Fun Facts που ίσως δεν ξέρατε για το Final Fantasy, μέρος II

Η σειρά Final Fantasy, εδώ και σχεδόν 30 χρόνια, είναι μία από τις μεγαλύτερες σειρές παιχνιδιών

Η σειρά Final Fantasy, εδώ και σχεδόν 30 χρόνια, είναι μία από τις μεγαλύτερες σειρές παιχνιδιών

A14

Συνεχίζοντας το ταξίδι μας στα περίεργα του Final Fantasy, σας παρουσιάζουμε το δεύτερο μέρος του αφιερώματος μας.

  • 14: Ο θρυλικός δημιουργός του Final Fantasy έχει ένα πορτραίτο του στην πόλη Rocket του FFVII

Στην Rocket Town, υπάρχει ένα πορτρέτο του θρυλικού δημιουργού του Final Fantasy, Hironobu Sakaguchi. Φαίνεται σε έναν τοίχο σε ένα από τα σπίτια εάν ξέρετε πού να κοιτάξετε!

  • 15: Το σύστημα μάχης στο FFIV ήταν εμπνευσμένο από την Φόρμουλα Ένα

Σε μια συνέντευξή με το σκηνοθέτη της ιστορίας του FFIV Takashi Tokita, αποκάλυψε από πού πήραν έμπνευση για το σύστημα μάχης του παιχνιδιού: « Ο αρμόδιος για το σχεδιασμό [ του FFIV ], Hiroyuki Itoh, ο οποίος διηύθυνε το FFXII, παρακολουθούσε έναν αγώνα Formula, και είδε όλα τα αυτοκίνητα να ξεπερνάνε το ένα το άλλο. Από αυτό, σκεφτήκαμε μια ενδιαφέρουσα ιδέα, όπου η ταχύτητα του χαρακτήρα θα διαφέρει ανάλογα με τον τύπο του. Από εκεί ήρθε λοιπόν η αρχική ιδέα ».

  • 16: Στο FFI και στο Zelda 2 υπάρχουν τάφοι ενός ήρωα από το Dragon Quest

Στην αγγλική έκδοση NES του πρώτου Final Fantasy, θα βρείτε τον τάφο του ήρωα στο Dragon Quest , Eldrick. Μπορείτε επίσης να βρείτε έναν στο Zelda 2. Αυτό είναι πιθανώς επειδή η Nintendo Αμερικής ήταν εκείνη που μετέφραζε τόσο τα Final Fantasy όσο και τα Dragon Quest παιχνίδια.

  • 17: Στο Final Fantasy, οι δημιουργοί έχουν την τάση να ονομάζουν τους χαρακτήρες με μετεωρολογικά φαινόμενα

Z13

Cloud, όπως αυτά τα αφράτα λευκά πράγματα στον ουρανό. Celes, όπως ουράνια. Squall, όπως μια βίαιη καταιγίδα. Tidus, όπως παλίρροια. Vaan, όπως η γαλλική λέξη για την αιολική ενέργεια. Lightning, όπως αυτές τις λάμψεις της ηλεκτρικής ενέργειας που βλέπετε στην θυελλώδη ουρανό.

  • 18: Το όνομα Sephiroth είναι μια αναφορά στην γενική ιδέα του Δέντρου της Ζωής, το οποίο ήταν πιθανά εμπνευσμένο από θρησκευτικές αναφορές στο Neon Genesis Evangelion

Το όνομα «Sephiroth» είναι μια αναφορά στην έννοια του Δέντρου της Ζωής, η οποία με τη σειρά της μάλλον εμπνεύστηκε από τις συνεχείς θρησκευτικές αναφορές στο Neon Genesis Evangelion. Το Eva ήταν μια τεράστια επιρροή στο FFVII, και η ομάδα ανάπτυξης απέτισε φόρο τιμής σε αυτό το παιχνίδι. Η D-Type Eva πανοπλία του Asuka Langley δείχνει ως μια λεπτομέρεια στο φόντο το πάρκο ψυχαγωγίας Gold Saucer .

  • 19: Η Vanille προοριζόταν να είναι ο κύριος πρωταγωνιστής του FFXIIΙ

Z17

Σύμφωνα με το FFXIII Ultimania Omega, σε ένα σημείο, η Vanille θεωρήθηκε ως η κύρια πρωταγωνίστρια του FFXIII, αλλά η ιδέα απορρίφθηκε επειδή η ομάδα ανάπτυξης είχε ήδη κυκλοφορήσει ένα βίντεο που έδειχνε την Lightning ως κύρια ηρωίδα.

  • 20: Το Final Fantasy έχει δεσμούς με την ιαπωνική λογοτεχνία

Z18(2)

Η class Samurai που έκανε το ντεμπούτο της στο FFV έχει μια μοναδική ικανότητα που ονομάζεται Coin Toss, επίσης γνωστή ως «Zeninage». Αυτό είναι μια αναφορά σε ένα δημοφιλές ιαπωνικό μυθιστόρημα από την δεκαετία του 1930 για έναν αστυνομικό στη μεσαιωνική Ιαπωνία που ονομαζόταν Zenigata Heiji, ο οποίος έπιανε εγκληματίες ρίχνοντας χρήματα σε αυτούς.

