WWE 2k16 – Review

H 2K επιστρέφει στο wrestling με το WWE 2k16 και πολλές αλλαγές

H 2K επιστρέφει στο wrestling με το WWE 2k16 και πολλές αλλαγές

WWE

Το WWE 2k16 είναι ένας Professional Wrestling τίτλος, που αναπτύχθηκε από την Yuke’s μαζί με την Visual Concepts και εκδόθηκε από την 2K Sports. Το παιχνίδι κυκλοφορεί για Playstation 3, Playstation 4, Xbox 360 και Xbox One, ενώ είναι το τρίτο που κυκλοφορεί κάτω από το brand 2K.

Gameplay

Έχοντας κρατήσει τους περισσότερους μηχανισμούς από τον προηγούμενο τίτλο, βλέπουμε κλασσικούς μηχανισμούς, όπως το Chain Wrestling, που είναι μια σειρά λαβών και τα αγαπημένα OMG Moments. Στα OMG Moments, μαζεύετε Finishers, ώστε να πραγματοποιήσετε θεαματικές κινήσεις. Μέσα σε αυτά έχουν συμπεριληφθεί και κάποια νέα, με τo Double F5 του Brock Lesnar να ξεχωρίζει. Εκτός από αυτά όμως, έχουμε μια αλλαγή που θα κάνει το παιχνίδι σας να χρειάζεται περισσότερη στρατηγική. Υπάρχει μια μπάρα, που δηλώνει μέχρι πόσα Reversals μπορείτε να κάνετε συνεχόμενα και ανάλογα τα στατιστικά του παίκτη, η μπάρα αυτή μπορεί να είναι μεγαλύτερη. Επίσης, για πρώτη φορά σας δίνεται η δυνατότητα να κάνετε Reversal κατά τη διάρκεια των λαβών. Κάνοντας το αυτό, χρησιμοποιείτε ένα μεγαλύτερο ποσοστό της μπάρας αλλά με αυτό τον τρόπο, ο αντίπαλος θα δεχθεί και περισσότερη ζημιά.

12232725_10208515409229908_3454236521214332806_o

Επίδειξη δύναμης από τον Brock Lesnar

Πέρα από την μεγάλη αυτή αλλαγή στα Reversal, έχουμε και άλλους δύο νέους μηχανισμούς. Ο ένας είναι στο Pinning System και ο άλλος στο Submission. Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι είναι κακό, οι αλλαγές αυτές επηρεάζουν αρκετά το παιχνίδι. Στο Pin έχετε τρεις ευκαιρίες να ξεφύγετε. Υπάρχει μια μπάρα που γεμίζει αυτόματα και εσείς πρέπει να πατήσετε το κουμπί, όταν η μπάρα αυτή πάει στο κόκκινο. Οι πιθανότητες να ξεφύγετε από ένα Pin μειώνονται ανάλογα τη ζημιά που έχετε δεχτεί, ενώ μετά από Finisher, οι ευκαιρίες να ξεφύγετε μειώνονται σε δύο. Από την άλλη, το Submission, δεν είναι απλά μια Button Mashing διαδικασία, αντιθέτως θέλει περισσότερη τεχνική. Μέσα σε έναν κύκλο υπάρχουν δύο μπάρες, μία για κάθε παίκτη. Στόχος του παίκτη που κάνει το Submission είναι να πάει την μπάρα του πάνω σε αυτήν του αντιπάλου για να παραιτηθεί, όσο εκείνος θα προσπαθεί να την αποφύγει. Εν κατακλείδι, το Pinning System είναι αρκετά εύκολο και σας δίνει αρκετές πιθανότητες να ξεφύγετε, ακόμα και όταν φαίνεται πως δεν έχετε ελπίδα. Ειδικά για κάποιον που ξέρει από Submission, θα του είναι πολύ εύκολο να κερδίσει, ακόμα και με απλές κινήσεις.

