Ο VG Logan και ο The Pirate μίλησαν στην Metrosport

Δύο άνθρωποι, δύο φίλοι από την Θεσσαλονίκη, με το μυαλό «πάνω» από το κεφάλι

Platform
 
Genre
 
Publisher
 
Developer
 

Δύο άνθρωποι, δύο φίλοι από την Θεσσαλονίκη, με το μυαλό «πάνω» από το κεφάλι. Ο παλιός είναι αλλιώς αλλά ο νέος είναι ωραίος. Ποσό ισχύει κάτι τέτοιο;

Ο πιο παλιός «επαγγελματίας» παίκτης Hearthstone (Χρήστος «VG Logan» Μπουτακίδης) στην Ελλάδα και ένας καινούριος παίκτης (Αλέξανδρος «The Pirate»  Λαμπαρδής ), που επικεντρώνεται κυρίως στα Stream, μιλάνε αποκλείστηκα στην «Μ» για τις εμπειρίες τους αλλά και για το μέλλον τους.

12193576_734035363367208_2755302446287620000_n

Χρήστος «VG Logan» Μπουτακίδης

Είσαι από τα πιο παλιά άτομα στον χώρο. Έχεις δει το παιχνίδι να εξελίσσεται, ειδικά τον τελευταίο καιρό υπάρχει μια έξαρση στην Ελλάδα, μέχρι που πιστεύεις ότι μπορεί να φτάσει το Hearthstone ;

Το Hearthstone εξελίσσεται διότι ακολουθεί το πρότυπο game που ακολουθούν τα περισσότερα Blizzard Games, αυτό του Easy to play – hard to master. Έτσι δίνει την δυνατότητα στον οποιονδήποτε να μπορεί να ξεκινήσει να το παίζει και να περνάει καλά. Το άλλο καλό που έχει κυρίως το Hearthstone σε σχέση με άλλα e-sport games είναι η ψευδαίσθηση ότι το Rng έχει μεγάλο ρόλο. Αυτό βοηθάει διότι ο μέσος Έλληνας παίχτης σε ένα 1v1 game σαν το Hearthstone δεν μπορεί να κατηγορήσει την δική του έλλειψη ταλέντου και ευφυίας στους συμπαίχτες του, οπότε το RNG γίνεται η εύκολη δικαιολογία. Το Hearthstone στα ελληνικά δρώμενα δεν θα πάει πολύ πιο μακριά από ότι όλα τα άλλα esports λόγω παιχτών που στην πλειοψηφία είναι clown.

Πολλοί παίκτες αναφέρονται στην κατάρρευση των eSports στην Ελλάδα και το στηρίζουν κατά κύριο λόγο στην έλλειψη σημαντικών τουρνουά αλλά και οργάνωσης των υπαρχόντων. Εσύ πιστεύεις ότι υπάρχει μέλλον στην Ελλάδα όσον αφορά τα eSports;

Μέλλον υπάρχει στην Ελλάδα, αλλά οι παίχτες που δηλώνουν κατάρρευση στρέφουν το βλέμμα τους σε λάθος μεριά. Μιλάμε για έλλειψη τουρνουά και κακές διοργανώσεις, αλλά ποτέ δεν πήγε κάποιος να προτείνει ή να βοηθήσει στην δημιουργία ενός τουρνουά που θα γίνει παράδειγμα προς μίμηση για τα επόμενα.. Αυτό ακριβώς έκανα εγώ. Είδα ότι τον πρώτο χρόνο του Hearthstone τα τουρνουά ήταν λάθος δομημένα από τον τρόπο οργάνωσης μέχρι το format των παιχνιδιών και αποφάσισα να αναλάβω και να βοηθήσω μεγάλα event όπως το gameathlon και to E-Gaming της ΔΕΘ. Οπότε εκεί που θέλω να καταλήξω είναι ότι οι «παίχτες» που κατηγορούν οργανωτές, χορηγούς και ομάδες γιατί δεν ακολουθούν  τα standar εξωτερικού; Πρέπει πρώτα να κοιτάξουν τον εαυτό τους και να δουν αν οι ίδιοι  είναι όντως επαγγελματίες. Επαγγελματίας παίχτης είναι αυτός που όχι μόνο βάζει την προπόνησή του πάνω από οτιδήποτε, αλλά και αυτός που market-αρει σωστά τον εαυτό του και προσπαθεί να βοηθήσει στην ανάπτυξη αυτού που αγαπάει.

