Καινούρια μέτρα ασφαλείας στο Steam

Τι αλλάζει στο σύστημα ανταλλαγών μεταξύ των παικτών;

Platform
 

Τι αλλάζει στο σύστημα ανταλλαγών μεταξύ των παικτών;

Steam-1

Η αγοραπωλησία αντικειμένων στο Steam είναι πλέον ένα σημαντικό κομμάτι της κοινότητας. Η εισαγωγή skins σε παιχνίδια όπως το Counter Strike και το Team Fortress 2 έχει δημιουργήσει ένα εμπόριο με πάρα πολλούς συμμετέχοντες.  Για την ακρίβεια είναι τόσο μεγάλο, που όχι μόνο έχουν στηθεί ολόκληρες ιστοσελίδες, αλλά μπορεί κανείς να πουλήσει ένα skin για ένα αρκετά μεγάλο ποσό, όπως βλέπετε εδώ. Από όλο αυτό δεν θα μπορούσαν να λείψουν δυστυχώς και άτομα, που παραβιάζουν λογαριασμούς με αντικείμενα αξίας, τα οποία και κλέβουν. Η προσπάθεια του Steam να σταματήσει αυτές τις κλοπές, είναι μια μακροχρόνια και αδιάκοπη μάχη.

Την πρώτη μέρα του Μαρτίου η εταιρία ανακοίνωσε νέα μέτρα ασφαλείας που θα τεθούν σε ισχύ στις 9 του μηνός.  Η αναβάθμιση βασίζεται σε 3 σημεία:

  1. Ο χρόνος αναμονής για ανταλλαγή θα αυξηθεί σε 15 ημέρες (αυτό δεν θα ισχύει μεταξύ χρηστών που είναι φίλοι μεταξύ τους για πάνω από έναν χρόνο, εκεί το διάστημα παραμένει μια ημέρα).
  2. Η δημιουργία μιας πώλησης στην αγορά θα έχει επίσης αναμονή 15 ημερών πριν δημοσιευτεί.
  3. Το τμήμα υποστήριξης του Steam δεν θα αντικαθιστά αντικείμενα τα οποία πλέον έχουν ανταλλαχθεί ή πωληθεί επιτυχώς.

Αυτές οι αλλαγές έχουν σκοπό να βοηθήσουν χρήστες που δεν μπαίνουν τόσο συχνά στον λογαριασμό τους, ώστε να προλάβουν να ακυρώσουν τις συναλλαγές που δεν έχουν εγκρίνει οι ίδιοι. Επιπλέον η παύση αντικατάστασης των χαμένων αντικειμένων θα βοηθήσει στην διατήρηση της χρηματικής αξίας των υπαρχόντων αντικειμένων, η οποία έπεφτε επειδή δημιουργούνταν επιπλέον αντικείμενα λόγω αντικατάστασης.  Αυτά τα μέτρα βέβαια δεν ισχύουν σε περίπτωση που κάποιος χρησιμοποιεί το Steam Guard Mobile Authenticator, μια εφαρμογή για κινητά που λειτουργεί σαν επιπλέον ασφάλεια. Σύμφωνα με την Valve, το 95% των συναλλαγών ήδη γίνεται με την βοήθεια της εφαρμογής, οπότε μόνο ένα πολύ μικρό ποσοστό θα επηρεαστεί από τις αλλαγές, οι οποίες μπορεί να δυσαρεστήσουν μερικούς χρήστες, αλλά στην τελική γίνονται για την ενίσχυση των συναλλαγών. Τι πιστεύετε όμως εσείς; Θα φέρουν αποτέλεσμα αυτές οι αλλαγές ή είναι μόνο ένα προσωρινό εμπόδιο για τους χάκερς;