Προσπάθεια δημιουργίας εξυπνότερης τεχνολογίας από την Microsoft

Η συμβολή του Minecraft και του AIX

Η συμβολή του Minecraft και του AIX

2016 TechFest at Microsoft on March 8, 2016. Photography by Scott Eklund/Red Box Pictures)

Αν και ένα πολύ πετυχημένο παιχνίδι, το Minecraft δεν έχει χρησιμοποιηθεί μόνο για διασκέδαση, αλλά και ως εργαλείο μάθησης. Τώρα η Microsoft θέλει να προχωρήσει αυτή την ιδέα ένα βήμα πιο πέρα, αναπτύσσοντας πιο έξυπνα συστήματα. Αυτό γίνεται σε συνδυασμό με το AIX, ένα πρόγραμμα που αναπτύχθηκε από την Katja Hofmann και τους συνεργάτες της, το οποίο επιτρέπει σε ένα AI να ελέγχει από μόνο του τον πρωταγωνιστή του παιχνιδιού στο οποίο βρίσκεται. Όσον αφορά το AIX, βρίσκεται για την ώρα σε private-beta και αναμένεται να κυκλοφορήσει το καλοκαίρι.

Minecraft

Με την βοήθεια του προγράμματος οι επιστήμονες στα γραφεία της Microsoft στην Νέα Υόρκη, θα μάθουν στην τεχνητή νοημοσύνη πως να σκαρφαλώσει στην ψηλότερη κορυφή του παιχνιδιού. Σύμφωνα με τον Fernando Diaz, την προγραμματίζουν πως να μαθαίνει, αντί να κάνει συγκεκριμένες ενέργειες. Λόγω της μορφολογίας του εδάφους στο παιχνίδι, αυτό θα αποδειχθεί μια αρκετά μεγάλη πρόκληση όχι μόνο για τους επιστήμονες αλλά και για την τεχνητή νοημοσύνη, που θα πρέπει να καταλάβει από μόνη της πράγματα, όπως το να πέφτει στην λάβα είναι κάτι το οποίο δεν βοηθάει ιδιαίτερα στον στόχο της.

Ένα μεγαλεπήβολο σχέδιο από την Microsoft που όταν ολοκληρωθεί, θα θέσει νέες βάσεις στην ανάπτυξη τεχνητής νοημοσύνης (και θα μας φέρει λίγο πιο κοντά στο Skynet).

Περισσότερα νέα για το Minecraft