Συνεργασία Samsung και AMD

Δυο μεγάλοι κολοσσοί Samsung και AMD ενώνουν τις δυνάμεις τους

Δυο μεγάλοι κολοσσοί, η Samsung και η AMD, ενώνουν τις δυνάμεις τους

Είναι πλέον επίσημο, πως η Samsung έκλεισε συμφωνία με το κόκκινο στρατόπεδο για της νέες κάρτες γραφικών τους. Πιο αναλυτικά, η AMD ανάθεσε στον Κορεάτικο κολοσσό την κατασκευή των νέων GPU με αρχιτεκτονική στα 14 nm και τεχνολογία «low power plus», που υπόσχεται πολύ μεγαλύτερες επιδόσεις, άλλα με τις θερμοκρασίες και την κατανάλωση να μένουν σε πολύ χαμηλά επίπεδα. Η Nvidia από τη δίκια της πλευρά έχει ξεκινήσει την κατασκευή επεξεργαστών στα 16 nm, με κωδική ονομασία Pascal και δεν φαίνεται διατεθειμένη να προβεί σε νέες κινήσεις μέχρι στιγμής.

Ακόμα δεν υπάρχουν πολλές πληροφορίες για τους επεξεργαστές και τις κάρτες γραφικών, που πρόκειται να κατασκευαστούν από τη Samsung. Φήμες θέλουν να είναι οι GPU με κωδική ονομασία «Greenland», που θα αντικαταστήσει τις «Fiji».

amd

Πρόκειται για μια πολύ τολμηρή κίνηση από την AMD και αλλάζει ριζικά πολλά πράγματα, καθώς στον τομέα τον επεξεργαστών η AMD προσέφερε επιδώσεις, αλλά με τίμημα τις μεγάλες θερμοκρασίες και καταναλώσεις συγκριτικά με τον ανταγωνισμό. Η Samsung όμως, μπορεί να παρέχει τεχνογνωσία, καθώς εδώ και αρκετούς μήνες παρασκευάζει επεξεργαστές για τα δικά της κινητά σε 14 nm, αλλά για την Apple και για την QUALCOMM .

Αν τελικά αυτό θα έχει αποτέλεσμα θα το δούμε στο τέλος του 2016 με αρχές του 2017, που αναμένονται και οι νέες κάρτες.