Στο 5% το μερίδιο των Windows 10, ταχύτατη υιοθέτηση από τους Gamers

Οι χρήστες αναβαθμίζουν στα Windows 10 πιο γρήγορα σε σχέση με τα Windows 7

Οι χρήστες αναβαθμίζουν στα Windows 10 πιο γρήγορα σε σχέση με τα Windows 7

windows-101

Τα Windows 10 ξεπέρασαν τα 75 εκατομμύρια downloads, 1 μήνα μετά την κυκλοφορία τους, ενώ πλέον βρίσκονται εγκατεστημένα στο 5% των υπολογιστών και tablets παγκοσμίως. Έχουν ήδη ξεπεράσει τα Windows 8, που βρίσκονται στο 3%, ενώ όπως φαίνεται δεν θα αργήσουν να φτάσουν και το 13% των Windows 8.1. Το ότι τα Windows 10 διατίθενται δωρεάν για χρήστες Windows 7 και Windows 8.1 έχει παίξει τον ρόλο του σε αυτό, όπως και η ειδοποίηση που εμφανίζει η Microsoft στους υπολογιστές που δεν έχουν αναβαθμιστεί ακόμα.

StatCounter-os-ww-monthly-201508-201508-bar

Παράλληλα όμως, τα Windows 10 φαίνεται να εμπιστεύονται και οι Gamers, καθώς αυτή τη στιγμή βρίσκονται εγκατεστημένα στο 17% των χρηστών του Steam, παρουσιάζοντας αύξηση κατά 13.68%. Η επιλογή και η παραμονή των Gamers στο λειτουργίκο σύστημα είναι ένα ακόμα στοιχείο που δείχνει την αξιοπιστία των Windows 10, αφού τα παιχνίδια απαιτούν ένα σταθερό και έμπιστο σύστημα για να προσφέρουν την καλύτερη δυνατή εμπειρία.

steam

Μένει να δούμε κατά πόσο θα συνεχιστούν αυτοί οι ρυθμοί ανάπτυξης μέσα στους επόμενους μήνες και αν θα επιβεβαιωθεί η «παράδοση», σύμφωνα με την οποία η Microsoft λανσάρει ένα πετυχημένο λειτουργικό σύστημα, αφού έχει προηγηθεί ένα αποτυχημένο.

Εσείς αναβαθμίσατε στα Windows 10;