AOC G2770PF 27″ Gaming Monitor | Review

Η AOC φέρνει νέες καινοτομίες στα Gaming Monitors, συνδυάζοντας για μία ακόμη φορά αξεπέραστη ποιότητα και minimal σχεδιασμό!

Η AOC φέρνει νέες καινοτομίες στα Gaming Monitors, συνδυάζοντας για μία ακόμη φορά αξεπέραστη ποιότητα και minimal σχεδιασμό, σε προσιτές τιμές. Εξοπλισμένα μάλιστα με την τεχνολογία AMD Freesync, θα βάλουν σε πολλούς την ιδέα να τα συνδυάσουν με μία AMD κάρτα γραφικών. Συγκεκριμένα στο review αυτό θα δούμε το G2770PF

IMG_1798

Τα υψηλά Refresh Rates είναι αυτά που κάνουν την εμπειρία του παιχνιδιού καλύτερη, με τα γραφικά να ρέουν καλύτερα όταν τα FPS ανεβαίνουν. Πολλές φορές όμως το frame rate του παιχνιδιού δεν αναλογεί με αυτό της οθόνης και τότε είναι που εμφανίζονται τα προβλήματα. Αν ενεργοποιήσετε το VSync ίσως το πρόβλημα να ελαττωθεί αλλά δεν θα μπορέσουμε να αποφύγουμε το stuttering. Σε αυτό το σημείο εισέρχονται οι τεχνολογίες Nvidia G-SYNC και AMD FreeSync. Οι συγκεκριμένες τεχνολογίες λειτουργούν σαν λύση κλειδί για μία smooth gaming εμπειρία σε πολλά και διαφορετικά Framerate περιβάλλοντα. Το AOC G2770PF σχεδιάστηκε για να φέρει αυτή την τεχνολογία σε όλο το καταναλωτικό κοινό, τουλάχιστον σε όσους έχουν AMD κάρτα γραφικών.

IMG_1791IMG_1792

Σχεδιασμός

Εξαιρετικός ο σχεδιασμός του G2770PF και με αυτόν η AOC παραμένει πιστή στην σειρά «G«. Το monitor έχει μαύρο χρώμα με φινίρισμα το οποίο θυμίζει μέταλλο και μία σκούρα κόκκινη λωρίδα στο κάτω μπροστά μέρος, με την οποία η AOC παραμένει πιστή στην «κόκκινη ομάδα».  Τα πλήκτρα ελέγχου της οθόνης είναι κάτω δεξιά τα οποία δεν είναι ιδιαίτερα ευδιάκριτα.

IMG_1806 IMG_1804IMG_1803

Πέρα από αυτά δεν υπάρχουν άλλα πλήκτρα στο μπροστά μέρος. Κοιτώντας την οθόνη από πίσω, στα δεξιά έχουμε 2 USB ports, εκ των οποίων η μία είναι και fast charge, για να φορτίζεται οποιαδήποτε συσκευή θέλετε. Στο κάτω μέρος είναι οι θύρες DVI-D port, HDMI, Display port, D-Sub, Line in, 3.5mm έξοδος ήχου και ξεχωριστό On/Off κουμπί. Επίσης στην οθόνη στεγάζονται ηχεία stereo 2W.

IMG_1807IMG_1805

Σημαντικό κομμάτι κάθε monitor είναι η βάση του. Η βάση είναι αρκετή στιβαρή και δίνει την αίσθηση που πρέπει. Έχει ένα οριζόντιο rail, πάνω στο οποίο μετακινείται την οθόνη όπως εσείς θέλετε και την προσαρμόζετε στο ύψος που σας βολεύει. Φτιαγμένη με τέτοιο τρόπο σας επιτρέπει σταθερότητα αλλά και ευκολία σε κάθε είδους κίνηση, που θα κάνετε. Επάνω στη βάση υπάρχει και ένα πλαστικό για το ανάλογο Cable Management, το οποίο σας επιτρέπει να κρύψετε τα καλώδια πίσω από την οθόνη.