Ποιο είναι το αγαπημένο σου Deck και γιατί;  Ποια πιστεύεις ότι είναι η πιο ολοκληρωμένη κάρτα στο παιχνίδι;

Το αγαπημένο μου deck προφανώς είναι το freeze mage, Το freeze mage είναι ένα reactive deck που σημαίνει ότι δεν μπορείς να καθορίσεις τι line of play θα έχεις , καθώς το κάθε game είναι διαφορετικό από το προηγούμενο.  Τα αποτελέσματα του deck εξαρτώνται 100% από την ικανότητα του παίχτη και είναι σχεδόν αδύνατο να το κάνει κανείς Master. Το μεγάλο μειονέκτημα του deck είναι ότι είναι αποδοτικό μόνο σε τουρνουά και όχι στο ladder, καθώς είναι πολύ δύσκολο να κρατήσεις την συγκέντρωση που χρειάζεται σε μεγάλο αριθμό παιχνιδιών.

Η πιο ολοκληρωμένη κάρτα στο παιχνίδι, αν και είναι από αυτές που μισώ παραπάνω , είναι ο Loatheb γιατί σαν κάρτα έχει ένα μοναδικό effect και το πότε θα την χρησιμοποιήσει κανείς, κρίνει το παιχνίδι. Επίσης είναι μια από τις λίγες κάρτες που μπορούν να παιχτούν είτε αμυντικά είτε επιθετικά.

Μπορείς να είσαι επαγγελματίας παίχτης σε ένα game σαν το hearthstone επ ‘αορίστου; Μέχρι ποια ηλικία πιστεύεις ότι μπορεί κάποιος να ασχολείται σαν επαγγελματίας παίκτης; Έχεις σκεφτεί να σταματήσεις σαν παίκτης και να συνεχίσεις από κάποιο άλλο πόστο;

Μπορείς να είσαι επαγγελματίας παίχτης σε ένα game σαν το hearthstone επ ‘αορίστου, αλλά είναι αρκετά ψυχοφθόρο. Η πίεση και ο ανταγωνισμός κουράζουν και η απόδοσή σου μπορεί να πέσει κατακόρυφα. Προσωπικά έχω στα σχέδια μου να σταματήσω σαν παίχτης και ήδη έχουν γίνει κινήσεις από την μεριά μου για να εξασφαλίσω κάποιο μέλλον στα esports, καθώς αυτό είναι που αγαπάω και δεν μπορώ να σκεφτώ τον εαυτό μου σε μια συμβατική δουλειά.

Θα υπάρξουν αλλαγές στους VG  στο κομμάτι του HS ; Ποιοι οι στόχοι του οργανισμού για το μέλλον ;

Μέτα την προσθήκη του SomiTequila στο roster τις Void Gaming, θα υπάρξει ένας ακόμα. Απλά επειδή θέλω να είμαι προσεκτικός με τους ανθρώπους που δουλεύω μαζί είναι πολύ δύσκολη η επιλογή του και η αλήθεια είναι ότι αν και έχω μερικούς στο μυαλό δεν έχω καταλήξει κάπου .Όσον αφορά το πλάνο της ομάδας, για αρχή σε λίγο καιρό έρχεται το SEEChampionship που το League of Legends team έχει παράδοση να βρίσκεται εκεί, οπότε δε θέλουμε να το σπάσουμε. Προσπαθούμε μάλιστα να έχουμε παραπάνω παρουσίες εκεί. Σε λίγο καιρό θα επεκταθούμε στο StreetFighter V, με στόχο παρουσία σε μεγάλο Ευρωπαϊκό LAN. Για αρχή αυτά και θα δούμε ακόμα περισσότερα.

