Digimon Story: Cyber Sleuth – Review

Κυνήγι ηλεκτρονικού εγκλήματος με Digimon στο Digimon Story: Cyber Sleuth

Platforms
 
Genre
 
Developer
 

Κυνήγι ηλεκτρονικού εγκλήματος με Digimon στο Digimon Story: Cyber Sleuth

digisc_8

Το Digimon Story: Cyber Sleuth είναι ένα Role Playing Game βασισμένο στη γνωστή σειρά Digimon. Την ανάπτυξη του παιχνιδιού ανέλαβε η Media.Vision και εκδόθηκε από την Bandai Namco. Αποτελεί τον πέμπτο τίτλο της σειράς Digimon Story και είναι ο πρώτος που βλέπουμε σε οικιακή κονσόλα. Κυκλοφορεί για Playstation 4 και Playstation Vita, ενώ υποστηρίζει τη λειτουργία Cross-Save.

Σενάριο

Η ιστορία ξεκινάει μέσα σε ένα Chatroom, όπου πολλά άτομα συνομιλούν μεταξύ τους. Έπειτα, ένας Hacker κάνει την εμφάνισή του και καλεί όσους είναι εκεί μέσα σε σκοτεινό μέρος του διαδικτύου, ώστε να τους δώσει ένα δώρο. Καταλήγετε με μια περίεργη συσκευή, που ονομάζεται Digimon Capture και σας επιτρέπει να πιάσετε και να χρησιμοποιήσετε Digimon. Τα Digimon είναι πλάσματα, που κατοικούν σε μια τελευταίας τεχνολογίας έκδοση του κυβερνοχώρου, με το όνομα Cyberspace Eden και επιτρέπει στους χρήστες να εισέλθουν σε αυτό, με τη φυσική τους μορφή.

Ταξιδεύοντας στα χαμηλότερα επίπεδα του Eden, έρχεστε αντιμέτωποι με ένα Eater, ένα ψηφιακό ον. Μετά τη διαμάχη με το Eater, καταφέρνετε να γυρίσετε στον πραγματικό κόσμο, αλλά το σώμα σας έχει χαθεί και είστε σε ψηφιακή μορφή, κάτι που σας επιτρέπει να κινηθείτε ελεύθερα μέσα στο διαδίκτυο. Αργότερα, μια γυναίκα με το όνομα Kyoko Kuremi, έρχεται σε επαφή μαζί σας. Η ίδια είναι επικεφαλής του Kuremi Detective Agency, και σας προσλαμβάνει για να αντιμετωπίζετε ηλεκτρονικά εγκλήματα.

Digimon Story (1)

Gameplay

Το παιχνίδι θα λέγαμε ότι δεν λειτουργεί τελείως σε στυλ Pokemon, αλλά βρίσκεται πολύ πιο κοντά στους μηχανισμούς της σειράς Shin Megami Tensei. Λειτουργεί με Random Encounters και μέσα στη μάχη έχετε να επιλέξετε τις κινήσεις των Digimon σας, κάτι το οποίο γίνεται σε γύρους. Υπάρχει φυσικά η επιλογή να χρησιμοποιήσετε αντικείμενα και να αμυνθείτε για τον επόμενο γύρο. Υπάρχουν επίσης στιγμές, που θα υπάρχουν Guests στην ομάδα σας, τους οποίους όμως δεν μπορείτε να ελέγξετε. Οι μάχες περιορίζονται κυρίως στο Eden, με κάποιες εξαιρέσεις συνήθως σε κεντρικές αποστολές.

Οι ομάδα σας αποτελείται από τρία βασικά Digimon, ενώ μπορείτε να έχετε μαζί σας και αναπληρωματικά. Μετά από κάθε μάχη, όλη η ομάδα σας παίρνει Experience Points, ανεξάρτητα αν θα παλέψουν ή όχι, κάνοντάς το εύκολο να ανεβάσετε ένα τέρας χαμηλού επιπέδου. Ωστόσο, υπάρχει ένα όριο στην ομάδα σας, το λεγόμενο System Memory και κάθε Digimon πιάνει διαφορετικό χώρο. Το όριο αυτό, μπορείτε να το ανεβάσετε με χρήση αντικειμένων, έτσι ώστε να βάλετε ακόμα περισσότερα ή δυνατότερα τέρατα στην ομάδα σας.