Το 2k Showcase αποτελεί ένα από τα κλασσικά modes του παιχνιδιού. Κάνετε αναδρομή μέσα από παλιά βίντεο και αγώνες, που έγραψαν ιστορία στα χρονικά του WWE. Στο 2k16, το παιχνίδι ακολουθεί την ιστορία του Steve Austin, από την αρχή της καριέρας του, μέχρι το Wrestlemania 19, όπου και αποσύρθηκε. Το Showcase περιλαμβάνει και κάποια Challenges, πάλι με τον Steve Austin, με τα οποία ξεκλειδώνετε διάφορα πράγματα. Κατά την διάρκεια των αγώνων του Mode αυτού, σας δίνονται διάφορα Objectives, όπως να κάνετε συγκεκριμένες κινήσεις και ορισμένη ζημιά στον αντίπαλό σας, ενώ υπάρχουν και κάποια Quick Time Events, που σταματούν απότομα τη ροή του αγώνα και κάποιες φορές είναι δύσκολο να τα παρατηρήσετε. Περισσότερη ώρα βέβαια θα περάσετε στα βίντεο, παρά στους αγώνες, ενώ το ότι περιλαμβάνει μόνο αγώνες του Austin, το καθιστά αρκετά περιορισμένο.

12239351_10208515409269909_2880783278647451260_o

Το νέο Submission System

Στο Showcase θα δείτε κάποιους τύπους αγώνων, που δυστυχώς δεν θα μπορείτε να επιλέξετε στο Exhibition. Μεγάλη απώλεια αποτελεί η έλλειψη Buried Alive Match. Πέρα από αυτό όμως, υπάρχει μια αρκετά μεγάλη ποικιλία από Match Types, αλλά δυστυχώς δεν μπορείτε να αλλάξετε τους κανόνες μέσα σε αυτά. Επίσης, υπάρχει μια μεγάλη ποικιλία από χαρακτήρες, αλλά λείπουν κάποιοι πολύ σημαντικοί Legends, καθώς και κάποιοι αρκετά σημαντικοί αθλητές που προβάλλονται αυτόν τον καιρό στο WWE. Επιπλέον, κάθε χαρακτήρας έχει και συγκεκριμένες ιδιότητες, όπως Dirty Pin ή να μπορεί να χρησιμοποιήσει Finisher του αντιπάλου στον ίδιο.

Έχοντας ένα πλήρες Creation Suite, σας δίνεται η ευκαιρία να δημιουργήσετε όχι μόνο παίκτες, αλλά και αρένες. Οι επιλογές που σας δίνονται είναι αρκετές, καθώς μπορείτε να αλλάξετε τα πάντα στον χαρακτήρα σας. Ένα ωραίο νέο πρόσθετο, είναι ότι μπορείτε να βάψετε τα μαλλιά του χαρακτήρα σας σε συγκεκριμένα σημεία, φτιάχνοντας έτσι το δικό σας στυλ. Δυστυχώς, όλες αυτές επιλογές έχουν και το μειονέκτημά τους, μιας και υπάρχουν τεράστια loading times. Πέρα όμως από την εμφάνιση του χαρακτήρα, μπορείτε να φτιάξετε το δικό σας Move-Set, βάζοντας τις κινήσεις που θέλετε, αλλά και το δικό σας Entrance. Φεύγοντας από τους χαρακτήρες, έχετε τη δυνατότητα να φτιάξετε τη δικιά σας αρένα, φτιάχνοντας τα πάντα, από την πίστα μέχρι και το ρινγκ. Τέλος, μπορείτε να φτιάξετε το δικό σας Championship Belt, αλλά και ένα ολόκληρο σόου, που μπορείτε να βάλετε στο WWE Universe.

