6 tips για να ανεβείτε στο SoloQ!

Σκαρφαλώνοντας το soloqueue, φαντάζει πιο δύσκολο, ειδικά όταν πιστεύετε ότι δεν βελτιώνεστε καθόλου.

Platform
 
Genre
 
Publisher
 
Developer
 

Σκαρφαλώνοντας το soloqueue, φαντάζει πιο δύσκολο, ειδικά όταν πιστεύετε ότι δεν βελτιώνεστε καθόλου. Ορίστε μερικά tips για να διευκολύνετε τη ζωή σας:

1. Χρησιμοποιήστε την συντόμευση «Επιλογή Ηρώων» μόνο.

Κάτι που αρκετός κόσμος δεν γνωρίζει και είναι από τα πιο χρήσιμα χαρακτηριστικά του παιχνιδιού – αυτό το πλήκτρο αναγνωρίζει μόνο τους ήρωες και όχι τα minions. Kάνει ακριβώς ότι λέει το όνομά του – δηλαδή target μόνο τους αντίπαλους –. Αυτό σας επιτρέπει να επιτίθεστε εύκολα σε ήρωες που μπορεί να «κρύβονται» ανάμεσα σε ένα minion wave ή μπορεί να σας σώσει από την ντροπή του να επιτεθείτε στον πύργο ενώ κάνετε dive στον αντίπαλο. Το ίδιο κουμπί επίσης σας εξασφαλίζει το να μην στοχεύετε συμμάχους, το οποίο θα σας βοηθήσει να σιγουρέψετε ένα kill με ήρωες που έχουν ικανότητες και για αυτούς(συμμάχους). Μερικοί από αυτούς είναι ο Tahm Kench, η Lulu ή η Nami. Απλά καθορίστε το κουμπί που σας βολεύει και σύντομα θα είστε ικανοί να χτυπήσετε κάθε στόχο με ένα spell ή auto attack χωρίς αποτυχία.

image1453503709

2. Παίξτε με ασφάλεια/Επιτρέψτε στον εαυτό σας να «κουβαληθεί» με το σωστό τρόπο.

Μερικές φορές, βλέπω πολύ κόσμο με την ψυχολογία ότι πρέπει οπωσδήποτε να «κουβαλήσουν» την ομάδα τους, αλλιώς δεν θα νικήσουν. Με την κίνηση αυτή, παίρνουν λάθος αποφάσεις νομίζοντας πως έχουν ήδη χάσει το lane τους, με αποτέλεσμα να κρατάνε πίσω την ομάδα τους και σε κάποιες περιπτώσεις, να χάνουν και το παιχνίδι. Πρέπει να μάθετε να μην είστε εγωιστές και να παίζετε με ασφάλεια, ακόμα και αν αυτό σημαίνει ότι θα αφήσετε κάποια waves από minions, είναι πολύ καλύτερα από το παραπάνω. Σκεφτείτε το λογικά, αν έπρεπε να «κουβαλάτε» κάθε παιχνίδι για να φτάσετε εδώ που είστε τώρα, το ίδιο θα έπρεπε να κάνουν και οι συμπαίκτες σας. Απλά ηρεμήστε και βοηθήστε τους να παίξουν καλά με τον ασφαλή τρόπο,δηλαδή την ομαδικότητα.

3. Πάρτε το blue trinket.

Ένα πράγμα που αρκετός κόσμος ξεχνάει, είναι να κάνει upgrade το yellow trinket σε blue trinket, μετά από το 9 level. Το blue trinket είναι καλύτερη λύση αυτή τη στιγμή από το yellow. Εκτός από τα supports και τους junglers θα πρότεινα να το πάρετε όσο πιο σύντομα γίνεται. Σας επιτρέπει να βλέπετε objectives, χωρίς να χρειαστεί να πάτε κοντά και να πέσετε σε μια ενέδρα της αντίπαλης ομάδας. Η χρησιμότητας του δωρεάν upgrade που παρέχεται σε κάποια αντικείμενα είναι αρκετά μεγάλη. Ειδικά στα κατώτερα elo, που είναι ακόμα πιο δύσκολο για τους συμπαίκτες σου να καταλάβουν το νόημα της όρασης στον χάρτη.

image1453512714

4. «Ανταλλάσσετε» σωστά στο lane.

Η πιο σωστή στιγμή για να προκαλέσετε ζημιά με τις ικανότητές σας, δεν έχει να κάνει με το πόσο καλός είσαι ή το πόσο καιρό παίζεις το παιχνίδι. Απλά στοχεύστε τους αντιπάλους την ώρα που είναι έτοιμοι να χτυπήσουν. Το πιο κοινό animation που παγώνει τους ήρωες είναι το animation του auto attack. Χτυπήστε τους όταν επιτίθονται σε ένα minion. Είναι απλή και σίγουρη τεχνική για να τους χτυπήσετε, αφού δεν μπορούν να κάνουν κάτι κατά τη διάρκεια του animation και περιμένουν να τελειώσει. Χρησιμοποιήστε αυτό το πλεονέκτημα, ειδικά σε ήρωες όπως η Cassiopeia ή ο Brand. Μπορεί να κάνει την διαφορά ανάμεσα σε νίκη ή ήττα του lane.