Digimon Story (2)

Σχετικά με τις διάφορες ιδιότητες κάθε Digimon, το καθένα έχει ένα Special Skill και ένα Special Move. Το Special Move, είναι μια ξεχωριστή επίθεση που έχει κάθε τέρας και μάλιστα έχει διαφορετικό animation από τις υπόλοιπες. Το Special Skill από την άλλη, είναι μια Passive ιδιότητα, που συνήθως ανεβάζει στατιστικά ή κάνει κάποιες κινήσεις πιο αποτελεσματικές. Ανεβάζοντας το επίπεδο ενός Digimon, αυτό μπορεί να μάθει και άλλες κινήσεις, τα λεγόμενα Inherited Skill. Αυτά μπορούν να χρησιμοποιηθούν ακόμα και αν το Digimon εξελιχθεί, αλλά υπάρχει ένας συγκεκριμένος αριθμός που μπορεί να χρησιμοποιήσει μέσα σε μια μάχη.

Οι τύποι των Digimon παίζουν και αυτοί μεγάλο ρόλο, αφού επηρεάζουν τη ζημιά που θα προκληθεί. Για αρχή έχουμε τους τύπους των Digimon, που χωρίζονται σε Virus, Data και Vaccine. Κάθε τύπος υπερτερεί του άλλου. Οι επιθέσεις σε Digimon ίδιου τύπου, προκαλούν απλά κανονική ζημιά. Από την άλλη όμως, κάθε Digimon, έχει και το δικό του Element. O τύπος, μαζί με το Element, μπορεί να έχει καταστροφικά αποτελέσματα για τους αντιπάλους αν το εκμεταλλευτείτε σωστά. Από την άλλη υπάρχουν και τέρατα, που δεν έχουν τύπο ή Element.

Digimon Story (5)

Βασικό στοιχείο για να δυναμώσετε την ομάδα σας είναι να την εξελίσσετε σε πιο δυνατά Digimon. Πραγματοποιώντας ένα Digievolve, η μορφή και η απόδοση ενός Digimon αλλάζει και πηγαίνει ξανά στο επίπεδο ένα, ωστόσο υπάρχουν διάφορες προϋποθέσεις για να κάνετε κάτι τέτοιο. Οι προϋποθέσεις είναι να έχει υψηλά στατιστικά στον εκάστοτε τομέα, συγκεκριμένο επίπεδο, ενώ υπάρχουν και τα Armor Digivolution, που απαιτούν κάποια ειδικά αντικείμενα. Υπάρχουν ωστόσο ορισμένα στατιστικά, που χρειάζονται ειδική μεταχείριση. Για αρχή, έχουμε το ABI, που ανεβάζει το μέγιστο επίπεδο που μπορεί να φτάσει ένα Digimon και είναι απαραίτητο για να φτάσετε την μορφή Mega. Για να μπορέσετε να το ανεβάσετε, θα πρέπει να κάνετε De-Digievolve, πηγαίνοντας το Digimon σας μια μορφή πιο κάτω. Από την άλλη, έχουμε το CAM, που είναι στην ουσία ο μετρητής φιλίας ενός Digimon. Με αυτό αυξάνονται οι πιθανότητες διπλής επίθεσης μέσα στη μάχη. Για να το ανεβάσετε χρειάζεται να χρησιμοποιείτε το πλάσμα που θέλετε μέσα στη μάχη.