  • 21: Το FF σας μαθαίνει Κλασσική Λογοτεχνία Και Παγκόσμιο Πολιτισμό

To FF σας διδάσκει πολλά για την κλασική λογοτεχνία. Για παράδειγμα, το Four Fiends του Golbez στο FFIV, βασίζεται τους δαίμονες που ονομάζονται Malebranche από την Κόλαση του Δάντη. Θα δείτε επίσης γνωστά ονόματα αρχαίων θεών στο FF όπως Shiva.

  • 22: Το όνομα του Zidane είναι διαφορετικό στη γαλλική έκδοση του FFIX

Z22

Στην γαλλική έκδοση του FFIX, o Zidane μετονομάστηκε Djidane λόγω της ομοιότητας του ονόματος με τον διάσημο ποδοσφαιριστή της χώρας, Zinedine Zidane.

  • 23: Η Fang του FFXIII προοριζόταν να είναι ένας άνδρας

Z23(2)

Η Fang του FFXIII αρχικά είχε σχεδιαστεί ως άνδρας. Η Lightning ήταν γραφτό να γίνει ένας αισθησιακός χαρακτήρας με σεξαπίλ, αλλά τα χαρακτηριστικά της μεταφέρθηκαν στην Fang για να της δώσουν μια πιο σοβαρή έκφραση.

  • 24: Η πρωτότυπη ιστορία του FFVII ήταν αρχικά στην Νέα Υόρκη

Η πρωτότυπη ιστορία του FFVII ήταν στην πόλη της Νέας Υόρκης κατά το έτος 1999, και είχε ένα «αστυνομικό μυθιστόρημα» με ένα χαρακτήρα που ονομαζόταν «θερμόαιμος ντετέκτιβ Τζο». Το πρώτο σενάριο, τον είχε να κυνηγά τους χαρακτήρες, οι οποίοι στη συνέχεια θα ανατίναζαν την πόλη της Midgar.

  • 25: ο τάφος του Link μπορεί να βρεθεί Στο FFI

Z26(2)

Στο FFI, όταν επισκέπτεστε το Elfheim, πατήστε το πλήκτρο A στην τέρμα αριστερά επιτύμβια στήλη πίσω από το πανδοχείο. Θα διαβάσετε «Here lies Link».

  • 26: Η χαλασμένη πόρτα νο.64 στο FFIV

Z25

Η έκδοση SNES του FFIV είχε μια παράξενη δυσλειτουργία που ονομάζεται «The 64 Door Hierarchy Glitch». Να πώς λειτουργεί: Μπορείτε να περπατήσετε πάνω και κάτω από τις σκάλες στο υπόγειο του κάστρου 64 φορές με ένα συγκεκριμένο τρόπο, και σας στέλνει σε έναν περίεργο χάρτη από τον οποίο μπορείτε να πάτε σχεδόν παντού στο παιχνίδι – ακόμα και κατευθείαν στο τελικό boss. Δείτε το βίντεο για το glitch εδώ:

  • 27: Το πρώτο Final Fantasy θα μπορούσε να ήταν το τελικό παιχνίδι της σειράς

Υπάρχει μια ποσότητα των παιχνιδιών FF που έχουν ήδη πραγματοποιηθεί, οπότε γιατί να υπάρχει η λέξη «Final» στον τίτλο; Το 1987, η Square αγωνιζόταν οικονομικά. Μετά που το Dragon Quest κυριάρχησε στην Ιαπωνία το 1986, ο Sakaguchi έπεισε τα αφεντικά του για να υποστηρίξουν την ομάδα του να φτιάξει ένα παιχνίδι ρόλων, αλλά λίγοι στην εταιρεία είχαν ελπίδες ότι το παιχνίδι θα ήταν επιτυχία. Πολλοί θεώρησαν ότι το FF θα είναι η τελική προσπάθεια της Square πριν από την διακοπή των δραστηριοτήτων τους. Ο Sakaguchi σκέφτηκε επίσης, ότι θα είναι η τελική εμφάνιση του σαν συγγραφέας και σχεδιαστής βιντεοπαιχνιδιών. Και αυτός είναι ο λόγος που άλλαξε το όνομά του από Fighting Fantasy σε Final Fantasy. Ευτυχώς, η αρχική έκδοση του Final Fantasy πούλησε πάνω από 400.000 αντίτυπα στην Ιαπωνία.

Xαμένη στην εφηβεία μου, gamer, βιβλιοφάγος, Πρωτάρης παίκτης σε role playing games καθώς μου αρέσει να διηγούμαι ιστορίες.Ταξιδιάρικο μυαλό γεμάτο μουσική, ταινίες και anime. Φωτογράφος ανάλογα με τη διάθεση και τα καιρικά φαινόμενα.Ίσως είμαι ονειροπόλα..... Συγκεντρώνω ήχους και εικόνες από παντού και τα μοιράζομαι με τους γύρω μου. Τρελή Υδροχόος με ζωηρή φαντασία, γεννήθηκα σε λάθος μέρος τη λάθος στιγμή (ίσως). Καλώς ήρθατε στον κόσμο μου, όπου κάθε στιγμή είναι μια ευκαιρία για έκφραση.Been geek 40 years now and loved it all the way.