Ψηφιακός βοηθός Amazon Echo

Amazon Echo, ο φωτεινός παντογνώστης του μέλλοντος

Amazon Echo, ο φωτεινός παντογνώστης του μέλλοντος

Όλοι σίγουρα θα έχετε ακούσει για τις φωνητικές εντολές και τους ψηφιακούς βοηθούς που βρίσκονται στα περισσότερα smartphones και κάνουν τη ζωή μας λιγάκι πιο εύκολη. Με την ικανότητα να συνδέονται στο ίντερνετ μέσω μιας κινητής συσκευής, έχουν πρόσβαση σχεδόν σε οτιδήποτε, καθιστώντας τους παντογνώστες. Παρακάτω θα ασχοληθούμε με το Amazon Echo, τον ψηφιακό βοηθό της Amazon, που αποτελεί μια ιδιαίτερα αξιοπρόσεκτη συσκευή με άπειρες δυνατότητες.

Amazon_EchoΓια την ιστορία, να αναφέρουμε ότι το Amazon Echo βρισκόταν υπό δοκιμή από τον Νοέμβριο του 2014 και μόνο μέλη με ειδικά δικαιώματα μπορούσαν να το προμηθευτούν και να το δοκιμάσουν για πρώτη φορά. Όσον αφορά το σχεδιαστικό κομμάτι, η συσκευή έχει κυλινδρικό σχήμα και ύψος 23,5 εκατοστά. Το πάνω μέρος της κατασκευής, αποτελείται από 7 μικρόφωνα, ικανά να εντοπίσουν ήχο σε περιφέρεια 360 μοιρών. Το κάτω μέρος από την άλλη, είναι εφοδιασμένο με ηχείο που προσφέρει ικανοποιητικό ήχο και μπορεί να ακουστεί από οποιαδήποτε πλευρά, χάρη στην κατασκευή του που αποδίδει ήχο σε περιφέρεια 360 μοιρών. Στο πάνω μέρος της συσκευής βρίσκονται τα πλήκτρα για την σίγαση του μικροφώνου και την αφύπνιση.

amazon echo arrayamazon echo

Για την συνδεσιμότητά της, η συσκευή έχει εγκατεστημένη διπλή κεραία Wi-Fi, με πρωτόκολλο MIMO για απίστευτα γρήγορες συνδέσεις και μεταφορές δεδομένων. Επίσης δεν λείπει και η κεραία bluetooth για την σύνδεση με κινητές συσκευές, ηχεία και άλλα. Το ηχείο αποτελείται από ένα woofer που καλύπτει μια επιφάνεια 2.5 ιντσών και το ειδικά διαμορφωμένο ηχείο τύπου tweeter.

amazon echo

Ίσως ένα ερώτημα που θα μπορούσε να γεννηθεί είναι «τι κάνει αυτή η συσκευή». Η σωστή απάντηση στο ερώτημα αυτό, θα ήταν «τι ΔΕΝ μπορεί να κάνει». Όπως αναφέρθηκε παραπάνω, η συσκευή έχει την ικανότητα να συνδέεται στον κυβερνοχώρο, με αποτέλεσμα να έχει πρόσβαση σε οτιδήποτε χωρίς κανέναν περιορισμό. Το Amazon Echo, όπως αναφέρει και η ίδια η εταιρεία, είναι ο προσωπικός σας βοηθός, ικανός να σας παρέχει πληροφορίες, να απαντάει στις ερωτήσεις σας, να αναπαράγει τη μουσική σας, να σας ενημερώνει για τα νέα της ημέρας κ.α.

amazon echo

Ανακεφαλαιώνοντας, το Amazon Echo, θα μπορούσαμε να πούμε πως είναι αρκετά χρήσιμο καθώς μας προσφέρει πληροφορίες και ψυχαγωγία ενώ παραμένει μια μικρή αλλά και ικανή συσκευή. Το μόνο όριό της, η φαντασία σας.