώνει και θα είναι πρωτεύον ζήτημα για τους νομοθέτες. Η Γερουσία επίσης πρόσθεσε άρθρα για τους κανονισμούς των συμβολαίων, κίνηση η οποία κατατάσσει τα eSports στην ίδια κατηγορία με τα υπόλοιπα «παραδοσιακά» αθλήματα για την χώρα.

Το επόμενο μεγάλο άλμα θα γίνει στο κοινοβούλιο, όπου αναμένεται μέσα στον μήνα, μετά από μήνες διαβουλεύσεων και συζητήσεων, η αλλαγή του νόμου (ελπίζουμε όχι ριζοσπαστικά). Υπάρχουν πολλά που πρέπει να προσδιοριστούν για το πώς αυτός ο νόμος θα αλλάξει τα eSports στην Γαλλία και να ληφθεί υπόψιν ότι αυστηροί περιορισμοί θα μπορούσαν να έχουν καταστροφική επίδραση στην βιομηχανία των ηλεκτρονικών αθλημάτων, αν δεν αντισταθμιστούν με τα προνόμια.

Εν κατακλείδι, έγινε μία κίνηση προς την σωστή κατεύθυνση. Η υπάρχουσα κατάσταση των eSports στην Γαλλία, ότι είναι παράνομα και συγκαταλέγονται στα τυχερά παιγνίδια της χώρας, αναγνωρίζεται ως λανθασμένη από όλους.  Η εγκαθίδρυση των eSports στην Γαλλία θα αποτελεί ακρογωνιαίο λίθο σε όποια μικρή τροποποίηση θέλουν να κάνουν οι πολιτικοί. Μέχρι αυτή η στιγμή να έρθει, το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να περιμένουμε για να δούμε πώς θα καταλήξει.

Υποστηρίζει οτιδήποτε (σχεδόν) μπορεί να αναχθεί σε τέχνη. Κάποια στιγμή το πτυχίο της θα γράφει "Ιστορικός", και όταν δεν μαθαίνει ημερομηνίες & ιστορικά γεγονότα παίζει & δοκιμάζει ό,τι game υπάρχει.