Η Samsung ανοίγει ένα κινηματογραφικό στούντιο VR

Η τελευταία εταιρεία που επικεντρώθηκε περισσότερο σε Virtual Reality είναι η Samsung

2016-01-25-image

Φαίνεται πως η επανάσταση στον τομέα της εικονικής πραγματικότητας πλησιάζει. Κάθε μέρα και ένας, εκ των τεχνολογικών «κολοσσών», επενδύει εκατομμύρια στο Virtual Reality. Η τελευταία εταιρεία που επικεντρώθηκε περισσότερο σε Virtual Reality είναι η Samsung, η οποία μόλις ανακοίνωσε ότι ανοίγει ένα στούντιο στην Νέα Υόρκη για να παρέχει στο κοινό μια μοναδική εμπειρία.

Η κορεατική εταιρεία αποκάλυψε τα σχέδιά της στο φεστιβάλ κινηματογράφου Sundance στο Park City, Utah. Δεν υπάρχουν αρκετές πληροφορίες ακόμη σχετικά με το νέο στούντιο παραγωγής VR , εκτός από το ότι θα βρίσκεται σε ένα υπάρχον γραφείο της Samsung. Ήδη έχει εγκατασταθεί εκεί μια ομάδα μάρκετινγκ, σύμφωνα με τον Marc Mathieu, τον υπεύθυνο μάρκετινγκ της Samsung ΗΠΑ.

Η Samsung αποκάλυψε επίσης ότι έχει υπογράψει ήδη συνεργασία για ένα έτος με την Sundance Institute, τον οργανισμό πίσω από το φεστιβάλ κινηματογράφου . Η συνεργασία αυτή αποσκοπεί στην προώθηση και ανάδειξη νέων ταλέντων κινηματογράφου καθώς και δημιουργικών ευκαιριών . Κατά πάσα πιθανότητα, θα περιμένουμε να δούμε αρκετές ταινίες που θα περιέχουν εικονική πραγματικότητα μέσω αυτής της συνεργασίας.

Παρόλα αυτά όπως αναφέρθηκε, η Samsung δεν είναι η μόνη εταιρεία που διαθέτει επιπλέον πόρους για το Virtual Reality.Πιο συγκεκριμένα, πριν από μερικές ημέρες η Apple προσέλαβε έναν ειδικό στον τομέα του 3d σχεδιασμού, επικεντρώνοντας την επόμενη της κίνηση στο πεδίο του VR/AR.

Γνωστός στον ελληνικό χώρο του Gaming και κυρίως στο Streaming. Είναι 17 χρονών και του αρέσει να προγραμματίζει ιστοσελίδες, να παίζει video games ανεξαρτήτου τύπου εκτός από MMORPG όπως το World of Warcraft. Προσπαθεί να κάνει τα streams του ποιο interactive καθώς δεν δίνει σημασία στο gameplay αλλά στην επικοινωνία του με τους viewer του.