Για να καταφέρετε να πάρετε ένα Digimon, πρέπει να το συναντάτε συνέχεια μέσα από Random Encounters, ώστε να γεμίσετε ένα μετρητή. Τα τέρατα που δεν χωράνε στην ομάδα σας, μπορείτε να τα αφήσετε στο Digi-Farm. Εκεί παίρνουν σταδιακά πόντους Experience, ενώ με τις κατάλληλες ρυθμίσεις μπορείτε να ανεβάσετε και συγκεκριμένα στατιστικά. Επιπλέον, υπάρχουν και κάποιες ασχολίες, που μπορούν να κάνουν τα Digimon σας, όσο βρίσκονται εκεί. Η πρώτη είναι να τα βάλετε να κάνουν προπόνηση, έτσι ώστε να ανεβούν τα στατιστικά τους πιο γρήγορα, αλλά αναλόγως την ώρα που θα ορίσετε, θα κατέβει και ο μετρητής CAM. Η δεύτερη, είναι να δημιουργήσουν διάφορα αντικείμενα, ενώ με την τρίτη μπορούν να ανακαλύψουν διάφορες υποθέσεις μέσα στον ψηφιακό κόσμο. Στην πορεία του παιχνιδιού, θα μπορέσετε να έχετε περισσότερες από μία Digi-Farms, ενώ μπορείτε να τις αναπτύξετε ανεβάζοντας τη χωρητικότητά τους.

Digimon Story (4)

Το παιχνίδι λειτουργεί με υποθέσεις, οι οποίες χωρίζονται σε διάφορους τύπους. Μερικές από αυτές λειτουργούν σαν Side Quests και πρέπει να τις πάρετε από άτομα που θα βρείτε στον πραγματικό κόσμο, ενώ όπως αναφέρθηκε και πριν, υπάρχουν κάποιες που μπορείτε να τις πάρετε από το Digi-Farm. Βασικό χαρακτηριστικό είναι ότι δεν μπορείτε να έχετε δύο υποθέσεις ενεργές ταυτόχρονα. Πολλές από αυτές διαδραματίζονται στον ψηφιακό κόσμο, χωρίς όμως να υπάρχουν μεγάλα Spikes στη δυσκολία. Επίσης, η εταιρία πίσω από το παιχνίδι έχει δώσει και κάποιες αποστολές σε μορφή DLC, οι οποίες διατίθενται εντελώς δωρεάν.

Τέλος, υπάρχει και ένα μικρό multiplayer κομμάτι σε μορφή competitive. Φτιάχνετε όπως ακριβώς θέλετε την ομάδα σας , αλλά υπάρχει ο περιορισμός των 150 Memory Points. Νικητής σε μια μάχη είναι αυτός που θα καταφέρει να εξουδετερώσει την αντίπαλη ομάδα ή εάν ο αντίπαλος παραδοθεί. Δεν θα είναι λίγες οι φορές που άλλα άτομα θα σπαταλούν άσκοπα το χρόνο σας, κάνοντας συνέχεια Defend ενώ έχουν κερδίσει.

Digimon Story (6)

Γραφικά/Ήχος

Το παιχνίδι χωρίζεται σε περιοχές του πραγματικού και του ψηφιακού κόσμου. Βλέπουμε διάφορα μέρη της Ιαπωνίας που υπάρχουν και στην πραγματικότητα, όπως τη Shibuya. Ο ψηφιακός κόσμος, είναι κάπως πιο κλειστός, ενώ κυριαρχούν αποχρώσεις του μπλε. Όλες οι περιοχές έχουν αρκετά πράγματα να προβάλουν, αλλά η έλλειψη κίνησης της κάμερας τις κάνει ακόμα περισσότερο γραμμικές. Όσο για τους χαρακτήρες, βλέπουμε πολλά στοιχεία να επαναλαμβάνονται συνεχώς, ακόμα και αν οι χαρακτήρες είναι πιο κεντρικοί. Με λίγα λόγια, γίνεται από νωρίς αντιληπτό, ότι το παιχνίδι δεν προοριζόταν για οικιακή κονσόλα.