12248081_10208515409189907_8909993879672051386_o

Σου έπεσε ένα κέρμα

Μένοντας στο WWE Universe, παίρνετε τον ρόλο του γενικού διευθυντή του franchise, ετοιμάζοντας αγώνες, αλλά και τα Rivalries μεταξύ των αθλητών. Έχετε να οργανώσετε τέσσερα σόου την εβδομάδα, μαζί με κάποιο δικό σας, σε περίπτωση που έχετε φτιάξει κάποιο, ενώ κάθε μήνα γίνεται ένα μεγάλο Pay Per View, με σημαντικούς αγώνες. Στους αγώνες μπορείτε να πάρετε και εσείς μέρος, με τον παίκτη της επιλογής σας, κάνοντας το πρόγραμμα όπως ακριβώς θέλετε. Τα Rivarlies μπορείτε να τα ρυθμίσετε ως προς τη διάρκειά τους, αλλά και ως προς τους αγώνες, στους οποίους θα υπάρχουν εξωτερικές διαμάχες. Από ‘κει και πέρα, η διαχείριση των τίτλων βρίσκεται στο χέρι σας και μπορείτε να διοργανώσετε μεγάλους αγώνες, όπως Hell in a Shell και Steel Cage. Τέλος, ανάλογα με τις πράξεις των αθλητών, μπορούν να γίνουν Face ή Heel, κάτι που αντιστοιχεί στην αντίδραση του κοινού εναντίον τους.

Το Mode βέβαια που θα περάσετε τον περισσότερο χρόνο σας, είναι το MyCareer. Ξεκινάτε δημιουργώντας τον δικό σας χαρακτήρα, ώστε να ξεκινήσετε από το μηδέν στο NxT. Διαλέγετε ένα ranking για τον τίτλο που θέλετε και ανεβάζετε το Popularity, με σκοπό να φτάσετε στην κορυφή και να διεκδικήσετε τη ζώνη. Κερδίζοντας αγώνες, παίρνετε πόντους, ώστε να ανεβάσετε τα στατιστικά σας, να πάρετε καινούργιες ιδιότητες, αλλά και Move-Sets από άλλους Superstars. Στην πορεία της καριέρας σας, θα πάρετε διάφορες διακρίσεις, και θα έρθετε ακόμα πιο κοντά στην ένταξη σας στο Hall of Fame.

Στο Online, έχετε ένα Rank το οποίο ανεβαίνει όσο παίρνετε μέρος σε αγώνες και με αυτό ξεκλειδώνετε Championship Belts. To Rank δε μετράει ιδιαίτερα στο matchmaking, μιας και αυτό των αντιπάλων σας, δεν θα βρίσκεται ιδιαίτερα κοντά στο δικό σας. Μπορείτε επίσης να κάνετε ομάδα με φίλους σας και να διοργανώσετε μικρότερους αγώνες.

12273814_10208515546513340_5390068582186276007_o

Τελευταία βόλτα στην κυριολεξία

Γραφικά/ Ήχος

Έχοντας δεχθεί μια αναβάθμιση στα μοντέλα των χαρακτήρων, οι Superstars φαίνονται αρκετά πιο ρεαλιστικοί. Επίσης, μπορείτε να δείτε τις μελανιές που εμφανίζονται μετά από πολλά χτυπήματα. Τα στάδια περιλαμβάνουν αρκετές λεπτομέρειες, αλλά για ακόμα μια φορά, το μεγαλύτερο πρόβλημα βρίσκεται στο κοινό, μιας και υπάρχει ένας συγκεκριμένος αριθμός animation. Το κοινό αντιδράει με πολλές από τις κινήσεις των Superstars και είναι σχετικά καλοσχεδιασμένο. Την περισσότερη ώρα βέβαια, θα παρατηρήσετε ότι απλά κάθεται εκεί άπραγο, με πολλούς από τους ανθρώπους να είναι ακριβώς ίδιοι. Τέλος, μπορεί οι κινήσεις να είναι αρκετά ρεαλιστικές, ειδικά όταν κάποιος σηκώνεται με χαμηλό Stamina, αλλά δεν λείπουν τα Graphical Glitches, μιας και αρκετές φορές οι λαβές γίνονται στον αέρα, αλλά και σημεία των χαρακτήρων τρέμουν.

