Μια δεισιδαιμονία των Pokeball που δεν θα χαθεί

Από τότε που κυκλοφόρησαν οι εκδόσεις Red και Blue των Pokémon

Platform
 
Publisher
 
Developer
 

Από τότε που κυκλοφόρησαν οι εκδόσεις Red και Blue των Pokémon πριν από είκοσι χρόνια, υπάρχει μια σταθερή δεισιδαιμονία

the-original-pokeball-thumbnail

Μερικοί άνθρωποι πιστεύουν ότι το περπάτημα κάτω από μια σκάλα είναι κακή τύχη. Άλλοι χτυπούν πάνω σε ξύλο, για καλή τύχη. Και δεν μπορούμε να ξεχάσουμε τους ανθρώπους που αποφεύγουν τον αριθμό 13. Μερικοί άνθρωποι πιέζουν τα κουμπιά «κάτω + B» στο τηλεχειριστήριο τους αφού ρίξουν μια Pokeball στα παιχνίδια Pokémon , επειδή νομίζουν ότι θα τους βοηθήσει να συλλάβουν τα Πόκεμον με μεγαλύτερη ευκολία. Ισχύει;

Από τότε που κυκλοφόρησαν τα παιχνίδια Pokémon Κόκκινο και Μπλε πριν από είκοσι χρόνια, έχει υπάρξει μια σταθερή δεισιδαιμονία ανάμεσα στους παίκτες: αν πατήσετε κάτι συγκεκριμένο, μπορείτε να αλλάξετε το πόσο αποτελεσματική θα είναι μια Pokeball κάθε φορά που θα προσπαθείτε να συλλάβετε ένα Pokémon. Ο συγκεκριμένος συνδυασμός κουμπιών για τον οποίο έχουν ακουστεί τα πιο πολλά είναι το «κάτω + Β», το οποίο περιλαμβάνει την πίεση προς τα κάτω του D-Pad, ενώ πιέζεις ταυτόχρονα το κουμπί Β την στιγμή που μια Pokeball κλείνει μέσα της ένα Pokémon. Υπάρχουν και παραλλαγές αυτής της πρακτικής. Υπάρχει και το « πάνω + Β ». Επίσης μόνο πάτημα το Β, και τελευταίο την εναλλασσόμενη χρήση των κουμπιών Α και Β.

Το πιο συναρπαστικό μέρος αυτής της δεισιδαιμονίας είναι ότι οι περισσότεροι παίκτες των Pokémon ξέρουν ότι δεν λειτουργεί. Τα μόνα πράγματα που μπορούν να επηρεάσουν τα ποσοστά σύλληψης είναι το είδος των Pokeball που χρησιμοποιείτε, καθώς και η υγεία και η κατάσταση του Pokémon που προσπαθείτε να συλλάβετε. Όσο μεγαλύτερη ζημιά έχει λάβει ένα Pokémon, τόσο πιο εύκολο είναι να τα συλλάβεις  – ειδικά αν χρησιμοποιείς μια Pokeball υψηλότερης ποιότητας. Δεν υπάρχει ειδικός κωδικός ή κουμπί που να μπορεί να αλλάξει το ρυθμό σύλληψης ενός Pokémon. Και όμως, ένα σημαντικό κομμάτι των παικτών πατούν Down + Β όποτε ρίχνουν μια Pokeball έτσι και αλλιώς. Σίγουρα κάποιοι από εσάς το έχουν κάνει κάποιο Σαββατοκύριακο, τώρα που η Κόκκινη και η Μπλε έχουν επανακυκλοφόρησει στην εικονική κονσόλα 3DS.

Γιατί το κάνουμε; Οι λόγοι είναι ποικίλοι. Μερικοί άνθρωποι πατούν Down + Β επειδή είναι μια συνήθεια – είναι αρκετά κοινό ώστε να το έχετε ακούσει από την παιδική σας ηλικία, ώστε αρχικά να παρασυρθείτε και να σκεφτείτε ότι ισχύει. Ορισμένες συνήθειες είναι δύσκολο να σταματήσουν! Άλλοι πατούν Down + Β για παρηγοριά.

Στις μέρες μας, είναι κάπως πιο δύσκολο να ξεκινήσει ένας μύθος όπως «μπορείτε να αναστήσετε το Aeris», επειδή τα πάντα είναι προς αναζήτηση και σε απόσταση μόλις ένα Google search μακρυά . Και όμως αυτή η δεισιδαιμονία Pokémon συνεχίζει να ζει και κάθε φορά μεταμορφώνεται ανάλογα με τις ειδικές ικανότητες των φορητών κονσολών που χρησιμοποιούν οι άνθρωποι για να παίξουν τα παιχνίδια. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι οι παίκτες θα αναπτύξουν νέες δεισιδαιμονίες που θα συνδέονται με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που θα εμφανίσουν τα επόμενα συστήματα Pokémon. Εν τω μεταξύ, οι βετεράνοι, μπορούν να συνεχίσουν με χαρά να πιέζουν το Β, ανεξάρτητα από το πόσο αποτελεσματικό είναι.

Μερικά πράγματα απλά δεν αλλάζουν ποτέ.

Περισσότερα νέα για το Pokemon Red/Blue/Yellow

Xαμένη στην εφηβεία μου, gamer, βιβλιοφάγος, Πρωτάρης παίκτης σε role playing games καθώς μου αρέσει να διηγούμαι ιστορίες.Ταξιδιάρικο μυαλό γεμάτο μουσική, ταινίες και anime. Φωτογράφος ανάλογα με τη διάθεση και τα καιρικά φαινόμενα.Ίσως είμαι ονειροπόλα..... Συγκεντρώνω ήχους και εικόνες από παντού και τα μοιράζομαι με τους γύρω μου. Τρελή Υδροχόος με ζωηρή φαντασία, γεννήθηκα σε λάθος μέρος τη λάθος στιγμή (ίσως). Καλώς ήρθατε στον κόσμο μου, όπου κάθε στιγμή είναι μια ευκαιρία για έκφραση.Been geek 40 years now and loved it all the way.