Όσο για τα Digimon, είναι αρκετά ωραία, με το καθένα να έχει ξεχωριστό Animation για την ειδική του επίθεση. Επιπλέον, θα δείτε ότι έχουν και διαφορετικό τρόπο κίνησης, όταν ταξιδεύετε μαζί τους στον ψηφιακό κόσμο.

Η μουσική του παιχνιδιού καταντάει κάπως κουραστική, ενώ πολλοί από τους διαλόγους δεν έχουν Voice Acting. Οι μόνες ομιλίες που θα ακούσετε, είναι κάποιες από την κεντρική ιστορία και αυτές είναι στα Ιαπωνικά. Επίσης, τα Digimon έχουν τις δικές τους φωνές, κάτι που πολλές φορές δεν βγαίνει σε καλό, καθώς δεν είναι και πολύ ωραίο ένας δεινόσαυρος τριών μέτρων να ακούγεται σαν ένα πεντάχρονο αγοράκι.

12778934_10209235756958151_2732794668388945106_o (1)

Overview

Στο τομέα του Gameplay, το Digimon Story: Cyber Sleuth έχει αρκετά πράγματα να προσφέρει, αλλά πολλές φορές γίνεται περίπλοκο. Σε θέμα πλοκής υπάρχουν σημεία που είναι αρκετά ενδιαφέροντα, αλλά επικεντρώνεται κατά μεγάλο βαθμό στους ανθρώπους και όχι στα Digimon. Τέλος, ο τεχνικός τομέας είναι αρκετά περιορισμένος, αλλά το πρόβλημα αυτό δεν γίνεται ιδιαίτερα αντιληπτό, αν παίζετε στο PS Vita.

Θετικά

  • Μεγάλος αριθμός Digimon
  • Εύκολο σύστημα μάχης
  • Ωραίες υποθέσεις

Αρνητικά

  • Κάποια Digievolution είναι αρκετά πολύπλοκα
  • Είναι προφανές ότι δεν φτιάχτηκε για οικιακή κονσόλα

