Halo 5: Guardians – Review

Κυνηγώντας ένα θρύλο

Κυνηγώντας ένα θρύλο

REVIEW HALO

To Halo 5: Guardians είναι ένα first person shooter που δημιουργήθηκε από την 343 Industries και κυκλοφόρησε από την Microsoft Studios. Αποτελεί το πέμπτο παιχνίδι της σειράς στο οποίο πρωταγωνιστεί ο Master Chief, ενώ κυκλοφορεί αποκλειστικά για Xbox One.

Πλοκή

Κατά τη διάρκεια μιας αποστολής, ο Master Chief λαμβάνει ένα σήμα από την Cortana, που για αρκετό καιρό είχε εξαφανιστεί. Μαζί με την ομάδα του, με όνομα Blue Team, ξεκινάνε την αναζήτηση για να τη βρούνε, σβήνοντας όλα τα ίχνη πίσω τους. Το United Nations Space Command (UNSC), αναθέτει στον Spartan Locke και την ομάδα του, Osiris, να λύσουν το μυστήριο και να εντοπίσουν τον Master Chief, πριν το ηλιακό σύστημα κυριευθεί από μια νέα απειλή, τους Prometheans.

h51

Gameplay

Σε αντίθεση με προηγούμενα παιχνίδια της σειράς, το Halo 5 βασίζεται πιο πολύ στη συνεργασία με την ομάδα σας, ενώ έχετε στη διάθεση σας μερικές νέες κινήσεις. Το παιχνίδι χρησιμοποιεί ένα σύστημα ασπίδας, η οποία αναπληρώνεται, όσο δε δέχεστε ζημιά. Τέλος, το campaign mode του παιχνιδιού μπορεί να παιχτεί μέχρι και με τέσσερα άτομα, αν και δυστυχώς είναι αρκετά σύντομο.

Όπως αναφέρθηκε και πριν, το παιχνίδι βασίζεται στη συνεργασία με την ομάδα σας. Όταν οι εχθροί σας εξουδετερώσουν, οι συμπαίκτες σας μπορούν να έρθουν να σας βοηθήσουν, ώστε να επιστρέψετε στο πεδίο της μάχης. Αυτό βέβαια δεν ισχύει πάντα, καθώς αν σας σκοτώσουν με κάποιο ειδικό όπλο ή καταστρέψουν το όχημα που βρίσκεστε μέσα, δε θα μπορέσετε να επιστρέψετε και θα σας βγάλει στο τελευταίο checkpoint. Όταν παίζετε με το AI του παιχνιδιού, έχετε τη δυνατότητα να στείλετε την ομάδα σας όπου θέλετε ή να τη βάλετε να επικεντρωθεί σε ένα συγκεκριμένο εχθρό, δίνοντάς σας έτσι περιθώριο να τον αιφνιδιάσετε. Ωστόσο, όταν είστε εκτός, καμιά φορά το AI «ξεχνάει» να έρθει να σας βοηθήσει, με αποτέλεσμα να χάνετε σε αρκετά σημεία, χωρίς να ευθύνεστε εσείς.

h52

Στον χειρισμό του παιχνιδιού έχουν προστεθεί και κάποιες ειδικές κινήσεις. Κυριότερη από αυτές είναι μια μικρή ώθηση που μπορείτε να πραγματοποιήσετε, αποφεύγοντας έτσι κοντινές επιθέσεις εχθρών και αλλάζοντας τη θέση σας στιγμιαία. Μια άλλη νέα κίνηση είναι η δυνατότητα που έχετε να πραγματοποιήσετε μια πανίσχυρη κοντινή επίθεση, όταν τρέχετε για πολύ ώρα, με την οποία μπορείτε επίσης να σπάσετε συγκεκριμένους τοίχους, οι οποίοι κρύβουν κάποια μυστικά. Τέλος, ενώ είστε στον αέρα, μπορείτε να φορτώσετε μια ειδική επίθεση και να πέσετε πάνω στους εχθρούς σας, προκαλώντας μεγάλη ζημιά.