Eάν παίζετε έναν ranged ήρωα, η ανταλλαγή είναι πολύ απλή. Ο πιο βασικός τρόπος να ανταλλάξετε είναι να επιτίθεστε όποτε μπαίνουν στη δική σας εμβέλεια. Αυτό θα σας πάρει λίγο καιρό, ειδικά με ήρωες που έχουν μικρότερη εμβέλεια. Αν παραμείνετε υπομονετικοί και δεν είστε άπληστοι, θα καταφέρετε να πετύχετε μερικά χτυπήματα στον αντίπαλο.

Ανταλλάζοντας σαν melee εναντίον ενός ranged ήρωα και να απομακρύνεστε είναι το πιο δύσκολο σε όλα τα επίπεδα. Ενώ οι περισσότεροι έχουν ικανότητες μεγάλης εμβέλειας που χρησιμοποιούνται για poke, αυτοί όμως που δεν έχουν αντιμετωπίζουν πιο δύσκολες καταστάσεις με ranged ήρωες. Δεν υπάρχει κάποιο κόλπο για το lane σαν melee εναντίον ranged, απλά πρέπει να ξέρετε τι ευκαιρίες έχετε και πότε να πράξετε σωστά. Όσον αφορά τη μάχη melee εναντίον melee, ουσιαστικά είναι το ίδιο όπως όταν παίζετε με έναν ranged ήρωα – auto attack όταν είναι στην εμβέλειά σας.

image1453513597

5. Ξεχάστε τα counters και να παίζετε ήρωες που είστε καλοί.

Ο κόσμος έχει εμμονή με την επιλογή των counters, όποτε παίζουν drafted. Όμως δεν είναι αυτό που πρέπει να ανησυχείτε στο champion select. Πιο πολλές ευκαιρίες έχετε να νικήσετε με έναν ήρωα που είστε καλός και τον κάνει counter ο αντίπαλος, παρά με έναν ήρωα που είναι counter του αντιπάλου και δεν γνωρίζετε τις ικανότητές του. Εάν είστε καλός σε έναν ήρωα που κάνει counter τον αντίπαλο ήρωα, ακόμη καλύτερα!

image1453514071

6. Να θυμάστε να χρησιμοποιείτε τα αναλώσιμα(HP potions κλπ.).

Τα φίλτρα μπορούν και έχουν σώσει ζωές. Αλλά, δεν είναι μόνο για να επιβιώνετε στο lane. Μπορεί να εκπλαγείτε πόση βοήθεια δίνει ένα φίλτρο κατά τη διάρκεια ενός teamfight. Ειλικρινά μπορεί να κάνει τη διαφορά ανάμεσα στο να νικήσετε μια μάχη ή να χάσετε. 150 hp (ή 175 αν πάρετε το «Κρυφό Απόθεμα» -«Secret Stash»- mastery) κατά τη διάρκεια του mid-game team fight μπορεί να αχρηστεύει τη ζημιά από την πλειοψηφία των spells , συμπεριλαμβανομένων και των ultimates. Το extra hp που αποκτάτε μπορείς επίσης να σας σώσει ενώ κάνετε kiting, αυτά τα δύο ή τρία extra auto attacks που θα δεχτείτε δε θα είναι πρόβλημα και θα καταφέρετε να σκοτώσετε τον αντίπαλο (ή το αντίθετο για τον αντίπαλο αν δεν χρησιμοποιήσετε φίλτρο). Η αγορά του είναι φθηνή και αποτελεσματική, δώσετε ένα μεγάλο πλεονέκτημα για εσάς σε μία μάχη. Ποιος ξέρει πόσο μακριά θα φτάσετε.


Συμπέρασμα

Αυτά τα tips θα σας χρησιμεύσουν σίγουρα στα παιχνίδια κατάταξης, ακόμα και αν δεν είναι αξιοσημείωτα στην αρχή. Αν τα έχετε κατά νου και τα μετατρέψετε σε συνήθεια, σας υπόσχομαι ότι θα παρατηρήσετε μεγάλες βελτιώσεις στο δικό σας παιχνίδι.

Καλή τύχη στο Summoner’s Rift!

 

Περισσότερα νέα για το League of Legends

Ένα Ps2 κάνει όλη την αρχή για να παίξεις λίγο και να σε βάλει στο τρυπάκι. Από Ν64, playstation 1 & 2, μέχρι dreamcast και Game boy color (με pikachu κασέτα εννοείται) πρόλαβα αρκετά ωστέ να ξεκινήσω την ζωή του απλού gamer. Τώρα πια γράφοντας για αυτά, η ζωή είναι καλύτερη και μπαίνοντας στον κόσμο τους με πιο ευχάριστο τρόπο