Πιστεύεις πως με τον καιρό ανεβαίνει ο ανταγωνισμός στην Ελλάδα ;

Δυστυχώς όχι. Αν και φαινομενικά βγαίνουν καινούργιοι παίχτες, δεν είναι αρκετά καλοί για να μείνουν consistant. Το Hearthstone είναι card game. Το να κερδίσεις σε ένα τουρνουά ακόμα και 1.000.000 ευρώ δεν σε κάνει τον καλύτερο. Πρέπει σε βάθος χρόνου να καταφέρεις να αποκτήσεις consistantancy να πρωταγωνιστείς σε όλα τα τουρνουά και όχι να κάνεις ένα peak και μετά να εξαφανιστείς στο Ladder μαζί με 70 ακόμα εκατομμύρια παίχτες. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι οι περισσότεροι δεν προσπαθούν να βελτιωθούν και να γίνουν καλύτεροι παίχτες,αλλά ξοδεύουν χρόνο στο πώς θα abusarουν κάποιο tactic που σήμερα είναι και αύριο δεν είναι, για να πάρουν 5 λεπτά δημοσιότητας.

Αν υπήρχε ένα κλειστό πρωτάθλημα με τους 16 καλύτερους παίκτες της Ελλάδας, ποιους θα έβαζες και γιατί ;

VG Logan, Dethelor, Hawkeye, Cursed, LikeAbawse : Κάτι που δεν νομίζω να χρειάζεται εξήγηση. Συμπάθειες ,αντιπάθειες, κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει ότι αυτή είναι η καλύτερη πεντάδα στην Ελλάδα με χαοτική διαφορά.

Kalispera, und3r, marzito,poulmaniac, letmefarm, Qunka : Αρκετά εγχώρια τουρνουά και πάντα είναι consistant όταν παίζουν.

Tholwmenos, RST, Athanas, Ericbeck, Somitequila : Παίχτες που δεν έχουν κάνει ακόμα την «έκπληξη» αλλά έχουν δείξει ότι υπάρχει potential και είναι διατεθειμένοι να δουλεύουν ώστε να βελτιωθούν.

Είχες την ευκαιρία να φύγεις αρκετές φορές για να πας σε μια ομάδα στο εξωτερικό. Γιατί διάλεξες να παραμείνεις στην Ελλάδα ;

Ο λόγος που αποφάσισα να μείνω σε ένα ελληνικό οργανισμό, όπως οι Void Gaming, είναι επειδή μαζί με τον Manager και πολύ καλό μου φίλο Ηλία Dr0g Αποστολόπουλο είχαμε την ιδέα να ασχοληθούμε σοβαρά με το Void Gaming project, γιατί ένας multigaming σοβαρός esport οργανισμός σαν τους Sk gaming – Fnatic θα βοηθήσει στην ανάπτυξη. Και στην τελική μερικά ευρώ παραπάνω δεν μου χρειάζονται αυτή την στιγμή ,αλλά θέλω να συμβάλω σε αυτό που χτίζεται αυτή την στιγμή στην Ελλάδα.. Ο κάθε παίχτης πριν κάνει παράπονα για την σκηνή και τους οργανισμούς στην Ελλάδα, πρέπει να σκεφτεί πρώτα τι έκανε αυτός για την σκηνή και τους οργανισμούς .