Το Soundtrack του παιχνιδιού είναι αρκετά μικρό, αλλά ευτυχώς μπορείτε να βάλετε τις μουσικές από τα Entrances των Superstars, να παίζουν όταν βρίσκεστε στο κεντρικό μενού. Οι ομιλητές κάνουν αρκετά καλή δουλειά, σχολιάζοντας τις κινήσεις που βλέπουν, ενώ αν δεν γίνεται κάτι σημαντικό μέσα στο ρινγκ, μιλάνε για την καριέρα των Superstars και για σημαντικά γεγονότα πάνω σε αυτήν. Γυρνώντας στο κοινό, θα ακούσετε να φωνάζουν ανάλογα με τις κινήσεις που γίνονται, ενώ θα γιουχάρουν Superstars που είναι Heel. Τέλος, σχετικά με τις φωνές των χαρακτήρων, θα προσέξετε ότι έχει γίνει πάρα πολύ καλή δουλειά στο 2K Showcase, ενώ υπάρχουν κάποιοι που κατά την διάρκεια του Taunting φωνάζουν ή βγάζουν κραυγές, όπως ο Roman Reigns και η Paige.

12244762_10208515546553341_6048619811149550204_o

Από το πουθενά!

Overview

Χωρίς να απέχει πολύ από τον τεχνικό τομέα των προηγούμενων τίτλων, το WWE 2k16 άλλαξε τελείως κάποιους σημαντικούς μηχανισμούς, κάνοντάς το αρκετά πιο φιλικό, αν και πλέον χρειάζεται περισσότερη τεχνική. Τα διάφορα Modes του παιχνιδιού θα σας κινήσουν το ενδιαφέρον, αλλά το σχετικά μικρό Showcase αποτελεί μεγάλο μειονέκτημα.

Θετικά

  • Νέα Pin και Submission συστήματα
  • Τεράστιο MyCareer Mode
  • Πολλές επιλογές στο Creation Suite

Αρνητικά

  • Μικρό Showcase
  • Έλλειψη σημαντικών χαρακτήρων
  • Συγκεκριμένος αριθμός Reversals