Τα περισσότερα όπλα του παιχνιδιού παραμένουν ίδια, ενώ θα παρατηρήσετε και μερικές νέες προσθήκες. Στη διάθεση σας έχετε διάφορα rifles, shotguns καθώς και διάφορα machine guns, ενώ δε λείπουν και τα μεγάλα εκρηκτικά όπλα. Υπάρχουν τριών ειδών χειροβομβίδες, ενώ το αγαπημένο energy sword κάνει την εμφάνισή του για ακόμα μια φορά. Σε θέμα δύναμης των όπλων, παρατηρείται ότι το assault rifle πήρε επιτέλους την ενίσχυση που του αξίζει, ενώ το magnum παραμένει στην κορυφή, ως ένα από τα πιο δυνατά όπλα στο παιχνίδι. Επιπλέον, για πρώτη φορά σας δίνεται η δυνατότητα να στοχεύσετε με όλα τα όπλα του παιχνιδιού, αλλά σε περίπτωση που σας χτυπήσουν σταματάτε να στοχεύετε, κάτι που δεν είναι ιδιαίτερα φιλικό προς τον χρήστη.

h53

Το παιχνίδι επίσης περιλαμβάνει οχήματα, όπως αυτοκίνητα και tanks, οχήματα των covenant, ενώ έχει προστεθεί και ένα αεροσκάφος των prometheans. Τα περισσότερα από αυτά είναι αρκετά εύκολα στον χειρισμό, αν και σε μερικά μπορεί να συναντήσετε κάποια δυσκολία. Κάποια από αυτά τα οχήματα έχουν παραπάνω από μία θέση, στις οποίες υπάρχουν καμιά φορά και όπλα, που μπορούν να χρησιμοποιήσουν άλλοι συμπαίκτες.

Τα collectibles του παιχνιδιού περιλαμβάνουν intel, καθώς και τα κλασικά skulls. Με τα intel μπορείτε να μάθετε κάποια πράγματα για την ιστορία του παιχνιδιού, ενώ με τα skulls μπορείτε να βάλετε κάποιες παραμέτρους στο παιχνίδι σας , ώστε να το κάνετε πιο απαιτητικό.

h57

Multiplayer

Ένα μεγάλο κομμάτι της σειράς Halo αποτελεί το multiplayer, γι’ αυτό και στο Halo 5 θα έχετε τη δυνατότητα πέρα από το co-op mode του campaign, να πάρετε μέρος σε δύο competitive modes, το Arena και το Warzone. Ο χειρισμός είναι ακριβώς ο ίδιος με αυτόν του single player και όπως αναφέρθηκε πριν, το magnum είναι το πιο δυνατό όπλο. Επίσης, υπάρχουν ποινές για όσους φεύγουν από παιχνίδια ή σκοτώνουν τους συμπαίκτες τους, οι οποίες τους βάζουν σε ένα πιο αργό matchmaking.

Το πρώτο multiplayer mode είναι το Arena. Εκεί, μπορείτε να παίξετε τα κλασσικά modes του παιχνιδιού, όπως Slayer ή Capture the Flag, σε μια σειρά από playlists για να διαλέξετε. Στην αρχή πρέπει να τελειώσετε δέκα αγώνες, ώστε να σας αποδοθεί ένα ranking. Ανάλογα με αυτό, το παιχνίδι θα σας βάζει με άλλους παίκτες που βρίσκονται στο ίδιο επίπεδο με εσάς.

h54

Η μεγαλύτερη προσθήκη του Halo 5: Guardians είναι το Warzone mode. Στο Warzone, δύο ομάδες των δώδεκα ατόμων μπαίνουν σε έναν τεράστιο χάρτη, με σκοπό να κατακτήσουν τις βάσεις που υπάρχουν εκεί και να μαζέψουν πόντους. Πιο συγκεκριμένα, υπάρχουν τρεις βάσεις στο χάρτη με κάποιους εχθρούς να τις φρουρούν. Αν μια ομάδα καταφέρει και τις πάρει όλες, τότε θα μπορεί να επιτεθεί στον πυρήνα της άλλης και αν τον καταστρέψει, κερδίζει το παιχνίδι. Σε περιπτωση που μέσα στο χρονικό περιθώριο δεν έχει χάσει κάποια ομάδα τον πυρήνα της ή δεν έχει φτάσει τους 1000 πόντους, τότε κερδίζει αυτή με τους περισσότερους. Πόντους παίρνετε με διάφορα objectives ή όταν σκοτώνετε εχθρούς, ενώ επιπλέον εμφανίζονται κάποια bosses στον χάρτη, που δίνουν πόντους σε όποια ομάδα τα νικήσει.