IMG_1801 IMG_1800IMG_1802

Επίσης έχετε την επιλογή  να περιστρέψετε την οθόνη και κάθετα. Το σημείο στο οποίο πατάει η βάση είναι σταθερό αλλά ταυτόχρονα μπορείτε να γυρίσετε την οθόνη δεξιά ή αριστερά εύκολα, αν χρειαστεί. Ακόμη μπορείτε να την στηρίξετε και στον τοίχο με ό,τι βάση εσείς θέλετε αρκεί να είναι VESA 100 x 100 mmIMG_1808

Επιδόσεις

Το 27» TN panel (Twisted Nematic) έχει 144Hz στατικού refresh rate (το οποίο αλλάζει ανάλογα με το Sync) και 1920 x 1080 p ανάλυση εικόνας. Η matte οθόνη έχει αρκετά καλές γωνίες θέασης, 178º οριζόντια και 170º κάθετα και σε φυσιολογικές καταστάσεις δεν γυαλίζει. Η οθόνη είναι εξοπλισμένη με το γνωστό 6-bit + FRC. Τα WLED καλύπτουν σχεδόν όλο το sRGB φάσμα, 16.7 εκατομμύρια χρώματα,  με την τυπική ανώτατη φωτεινότητα να αγγίζει τα 300 cd/m2 . Η ταχύτητα απόκρισης πλησιάζει στο 1ms αλλά βέβαια αυτό δεν είναι πάντα ακριβές, καθώς υπάρχουν και άλλοι παράγοντες που παίζουν ρόλο. Η αντίθεση φτάνει τα 1000:1 ενώ η δυναμική αντίθεση τα 80M:1

IMG_1797IMG_1796

Λίγο πιο αναλυτικά, με 144Hz, μπορείτε να έχετε διπλάσια καρέ απ’ότι με τις συμβατικές οθόνες. Έτσι η κίνηση των αντικειμένων στην οθόνη γίνετε καλύτερη εφόσον περισσότερα καρέ περνούν μπροστά από τα μάτια σας. Σε συνδυασμό με τα περισσότερα καρέ όμως, η G2770PF, έχει χρόνο απόκρισης που φτάνει το 1 ms. Αυτό σημαίνει πως όταν τα αντικείμενα κινούνται στην οθόνη πολύ γρήγορα, η εικόνα θα παραμένει καθαρή και δεν θα θολώνει. Ένα ακόμη χαρακτηριστικό της οθόνης είναι το Flicker Free, επιτρέποντας στον χρήστη πολλές ώρες Gaming χωρίς να κουράζονται τα μάτια.

IMG_1799

Επίλογος

Σε γενικές γραμμές, δοκιμάζοντας το Monitor αρκετές ώρες, ομολογούμε πως τα 144 Hz Refresh Rate είναι κάτι το εντυπωσιακό. Για εμένα προσωπικά που δοκίμασα τέτοια χαρακτηριστικά πρώτη φορά έμεινα έκπληκτος. Η Full-HD ανάλυση των 1920 x 1080 p, έδωσε άλλη διάσταση στα Games μας αλλά και στις ταινίες μας. Αν και η ανάλυση αυτή δεν είναι η μεγαλύτερη που κυκλοφορεί στην αγορά, μας άφησε ικανοποιημένους. Επίσης η οθόνη είναι εξοπλισμένη με Kensington Security Lock, όπου σας προστατεύει το Monitor, για πιθανά Lan Parties.

Η εμφάνιση του ως προς τον σχεδιασμό του καθώς και τα χρώματα που θυμίζουν μέταλλο το κάνουν πολύ κομψό αισθητικά. Είναι αρκετά ξεκούραστο πράγμα που του δίνει ένα ακόμα Thumbs Up, σε συνδυασμό με την εμπειρία που προσφέρει.

Το κόστος ανέρχεται στα 369 €, τιμή όχι τόσο ακριβή για 1 ms απόκριση οθόνη. Η ίδια η εταιρεία δίνει επίσης 3 χρόνια εγγύηση για οποιαδήποτε βλάβη των προϊόντων της.

Τεχνικά Χαρακτηριστικά

 • Εταιρία: AOC Gaming
 • Μοντέλο: G2770PF
 • Μέγεθος οθόνης: 27 ίντσες
 • Φόρμα οθόνης: 16:9
 • Φωτεινότητα: 300 cd/m2
 • Αντίθεση: 1000:1
 • Δυναμική αντίθεση: 80M:1
 • Γωνίες θέασης: 178/170
 • Ταχύτητα απόκρισης: 1ms
 • Συχνότητα σάρωσης: H=30~160KHz (DVI)/ 30~83KHz (other), V=50~146Hz (DVI)/ 50~76Hz (other)
 • Ανάλυση εικόνας: 1920×[email protected]: DisplayPort / DVI Dual Link
 • Προτεινόμενη ανάλυση: 1920×[email protected]
 • Χρώματα: 16.7M
 • Κατανάλωση ρεύματος: On: 29W     Standby: <0.5W     Off: <0.5W
 • Τιμή: 369 €

previous arrow
next arrow
ArrowArrow
Slider

Με ανυπομονησία για το full virtual reality η ζωή συνεχίζεται. Loves: Animes and Manga