Tom Clancy’s Rainbow Six Siege Beta – Preview

Παίξαμε την Beta του Tom Clancy’s Rainbow Six Siege και σας μεταφέρουμε τις εντυπώσεις μας

Platforms
 
Publisher
 
Developer
 

Παίξαμε την Beta του Tom Clancy’s Rainbow Six Siege και σας μεταφέρουμε τις εντυπώσεις μας

preview

Είχαμε την ευκαιρία να παίξουμε στο PC την beta έκδοση του Tom Clancy’s Rainbow Six Siege που διαρκεί από τις 29/9 μέχρι τις 4/10. Πρόκειται για ένα FPS παιχνίδι ανεπτυγμένο από την Ubisoft Montreal που πρόκειται να κυκλοφορήσει στις 1 Δεκεμβρίου για PS4, Xbox One και PC. Στην διάθεση μας είχαμε 2 multiplayer modes, το Terrorist Hunt και 3 χάρτες.

Το Tom Clancy’s Rainbow Six Siege είναι ένα από τα πιο ξεχωριστά FPS παιχνίδια της χρονιάς. Επικεντρώνεται στο multiplayer και είναι εμπνευσμένο από πραγματικές αντιτρομοκρατικές ομάδες και καταστάσεις πολιορκίας. Οι παίκτες αναλαμβάνουν τον ρόλο ενός Operator από την αντιτρομοκρατική μονάδα Rainbow, και καλούνται να εξολοθρεύσουν την αντίπαλη ομάδα, αφού πρώτα καταστρώσουν το σχέδιο αντιμετώπισης με την ομάδα τους.

Shot019

Το παιχνίδι δεν θα περιλαμβάνει single player campaign. Θα υπάρχουν όμως tutorials, μέσω των οποίων οι παίκτες θα μπορούν να δοκιμάσουν διάφορους operators.

Στην beta υπήρχαν 3 διαθέσιμοι χάρτες, το House, η Hereford Base και το French Consulate. Οι παίχτες χωρίζονται σε 2 ομάδες των 5 ατόμων, τους Defenders και τους Attackers. Στο πρώτο mode – Bomb, οι Attackers πρέπει να βρουν και να αφοπλίσουν μία από τις δύο βόμβες των αντιπάλων, ενώ στο Secure Area mode, οι Defenders πρέπει να προστατέψουν ένα δωμάτιο της επιλογής τους από τους εισβολείς.

Shot016

Αφού δημιουργηθούν οι ομάδες, σειρά έχει η επιλογή Operator, που για να την ξεκλειδώσετε, πρέπει να τους αγοράσετε με χρήματα που κερδίζετε καθώς ανεβαίνετε level. Έπειτα διαλέγετε το loadout σας και το σημείο της πίστας (spawn) στο οποίο θα αμυνθείτε ή θα επιτεθείτε αντίστοιχα.

Shot018

Αφού τελειώσετε με όλα αυτά, η δράση ξεκινά! Οι Attackers εισβάλλουν με drones, δηλαδή τηλεκατευθυνόμενες κάμερες, προσπαθώντας να βρούν είτε τις δύο βόμβες, είτε την περιοχή που προστατεύουν οι αντίπαλοι, ανάλογα με το mode. Οι Defenders από την άλλη, πρέπει να σφραγίσουν τις εισόδους ώστε να γίνουν τα δωμάτια μη προσπελάσιμα. Μόλις τελειώσει ο χρόνος για τα παραπάνω, οι attackers επιτίθεντε και οι defenders παίρνουν τις θέσεις τους. Σε κάθε γύρο οι ομάδες αλλάζουν πλευρές και νικήτρια ομάδα είναι αυτή με τις περισσότερες νίκες σε 5 γύρους.

Στο Terrorist Hunt έχετε την ευκαιρία να παίξετε είτε μόνοι σας είτε με την ομάδα σας εναντίων 20+ AI παικτών (bots) ανάλογα την δυσκολία που θα επιλέξετε (normal, hard, realistic). Eίτε σε αυτό το mode, είτε στο multiplayer, κάθε παίκτης διαθέτει μονάχα μια ζωή σε κάθε γύρο, γι’ αυτό η επικοινωνία και η ομαδικότητα παίζουν καθοριστικό ρόλο στην πρόοδο της ομάδας.

Η beta κύλησε αρκετά καλά, τα προβλήματα ήταν αναμενόμενα μιας και υπήρχε προειδοποίηση μέσα στο email με το key από την Ubisoft. Ανέκαθεν οι servers της είχα θέματα, όποτε αυτό δεν μας εκπλήσσει. Το matchmaking δεν δούλευε αρκετές φορές, το παιχνίδι σταματούσε να λειτουργεί απρόοπτα ή η δημιουργία squad με φίλους ήταν αδύνατη. H σύνδεση σε match γίνεται με host γι’ αυτό και το ping πήγαινε στα ύψη. Πέρα όμως απ’ αυτά τα ζητήματα που μας απασχόλησαν, in game παρατηρήσαμε bugs, glitches και cheats. Όπλα καρφωμένα σε τοίχους ή στον αέρα, και glitches κάτω από τον κόσμο του παιχνιδιού θα πρέπει σίγουρα να διορθωθούν.

Shot020

Επίσης, σύμφωνα με τους developers κανένας operator δεν είναι καλύτερος απ’τους άλλους. Κι όμως όλοι έχουνε να λένε για το πόσο καλός είναι ο Siege, o οποίος κρατάει magnum pistol και μια ασπίδα που δύσκολα καταστρέφεται. Κατά την γνώμη μας, πρέπει να μειωθεί το damage που απορροφά η ασπίδα ή να κρατάει ένα διαφορετικό pistol.

Γραφικά/ ήχος

Το παιχνίδι δημιουργήθηκε με την AncilNext game engine. Tα γραφικά του είναι πολύ ρεαλιστικά και κάνουν την μάχη εντυπωσιακή. Το περιβάλλον είναι καταστρεφόμενο, γι’ αυτό και κανένας δεν μπορεί να είναι ασφαλής. Όσο για τον ήχο, παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στο παιχνίδι. Κάθε βήμα ακούγεται καθαρά, ομιλίες, εκρήξεις και πυροβολισμοί θα σας εντυπωσιάσουν. Τέλος, το παιχνίδι διαθέτει Voip, για την επικοινωνία με την ομάδα σας.

Shot022

Οverview

Αν εξαιρέσουμε τα προβλήματα με το matchmaking, το Tom Clancy’s Rainbow Six Siege είναι το κατάλληλο παιχνίδι FPS-στρατηγικής για εσάς και την παρέα σας. Πρόκειται για ένα απ’ τα καλύτερα FPS της χρονιάς, και σίγουρα άξιζε την αναμονή σας. Οι οperators με τα όπλα και τα gadgets τους θα καλύψουν κάθε απαιτητικό παίκτη. Δείτε το παρακάτω video και πάρτε μια γεύση απ την εμπειρία μας στην beta.

Shot017

Περισσότερα νέα για το Tom Clancy's Rainbow Six Siege