Plan B: Μεγαλύτερα rosters για τις ομάδες του LCS

Το καινούριο roster των ομάδων δυσκολεύει την κατάσταση στο LCS

Platform
 
Genre
 
Publisher
 
Developer
 

Το καινούριο roster των ομάδων δυσκολεύει την κατάσταση στο LCS

OG-xPeke-and-OG-Sven

Ο xPeke (αριστερά) και ο Sven (δεξιά) κάνουν ανάλυση μετά το παιχνίδι. Ο xPeke επιστρέφει στην ομάδα αλλά με την διαφορά ότι τώρα θα παίζει εναλλασσόμενα με τον PowerOfEvil κατά τη διάρκεια των playoffs.

Τα τωρινά LCS rosters έχουν 5 υποχρεωτικούς αρχικούς παίκτες που είναι απαραίτητοι για το παιχνίδι. Ο κάθε παίκτης έχει το προνόμιο αλλά και την υπευθυνότητα να είναι full time στον αντίστοιχο ρόλο του. Υπάρχουν όμως και μερικές εξαιρέσεις. Ο xPeke εκφράζοντας τα σχέδια του, δήλωσε ότι θέλει να μοιραστεί τα «καθήκοντα» του mid lane με τον PowerOfEvil για τα επερχόμενα playoffs, η γνωστή κατάσταση των Hai/Bunnyfufuu, και το roster της Team Liquid με 10 παίκτες παρόντες στη δυτική σκηνή.

H2K-Prolly

Ο προπονητής των H2K pr0lly είναι το μυαλό πίσω απ’ όλα, που επικεντρώνεται πάντα στο παιχνίδι.

Oι υπόλοιπες 17 ομάδες, έχουν μόνο τους απαραίτητους παίκτες. Αυτό όμως θα αποδειχθεί πρόβλημα όταν θα έρθουν αντιμέτωποι με το θέμα της visa. Η Riot πρόσφατα άλλαξε τον τρόπο που επιβάλλονται οι προδιαγραφές για τους ενεργούς παίκτες, με αποτέλεσμα την άμεση αντικατάσταση τους σε όλο το LCS. Oι απίστευτοι Unicorns of Love έχασαν τον αναγεννημένο τους jungler, τον Diamondprox. Οι σταθεροί H2K έχασαν τον αρχηγό τους στο mid lane, τον Ryu. Στην Βόρειο Αμερική, οι Echo Fox δέχθηκαν το μεγαλύτερο χτύπημα καθώς έχασαν τον mid laner Froggen, τον top laner KFO, και τον jungler Hard.

Από αυτό επωφελήθηκαν όμως μερικοί αντικαταστάτες. Οι H2K πήραν στην ομάδα τους τον αντικαταστάτη Selfie των Echo Fox για το mid lane, ο οποίος δεν έχει χάσει παιχνίδι χωρίς τον Ryu. Oι Unicorns of Love αντικατέστησαν τον jungler τους, ο οποίος ξεκίνησε δυναμικά. Δυστυχώς οι Echo Fox έχουν τις περισσότερες δυσκολίες, αλλά παλεύουν σκληρά. Η ομάδα κατέφυγε στο να πάρει παίκτες από το Challenger series για να αντικαταστήσει τους παλιούς. Κάποιοι θα διαφωνήσουν ότι μπορούν να κάνουν πολλά σαν challenger παίκτες καθώς είναι μία χαμηλόβαθμη ομάδα που προορίζεται να παίξει στο LCS χωρίς να έχει πραγματική εμπειρία.

Η πραγματικότητα είναι πως υπάρχουν 17 ενεργές LCS ομάδες που δεν είναι προετοιμασμένες να χάσουν έναν παίκτη «κλειδί» που είναι σημαντικός για εκείνες. Οι H2K και οι Unicorns of Love επιβιώνουν χάρη στην δυνατή αναγώριση της ομάδας, αλλά δεν έχουν όλες οι ομάδες την πολυτέλεια μιας ομάδας αντικαταστατών που παίζουν όπως οι αρχικοί παίκτες. Για να δημιουργήσεις ένα δυνατό θεμέλιο με βετεράνους όπως οι H2K, χρειάζεται πολύ χρόνο για τους προπονητές και τους παίκτες ώστε να «κολλήσουν» μαζί.

TL-10-Man-Roster

Ο Lourlo (αριστερά), ο Dardoch (κέντρο), και ο FeniX (δεξιά) είναι μέρος του καινούριου roster της Team Liquid.

Τι θα γινόταν αν και άλλες ομάδες ακολουθούσαν τα βήματα της Team Liquid; Mε το να κρατάς τους αντικαταστάτες φρέσκους και να τους δίνεις μία πραγματική ευκαιρία σε αρχικό roster, δημιουργείς ένα σίγουρο σχέδιο και δεν φοβάσαι την αποτυχία. Στο χειρότερο σενάριο, αν συμβεί κάτι επείγον, έχεις έναν παίκτη που έχει προπονηθεί με την ομάδα και γνωρίζει τις στρατηγικές από πρώτο χέρι. Το καλύτερο σενάριο, να προπονήσει ένας βετεράνος ένα καινούριο ταλέντο. Ίσως δώσεις σε έναν αρχάριο την ευκαιρία να παίξει ενάντια σε αδύναμες ομάδες και να αποφύγει να αποκαλύψει στρατηγικές.

Η ιδέα του να μοιράσεις έναν ρόλο σε δύο παίκτες σε roster του LCS δεν φαίνεται να ελκύει κάποιους παίκτες. Ο Pobelter έφυγε από τους CLG, όταν η ομάδα του ζήτησε να μοιραστεί το ρόλο του με τον HuHi. Επίσης, υπήρξε μεγάλη αντιπαράθεση όταν η Team Liquid έφερε τον KeithMcBrief την περασμένη χρονιά που ο Piglet πάλευε να προσαρμοστεί, έχοντας έρθει από την Κορέα. Στην τελική, όπως φαίνεται, δεν υπάρχει ομάδα που να μην έχει extra παίκτες για το roster. Έχοντας ένα σχέδιο B άλλωστε, ποτέ δεν είσαι απροετοίμαστος και είναι καλό καθώς μπορεί να αποδειχθεί εξαιρετική λύση σε ένα κρίσιμο σημείο.

Περισσότερα νέα για το League of Legends

Ένα Ps2 κάνει όλη την αρχή για να παίξεις λίγο και να σε βάλει στο τρυπάκι. Από Ν64, playstation 1 & 2, μέχρι dreamcast και Game boy color (με pikachu κασέτα εννοείται) πρόλαβα αρκετά ωστέ να ξεκινήσω την ζωή του απλού gamer. Τώρα πια γράφοντας για αυτά, η ζωή είναι καλύτερη και μπαίνοντας στον κόσμο τους με πιο ευχάριστο τρόπο