Τέλος, υπάρχει το Requisition System (REQ System), το οποίο ανταμείβει τους παίκτες καθώς παίζουν το παιχνίδι. Μπορείτε να αγοράσετε REQ packs με πόντους, καθώς και όταν ανεβαίνετε επίπεδο. Πόντους παίρνετε όταν τελειώσετε κάποιον αγώνα ή όταν κάνετε κάποιο Commendation. Τα commendations είναι μικρές αποστολές εκτός των αγώνων, που σας βάζουν να κάνετε συγκεκριμένα πράγματα, όπως να σκοτώνετε τους εχθρούς σας με συγκεκριμένα όπλα ή κοντινές επιθέσεις. Επιπλέον, τα commendations μπορούν να σας δώσουν κάποιο REQ pack απευθείας. Μέσα στα πακέτα, μπορείτε να βρείτε παραλλαγές για την πανοπλία σας, boosters για να παίρνετε περισσότερα experience points, καθώς και όπλα ή οχήματα που μπορείτε να εμφανίσετε στο Warzone.

h56

Γραφικά/Ήχος

Το παιχνίδι τρέχει σε σταθερά 60 fps ακόμα και όταν επικρατεί χάος στην οθόνη. Τα textures είναι απίστευτα λεπτομερή, ενώ θα παρατηρήσετε το βάθος που επικρατεί στο παιχνίδι. Πολύ καλή δουλειά έχει γίνει και στο φωτισμό του παιχνιδιού, σε σημείο που να φαίνεται ακόμα και το σημείο που κρατάτε ένα energy sword. Δυστυχώς, δεν μπορεί να ειπωθεί το ίδιο για τα collisions του παιχνιδιού, μιας και σε μικρότερα αντικείμενα δεν υπάρχει κάποια αντίδραση όταν τα αγγίζετε, κάτι που γίνεται και με μικρές λιμνούλες μέσα στο παιχνίδι.

Η μουσική του παιχνιδιού είναι από τον Kazuma Jinnouchi, ο οποίος κάνει τη δεύτερη εμφάνισή του σε παιχνίδι Halo. Η δουλειά του είναι κάτι παραπάνω από ικανοποιητική, μιας και κατάφερε να μείνει πιστός στις ρίζες της σειράς, προσθέτοντας και νέο υλικό. Θα ακούσετε σε διάφορα σημεία του παιχνιδιού κάποιους μικρούς ήχους, που δίνουν άλλη αίσθηση στις περιοχές, κάνοντάς τις πιο ζωντανές. Επίσης, το voice acting είναι πάρα πολύ καλό και αντιπροσωπεύει τους χαρακτήρες όπως τους αξίζει, με τον Master Chief να είναι ο σκληροπυρηνικός στρατιώτης που δε λογαριάζει τίποτα και κανέναν, τον Spartan Locke να είναι πιστός στο USNC και την ομάδα, και τέλος τα grunts, που είναι πιο εκνευριστικά από ποτέ.

h55

Overview

Η διάρκεια του campaign του Halo 5: Guardians μπορεί να είναι μικρή, αλλά οι προσθήκες στο gameplay, καθώς και το καταπληκτικό Warzone mode, το κάνουν να είναι ένας άξιος διάδοχος της θρυλικής σειράς.

