Μια ματιά στο Samsung Galaxy S6 Edge Plus

Εξερευνώντας τις επιδόσεις της νέας Ναυαρχίδας της Samsung

Εξερευνώντας τις επιδόσεις της νέας Ναυαρχίδας της Samsung

Στο παρακάτω σύντομο άρθρο θα ασχοληθούμε με το Samsung Galaxy S6 edge plus, το οποίο έχω στην κατοχή μου εδώ και μια εβδομάδα. Σίγουρα έχετε διαβάσει πολλά άρθρα και reviews για τη συγκεκριμένη συσκευή, αλλά εμείς θα προσπαθήσουμε να καλύψουμε θέματα που πιθανόν να μην έχουν αναφερθεί.

galaxy s6 edge plus

Ξεκινώντας, θα ήθελα να αναφερθώ στην διαχείριση της μπαταρίας, μιας και είναι η πρώτη έννοια κάθε αγοραστή. Δυστυχώς ή ευτυχώς, φέτος η Samsung αποφάσισε να ακολουθήσει το σχεδιασμό για το κινητό της, γνωστό ως unibody design με αποτέλεσμα να μην προσφέρεται αποσπώμενη μπαταρία. Στη συγκεκριμένη περίπτωση το γεγονός αυτό δεν είναι κακό μιας και η διαχείριση της μπαταρίας είναι απίστευτη. Με μια πλήρη φόρτιση, η οποία διαρκεί 90 λεπτά χάρη στη λειτουργία quick charge, η συσκευή είναι ικανή να αποζημιώσει ακόμα και τον πιο απαιτητικό χρήστη, προσφέροντάς του έως και 12 ώρες συνεχή χρήση.

s6 edge+ batt

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Στην συνέχεια, ας ρίξουμε μια ματιά στην οθόνη ανάλυσης 1440 x 2560 pixels, 5,7 ιντσών και τεχνολογίας super AMOLED. Εδώ δεν έχω πολλά να πω, μόνο πως η οθόνη έχει απίστευτα χρώματα και τρελές γωνίες θέασης. Μην ξεχνάτε όμως και το κύρτωμα της οθόνης προς την αριστερή και δεξιά πλευρά της συσκευής, που προσφέρει πολλές καινούριες λειτουργίες και συντομεύσεις.

s6 edge+ scr

Προχωρώντας στην πίσω κάμερα των 16 MP και την μπροστινή “selfie” κάμερα των 5 MP, έχω να πω πως έμεινα έκπληκτος με τις λειτουργίες τους και με την απίστευτη λεπτομέρεια που έχει δοθεί στην όλη φιλοσοφία για την κατασκευή τους, τόσο στο hardware, όσο και στο software.

s6 edge+ cam

Ήρθε η ώρα να αναφέρουμε τα αρνητικά. Πρώτο και κύριο αφορά τα ακουστικά. Από τις περισσότερες συσκευές που έχω αγοράσει, δυστυχώς τα ακουστικά δεν ήταν και από τα καλύτερα.  H Samsung στην προσπάθειά της να αναδημιουργήσει το σχέδιο των ακουστικών της apple, κατάφερε να κατασκευάσει ίσως και τα πιο άβολα in-ear υβριδικά ακουστικά. Για να μην αναφερθώ στο πιο flat μπάσο που έχω συναντήσει ποτέ. Σας παραθέτω και μια εικόνα των ακουστικών της apple για σύγκριση.

apple samsung earphonessamsung-galaxy-s6-earbuds-1

Ένα ακόμη αρνητικό θέμα που συνάντησα έχει να κάνει με τον φορτιστή. Και μιλάω για την “πρίζα” ευρωπαϊκών προδιαγραφών. Στην ενότητα με την μπαταριά παραπάνω, ανέφερα πως η πλήρης φόρτιση πραγματοποιείται σε 90 λεπτά. Αυτό ισχύει μόνο αν συνδέσετε τον φορτιστή της Samsung “adaptive fast charging”, που προσφέρεται μαζί με τη συσκευασία.

s6 edge+ charge

Συνοψίζοντας, η καινούρια “flagship” συσκευή της Samsung, με άφησε απόλυτα ικανοποιημένο όσον αφορά τη διάρκεια μπαταρίας, τις κάμερες, την οθόνη Edge κ.α.. Μικρές λεπτομέρειες όπως η κατασκευή των ακουστικών ή η γρήγορη φόρτιση δεν κάνουν το κινητό λιγότερο ή περισσότερο ελκυστικό κατά τη γνώμη μου. Πιστεύω πως όποιος έχει να διαθέσει το χρηματικό ποσό και να επενδύσει σε αυτή τη συσκευή δεν θα βγει χαμένος.