Fun Facts που ίσως δεν ξέρατε για το Final Fantasy: μέρος 1ο

Η σειρά Final Fantasy εδώ και σχεδόν 30 χρόνια εξακολουθεί να είναι μία από τις μεγαλύτερες σειρές παιχνιδιών όλων των εποχών.

Το Final Fantasy εδώ και σχεδόν 30 χρόνια είναι μία από τις μεγαλύτερες σειρές παιχνιδιών RPG όλων των εποχών και αποτελεί μέρος της παιδικής ή ενήλικης ζωής μας.

A14

Η σειρά Final Fantasy υπάρχει εδώ και σχεδόν 30 χρόνια και εξακολουθεί να είναι μία από τις μεγαλύτερες σειρές RPG παιχνιδιών όλων των εποχών. Για πολλούς οπαδούς σαν κι εμένα, η σειρά αυτή έχει γίνει ένα αξέχαστο μέρος της ζωής μας. Οι επικές ιστορίες τους και οι φανταστικοί χαρακτήρες έχουν συναρπάσει την φαντασία μας. Δεν παίζαμε απλά, θεωρούσαμε ότι ζούσαμε στους κόσμους τους. Και αυτός είναι ο λόγος που αγαπάμε το Final Fantasy εδώ στο Gamespace, έτσι κάναμε μια τεράστια λίστα με ενδιαφέροντα γεγονότα για την εκπαίδευση και την ψυχαγωγία σας. Απολαύστε υπεύθυνα!

#1 Μόνο 7 άνθρωποι δημιούργησαν το πρώτο FF

B(3)

Είτε το πιστεύετε είτε όχι, το πρώτο παιχνίδι έγινε από μια ομάδα που αποτελούταν από μόλις 7 βασικά μέλη του προσωπικού της Square, γνωστή ως «A-Team».

 

#2 Ολυμπιακή Ομάδα Κολύμβησης αγωνίστηκε υπό τη μουσική του FFVIII

C(5)

Στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004, η ομάδα συγχρονισμένης κολύμβησης των Ana Kozlova και Alison Bartosik των Ηνωμένων Πολιτειών, αγωνίστηκε υπό τους ήχους των τραγουδιών «Fithos Lusec Wecos Vinosec» και «Liberi Fatali» από το FFVIII. Η παρουσίασή τους κέρδισε το χάλκινο μετάλλιο.

 

#3 Υπάρχει ένας χαρακτήρας που ονομάζεται Cid σε κάθε παιχνίδι εκτός από το πρώτο

E(2)

Υπάρχει πάντα ένας τύπος που ονομάζεται Cid σε κάθε παιχνίδι FF, εκτός από τo πρώτο. Το όνομά του είναι πιθανώς μια αναφορά στην ιστορική φιγούρα El Cid, το οποίο είναι ένα λογοπαίγνιο με την ιαπωνική λέξη για την πειθαρχία. Δεν είναι το ίδιο πρόσωπο σε κάθε τίτλο, αλλά εκπροσωπεί πάντα τη γνώση, την επιστήμη και τη σοφία. Μπορεί να μην υπάρχει χαρακτήρας που ονομάζεται Cid στο πρώτο παιχνίδι, αλλά τον συμπεριέλαβαν στις διασκευές για το PSP και το GBA.

#4 Το πρώτο Final Fantasy ήταν εμπνευσμένο από το Dungeons & Dragons

H(2)

Ο Kawazu, ο οποίος ήταν υπεύθυνος για την ανάπτυξη του συστήματος μάχης στο πρώτο FF, το εμπνεύστηκε από το δημοφιλές επιτραπέζιο παιχνίδι Dungeons & Dragons. Τα μαγικά ξόρκια και τα συστήματα των κλάσεων του D & D υλοποιήθηκαν στο FF.

 

#5 Κατά τη λήξη του FFX, στην ιαπωνική εκδοχή, η Yuna Ποτέ δεν είπε στον Tidus ότι τον αγαπά

K(2)

Αν έχετε παίξει το FFX και είδατε το τέλος, θα θυμάστε ότι η Yuna είπε στον Tidus ότι τον αγαπά, αλλά στην ιαπωνική εκδοχή, αυτή απλά λέει ευχαριστώ.

 

#6 Το FFXII είναι το μοναδικό στη σειρά χωρίς Summons

Το Summoning εισήχθη στο FFIII και από τότε έχουν καθιερωθεί τα ίδια βασικά ονόματα σε αυτά (Shiva, Ifrit, Bahamut, κ.λ.π.). Εξαίρεση αποτελεί το FFXII, το οποίο είχε τα θηρία Zodiac, πλάσματα που εμφανίστηκαν για πρώτη φορά στο Final Fantasy Tactics. Ωστόσο, τα αερόπλοια στο FFXIV είχαν την ονομασία τους από τα παλιά Summonings.