H 2K επιστρέφει στο wrestling με το WWE 2k16 και πολλές αλλαγές Το WWE 2k16 είναι ένας Professional Wrestling τίτλος, που αναπτύχθηκε από την Yuke’s μαζί με την Visual Concepts και εκδόθηκε από την 2K Sports. Το παιχνίδι κυκλοφορεί για Playstation 3, Playstation 4, Xbox 360 και Xbox One, ενώ είναι το τρίτο που κυκλοφορεί κάτω από το brand 2K. Gameplay Έχοντας κρατήσει τους περισσότερους μηχανισμούς από τον προηγούμενο τίτλο, βλέπουμε κλασσικούς μηχανισμούς, όπως το Chain Wrestling, που είναι μια σειρά λαβών και τα αγαπημένα OMG Moments. Στα OMG Moments, μαζεύετε Finishers, ώστε να πραγματοποιήσετε θεαματικές κινήσεις. Μέσα σε αυτά έχουν συμπεριληφθεί και κάποια νέα, με τo Double F5 του Brock Lesnar να ξεχωρίζει. Εκτός από αυτά όμως, έχουμε μια αλλαγή που θα κάνει το παιχνίδι σας να χρειάζεται περισσότερη στρατηγική. Υπάρχει μια μπάρα, που δηλώνει μέχρι πόσα Reversals μπορείτε να κάνετε συνεχόμενα και ανάλογα τα στατιστικά του παίκτη, η μπάρα αυτή μπορεί να είναι μεγαλύτερη. Επίσης, για πρώτη φορά σας δίνεται η δυνατότητα να κάνετε Reversal κατά τη διάρκεια των λαβών. Κάνοντας το αυτό, χρησιμοποιείτε ένα μεγαλύτερο ποσοστό της μπάρας αλλά με αυτό τον τρόπο, ο αντίπαλος θα δεχθεί και περισσότερη ζημιά. [caption id="attachment_54055" align="aligncenter" width="1920"] Επίδειξη δύναμης από τον Brock Lesnar[/caption] Πέρα από την μεγάλη αυτή αλλαγή στα Reversal, έχουμε και άλλους δύο νέους μηχανισμούς. Ο ένας είναι στο Pinning System και ο άλλος στο Submission. Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι είναι κακό, οι αλλαγές αυτές επηρεάζουν αρκετά το παιχνίδι. Στο Pin έχετε τρεις ευκαιρίες να ξεφύγετε. Υπάρχει μια μπάρα που γεμίζει αυτόματα και εσείς πρέπει να πατήσετε το κουμπί, όταν η μπάρα αυτή πάει στο κόκκινο. Οι πιθανότητες να ξεφύγετε από ένα Pin μειώνονται ανάλογα τη ζημιά που έχετε δεχτεί, ενώ μετά από Finisher, οι ευκαιρίες να ξεφύγετε μειώνονται σε δύο. Από την άλλη, το Submission, δεν είναι απλά μια Button Mashing διαδικασία, αντιθέτως θέλει περισσότερη τεχνική. Μέσα σε έναν κύκλο υπάρχουν δύο μπάρες, μία για κάθε παίκτη. Στόχος του παίκτη που κάνει το Submission είναι να πάει την μπάρα του πάνω σε αυτήν του αντιπάλου για να παραιτηθεί, όσο εκείνος θα προσπαθεί να την αποφύγει. Εν κατακλείδι, το Pinning System είναι αρκετά εύκολο και σας δίνει αρκετές πιθανότητες να ξεφύγετε, ακόμα και όταν φαίνεται πως δεν έχετε ελπίδα. Ειδικά για κάποιον που ξέρει από Submission, θα του είναι πολύ εύκολο να κερδίσει, ακόμα και με απλές κινήσεις. Το 2k Showcase αποτελεί ένα από τα κλασσικά modes του παιχνιδιού. Κάνετε αναδρομή μέσα από παλιά βίντεο και αγώνες, που έγραψαν ιστορία στα χρονικά του WWE. Στο 2k16, το παιχνίδι ακολουθεί την ιστορία του Steve Austin, από την αρχή της καριέρας του, μέχρι το Wrestlemania 19, όπου και αποσύρθηκε. Το Showcase περιλαμβάνει και κάποια Challenges, πάλι με τον Steve Austin, με τα οποία ξεκλειδώνετε διάφορα πράγματα. Κατά την διάρκεια των αγώνων του Mode αυτού, σας δίνονται διάφορα Objectives, όπως να κάνετε συγκεκριμένες κινήσεις και ορισμένη ζημιά στον αντίπαλό σας, ενώ υπάρχουν και κάποια Quick Time Events, που σταματούν απότομα τη ροή του αγώνα και κάποιες φορές είναι δύσκολο να…

7.4

Αρκετά Καλό!

3:16 all over again

Το WWE 2k16 έρχεται με πολλούς νέους μηχανισμούς, αλλά χάνει στο θέμα του Showcase και του τεχνικού τομέα.

Διάρκεια

8

Gameplay

7.5

Γραφικά

7

Ήχος

7

User Rating : No Ratings Yet !
7

 

Περισσότερα νέα για το WWE 2K16

Ασχολείται με games από τότε που θυμάται τον εαυτό του. Προτιμάει να παίξει έναν τίτλο στο φουλ πριν μπει στην διαδικασία να του πετάξει ντομάτες ενώ στον ελεύθερο του χρόνο παίζει αρχαιολογίες. Επίσης είναι Pokemon Master.