12140055_1720963241452867_6287764771425894617_o

Αλέξανδρος «The Pirate»  Λαμπαρδής

Έχεις σχετικά λίγο καιρό στον χώρο .Παρόλα αυτά παίζεις σε αρκετά τουρνουά και το stream βρίσκεται σε ανοδική πορεία τoν τελευταίο καιρό. Πού πιστεύεις ότι οφείλεται αυτό ;

Η απάντηση είναι πολύ απλή . Μου αρέσει πολύ το παιχνίδι! Είμαι gamer πολλά χρόνια και σε ό,τι έπαιζα φλέρταρα με το επαγγελματικό επίπεδο αλλά ποτέ μέχρι τώρα δεν είχα προσπαθήσει κάτι τέτοιο. Με το hearthstone αυτό άλλαξε, γιατί είναι ένα παιχνίδι φτιαγμένο στα μέτρα μου και το οποίο απολαμβάνω να παίζω. Αυτό νομίζω το λαμβάνει και ο κόσμος και είναι ίσως ο πιο σημαντικός παράγοντας της ανοδικής πορείας του stream και της απόδοσής μου γενικά.

Το HS το βλέπεις σοβαρά ή απλά σαν χόμπι  και τι είναι για σένα το συγκεκριμένο παιχνίδι;

Το HS το ξεκίνησα καθαρά σαν χόμπι και για ένα μεγάλο διάστημα το έπαιζα τελείως περιστασιακά. Τον τελευταίο χρόνο αυτό άλλαξε και πλέον είναι το main game μου. Για μένα το HS παίζει κεντρικό ρόλο στην ζωή μου και υπάρχουν πολλά πράγματα που θέλω να κάνω με αυτό. Φυσικά θα συνεχίσω το stream μου στο ύφος που έχει διαμορφωθεί ,αλλά πέρα από αυτό θα ασχοληθώ με το casting αλλά και με την διοργάνωση τουρνουά.

Είσαι σε ένα καινούριο Project(ArguNerd) με τον VG Logan .Πώς σας ήρθε η ιδέα γι αυτό και τι να περιμένουμε στην συνέχεια;

Η ιδέα γι αυτό μας γεννήθηκε λίγο πολύ όπως την βλέπετε και στο youtube. Καθόμασταν για καφέ και μιλούσαμε για κάποιο geek θέμα και καταλήξαμε να μαλώνουμε, αλλά ταυτόχρονα να περνάμε τέλεια και να έχουμε σηκώσει το μαγαζί από τα γέλια. Εκεί ήταν που μου ήρθε η ιδέα να το κάνουμε αυτό οργανωμένα και να μιλήσουμε για οποιοδήποτε θέμα μπορεί να διαφωνούν οι παρέες μεταξύ τους. Άρχισα να λέω την ιδέα αυτή σε κόσμο και η εκπομπή στήθηκε εύκολα και γρήγορα, γιατί γενικά άρεσε πολύ και κάποιοι άνθρωποι θέλησαν αμέσως να βοηθήσουν!

Σαν «καινούριος» παίκτης που τα πηγαίνει αρκετά καλά, τι θα συμβούλευες τους ανθρώπους που ξεκινάνε τώρα;

Θα συμβούλευα υπομονή και επιμονή. Το HS είναι ένα game στο οποίο δεν μπορείς να γίνεις με την μία pro. Θα σου πάρει αρκετό χρόνο για να φτάσεις σε ένα καλό επίπεδο και να μαζέψεις τις κάρτες που χρειάζονται. Επίσης θα συμβούλευα στους νέους παίκτες να βλέπουν ελληνικά streams και να παίρνουν μέρος σε τουρνουά για να αποκτήσουν εμπειρία. Το επίπεδο των Ελλήνων παικτών αλλά και του ελληνικού HS community είναι ψηλό,ίσως ψηλότερο από οποιοδήποτε άλλο game, οπότε αξίζει να στραφούν σε αυτό.

Περισσότερα νέα για το Hearthstone: Heroes of Warcraft

Αρθρογράφος, αγάπη μεγάλη το WWE και τα esports. 24 ετών και πολιτικός μηχανικός!!