 

#7 Ο κύριος χαρακτήρας του FFVI έμελλε να είναι άνδρας

O(2)

Οι οπαδοί του FFVI ξέρουν ότι ο κύριος χαρακτήρας του παιχνιδιού είναι η Terra Branford, μια όμορφη κοπελιά, κατά το ήμισυ Esper, αλλά σύμφωνα με τους προγραμματιστές, σκόπευαν να κάνουν έναν αρσενικό κύριο χαρακτήρα στην ηλικία των 20 ετών.

 

# 8 Οι « Wedge και Biggs » είναι εμπνευσμένοι από το Star Wars

P

Υπάρχουν δύο επαναλαμβανόμενα ονόματα στην σειρά FF: Wedge και Biggs. Αυτά τα ονόματα ήρθαν από το Star Wars Episode IV: A New Hope (Wedge Antilles και Biggs Darklighter). Πολλοί πίστευαν ότι αυτά τα ονόματα είχαν επιλεγεί επειδή ο Yoshinori Kitase, ο διευθυντής αρκετών FF, αρχικά ήθελε να γίνει σκηνοθέτης. Οι Wedge και Biggs εμφανίζονται επίσης σε Chrono Trigger και Kingdom Hearts II.

 

#9 Η πιο εμβληματική μελωδία του Final Fantasy Series γράφτηκε σε δέκα λεπτά

«Το Πρελούδιο» ή «Crystal Theme» είναι μια επαναλαμβανόμενη μουσική της σειράς FF. Ο Nobuo Uematsu συνέθεσε τη μουσική ως ένα κομμάτι της τελευταίας στιγμής για το αρχική FF και του πήρε μόνο 10 λεπτά για να ολοκληρωθεί.

 

#10 Το FFVII δεν επρόκειτο ποτέ να είναι ένα παιχνίδι για το Nintendo 64 , αλλά το διαδίκτυο έπεισε για το αντίθετο

U(2)

Μέχρι το FFVII, τα περισσότερα παιχνίδια FF ήταν ως επί το πλείστον για τις κονσόλες Nintendo, έτσι οι οπαδοί υπέθεσαν ότι ο 7ος τίτλος θα κυκλοφορούσε για το Nintendo 64. Υπήρχε ακόμη και ένα FFVI 3-D βίντεο που κυκλοφόρησε, και πολλοί νόμιζαν ότι αυτό ήταν ένα demo για το Final Fantasy VII, αλλά ποτέ δεν έγινε για αυτό. Δείτε το εδώ:

 

#11 Το Dissidia FF ήταν να είναι ένα Spin-Off του Kingdom Hearts

V(3)

Το παιχνίδι μάχης Dissidia, ήταν να γίνει ένα spin-off του Kingdom Hearts, αλλά η Disney δεν ενέκρινε το να ανταγωνίζονται ο ένας χαρακτήρας τον άλλον.

 

#12 Παρουσίασε το χορό « Θρίλερ » του Michael Jackson δύο φορές!

X(3)

Στη σκηνή παρέλασης του FFVIII, βλέπετε μια ομάδα χορευτών που χορεύουν σε στύλ από το Thriller του Μάικλ Τζάκσον. Δείτε το εδώ:

Υπάρχει επίσης μια σκηνή μπόνους στο FF Spirits Within DVD που δείχνει τους χαρακτήρες να χορεύουν στη δημοφιλή χορευτική μουσική. Δείτε το εδώ:

 

#13 Το μουσικό θέμα του Sephiroth με τίτλο « One Winged Angel » είναι εμπνευσμένο από το «Purple Haze» του Jimi Hendrix

 

Z1

 

Ο Nobuo Uematsu συνέθεσε τον αξέχαστο One Winged Angel για το FFVII, αλλά ξέρατε ότι η μουσική είναι εμπνευσμένη από το τραγούδι του Jimi Hendrix, Purple Haze; Εδώ το κομμάτι εκτελείται από τους The Black Mages:

 

(τέλος 1ου μέρους . . .  έχει και συνέχεια . . . )

 

Xαμένη στην εφηβεία μου, gamer, βιβλιοφάγος, Πρωτάρης παίκτης σε role playing games καθώς μου αρέσει να διηγούμαι ιστορίες.Ταξιδιάρικο μυαλό γεμάτο μουσική, ταινίες και anime. Φωτογράφος ανάλογα με τη διάθεση και τα καιρικά φαινόμενα.Ίσως είμαι ονειροπόλα..... Συγκεντρώνω ήχους και εικόνες από παντού και τα μοιράζομαι με τους γύρω μου. Τρελή Υδροχόος με ζωηρή φαντασία, γεννήθηκα σε λάθος μέρος τη λάθος στιγμή (ίσως). Καλώς ήρθατε στον κόσμο μου, όπου κάθε στιγμή είναι μια ευκαιρία για έκφραση.Been geek 40 years now and loved it all the way.