Κυνήγι ηλεκτρονικού εγκλήματος με Digimon στο Digimon Story: Cyber Sleuth Το Digimon Story: Cyber Sleuth είναι ένα Role Playing Game βασισμένο στη γνωστή σειρά Digimon. Την ανάπτυξη του παιχνιδιού ανέλαβε η Media.Vision και εκδόθηκε από την Bandai Namco. Αποτελεί τον πέμπτο τίτλο της σειράς Digimon Story και είναι ο πρώτος που βλέπουμε σε οικιακή κονσόλα. Κυκλοφορεί για Playstation 4 και Playstation Vita, ενώ υποστηρίζει τη λειτουργία Cross-Save. Σενάριο Η ιστορία ξεκινάει μέσα σε ένα Chatroom, όπου πολλά άτομα συνομιλούν μεταξύ τους. Έπειτα, ένας Hacker κάνει την εμφάνισή του και καλεί όσους είναι εκεί μέσα σε σκοτεινό μέρος του διαδικτύου, ώστε να τους δώσει ένα δώρο. Καταλήγετε με μια περίεργη συσκευή, που ονομάζεται Digimon Capture και σας επιτρέπει να πιάσετε και να χρησιμοποιήσετε Digimon. Τα Digimon είναι πλάσματα, που κατοικούν σε μια τελευταίας τεχνολογίας έκδοση του κυβερνοχώρου, με το όνομα Cyberspace Eden και επιτρέπει στους χρήστες να εισέλθουν σε αυτό, με τη φυσική τους μορφή. Ταξιδεύοντας στα χαμηλότερα επίπεδα του Eden, έρχεστε αντιμέτωποι με ένα Eater, ένα ψηφιακό ον. Μετά τη διαμάχη με το Eater, καταφέρνετε να γυρίσετε στον πραγματικό κόσμο, αλλά το σώμα σας έχει χαθεί και είστε σε ψηφιακή μορφή, κάτι που σας επιτρέπει να κινηθείτε ελεύθερα μέσα στο διαδίκτυο. Αργότερα, μια γυναίκα με το όνομα Kyoko Kuremi, έρχεται σε επαφή μαζί σας. Η ίδια είναι επικεφαλής του Kuremi Detective Agency, και σας προσλαμβάνει για να αντιμετωπίζετε ηλεκτρονικά εγκλήματα. Gameplay Το παιχνίδι θα λέγαμε ότι δεν λειτουργεί τελείως σε στυλ Pokemon, αλλά βρίσκεται πολύ πιο κοντά στους μηχανισμούς της σειράς Shin Megami Tensei. Λειτουργεί με Random Encounters και μέσα στη μάχη έχετε να επιλέξετε τις κινήσεις των Digimon σας, κάτι το οποίο γίνεται σε γύρους. Υπάρχει φυσικά η επιλογή να χρησιμοποιήσετε αντικείμενα και να αμυνθείτε για τον επόμενο γύρο. Υπάρχουν επίσης στιγμές, που θα υπάρχουν Guests στην ομάδα σας, τους οποίους όμως δεν μπορείτε να ελέγξετε. Οι μάχες περιορίζονται κυρίως στο Eden, με κάποιες εξαιρέσεις συνήθως σε κεντρικές αποστολές. Οι ομάδα σας αποτελείται από τρία βασικά Digimon, ενώ μπορείτε να έχετε μαζί σας και αναπληρωματικά. Μετά από κάθε μάχη, όλη η ομάδα σας παίρνει Experience Points, ανεξάρτητα αν θα παλέψουν ή όχι, κάνοντάς το εύκολο να ανεβάσετε ένα τέρας χαμηλού επιπέδου. Ωστόσο, υπάρχει ένα όριο στην ομάδα σας, το λεγόμενο System Memory και κάθε Digimon πιάνει διαφορετικό χώρο. Το όριο αυτό, μπορείτε να το ανεβάσετε με χρήση αντικειμένων, έτσι ώστε να βάλετε ακόμα περισσότερα ή δυνατότερα τέρατα στην ομάδα σας. Σχετικά με τις διάφορες ιδιότητες κάθε Digimon, το καθένα έχει ένα Special Skill και ένα Special Move. Το Special Move, είναι μια ξεχωριστή επίθεση που έχει κάθε τέρας και μάλιστα έχει διαφορετικό animation από τις υπόλοιπες. Το Special Skill από την άλλη, είναι μια Passive ιδιότητα, που συνήθως ανεβάζει στατιστικά ή κάνει κάποιες κινήσεις πιο αποτελεσματικές. Ανεβάζοντας το επίπεδο ενός Digimon, αυτό μπορεί να μάθει και άλλες κινήσεις, τα λεγόμενα Inherited Skill. Αυτά μπορούν να χρησιμοποιηθούν ακόμα και αν το Digimon εξελιχθεί, αλλά υπάρχει ένας συγκεκριμένος αριθμός που μπορεί να χρησιμοποιήσει μέσα σε μια μάχη. Οι τύποι των Digimon…

7

Αρκετά Καλό!

Digi-Detective

Το Digimon Story: Cyber Sleuth προσφέρει μια μεγάλη γκάμα από τα ψηφιακά πλάσματα, αλλά κρίνοντας από τον τεχνικό του τομέα, είναι προτιμότερο να το παίξετε στο PS Vita.

Σενάριο

7

Gameplay

8

Γραφικά

7

Ήχος

6

User Rating : No Ratings Yet !
7

Περισσότερα νέα για το Digimon Story: Cyber Sleuth

Ασχολείται με games από τότε που θυμάται τον εαυτό του. Προτιμάει να παίξει έναν τίτλο στο φουλ πριν μπει στην διαδικασία να του πετάξει ντομάτες ενώ στον ελεύθερο του χρόνο παίζει αρχαιολογίες. Επίσης είναι Pokemon Master.