Θετικά

  • Warzone mode
  • Νέες κινήσεις
  • Μεγάλο βάθος στις περιοχές

Αρνητικά

  • Μικρό campaign
  • To AI δεν βοηθάει πάντα
  • Πολλά overpowered όπλα
Κυνηγώντας ένα θρύλο To Halo 5: Guardians είναι ένα first person shooter που δημιουργήθηκε από την 343 Industries και κυκλοφόρησε από την Microsoft Studios. Αποτελεί το πέμπτο παιχνίδι της σειράς στο οποίο πρωταγωνιστεί ο Master Chief, ενώ κυκλοφορεί αποκλειστικά για Xbox One. Πλοκή Κατά τη διάρκεια μιας αποστολής, ο Master Chief λαμβάνει ένα σήμα από την Cortana, που για αρκετό καιρό είχε εξαφανιστεί. Μαζί με την ομάδα του, με όνομα Blue Team, ξεκινάνε την αναζήτηση για να τη βρούνε, σβήνοντας όλα τα ίχνη πίσω τους. Το United Nations Space Command (UNSC), αναθέτει στον Spartan Locke και την ομάδα του, Osiris, να λύσουν το μυστήριο και να εντοπίσουν τον Master Chief, πριν το ηλιακό σύστημα κυριευθεί από μια νέα απειλή, τους Prometheans. Gameplay Σε αντίθεση με προηγούμενα παιχνίδια της σειράς, το Halo 5 βασίζεται πιο πολύ στη συνεργασία με την ομάδα σας, ενώ έχετε στη διάθεση σας μερικές νέες κινήσεις. Το παιχνίδι χρησιμοποιεί ένα σύστημα ασπίδας, η οποία αναπληρώνεται, όσο δε δέχεστε ζημιά. Τέλος, το campaign mode του παιχνιδιού μπορεί να παιχτεί μέχρι και με τέσσερα άτομα, αν και δυστυχώς είναι αρκετά σύντομο. Όπως αναφέρθηκε και πριν, το παιχνίδι βασίζεται στη συνεργασία με την ομάδα σας. Όταν οι εχθροί σας εξουδετερώσουν, οι συμπαίκτες σας μπορούν να έρθουν να σας βοηθήσουν, ώστε να επιστρέψετε στο πεδίο της μάχης. Αυτό βέβαια δεν ισχύει πάντα, καθώς αν σας σκοτώσουν με κάποιο ειδικό όπλο ή καταστρέψουν το όχημα που βρίσκεστε μέσα, δε θα μπορέσετε να επιστρέψετε και θα σας βγάλει στο τελευταίο checkpoint. Όταν παίζετε με το AI του παιχνιδιού, έχετε τη δυνατότητα να στείλετε την ομάδα σας όπου θέλετε ή να τη βάλετε να επικεντρωθεί σε ένα συγκεκριμένο εχθρό, δίνοντάς σας έτσι περιθώριο να τον αιφνιδιάσετε. Ωστόσο, όταν είστε εκτός, καμιά φορά το AI «ξεχνάει» να έρθει να σας βοηθήσει, με αποτέλεσμα να χάνετε σε αρκετά σημεία, χωρίς να ευθύνεστε εσείς. Στον χειρισμό του παιχνιδιού έχουν προστεθεί και κάποιες ειδικές κινήσεις. Κυριότερη από αυτές είναι μια μικρή ώθηση που μπορείτε να πραγματοποιήσετε, αποφεύγοντας έτσι κοντινές επιθέσεις εχθρών και αλλάζοντας τη θέση σας στιγμιαία. Μια άλλη νέα κίνηση είναι η δυνατότητα που έχετε να πραγματοποιήσετε μια πανίσχυρη κοντινή επίθεση, όταν τρέχετε για πολύ ώρα, με την οποία μπορείτε επίσης να σπάσετε συγκεκριμένους τοίχους, οι οποίοι κρύβουν κάποια μυστικά. Τέλος, ενώ είστε στον αέρα, μπορείτε να φορτώσετε μια ειδική επίθεση και να πέσετε πάνω στους εχθρούς σας, προκαλώντας μεγάλη ζημιά. Τα περισσότερα όπλα του παιχνιδιού παραμένουν ίδια, ενώ θα παρατηρήσετε και μερικές νέες προσθήκες. Στη διάθεση σας έχετε διάφορα rifles, shotguns καθώς και διάφορα machine guns, ενώ δε λείπουν και τα μεγάλα εκρηκτικά όπλα. Υπάρχουν τριών ειδών χειροβομβίδες, ενώ το αγαπημένο energy sword κάνει την εμφάνισή του για ακόμα μια φορά. Σε θέμα δύναμης των όπλων, παρατηρείται ότι το assault rifle πήρε επιτέλους την ενίσχυση που του αξίζει, ενώ το magnum παραμένει στην κορυφή, ως ένα από τα πιο δυνατά όπλα στο παιχνίδι. Επιπλέον, για πρώτη φορά σας δίνεται η δυνατότητα να στοχεύσετε με όλα τα όπλα του παιχνιδιού, αλλά σε περίπτωση που σας χτυπήσουν σταματάτε…

8.6

Πολύ Καλό!

Η διάρκεια δεν είναι το παν

Το Halo 5: Guardians μπορεί να μην έχει πολύ μεγάλο campaign mode, αλλά με το Warzone το παιχνίδι αποκτά άλλη χάρη.

Διάρκεια

8

Gameplay

8.5

Γραφικά

9

Ήχος

9

User Rating : 2.5 ( 2 votes)
9
Περισσότερα νέα για το Halo 5: Guardians

Ασχολείται με games από τότε που θυμάται τον εαυτό του. Προτιμάει να παίξει έναν τίτλο στο φουλ πριν μπει στην διαδικασία να του πετάξει ντομάτες ενώ στον ελεύθερο του χρόνο παίζει αρχαιολογίες. Επίσης είναι Pokemon Master.