Ανακοινώθηκε η AMD R9 Nano

Η μικρότερη αλλά και γρηγορότερη κάρτα γραφικών είναι γεγονός και ονομάζεται R9 Nano

Η μικρότερη αλλά και γρηγορότερη κάρτα γραφικών είναι γεγονός και ονομάζεται R9 Nano

Η AMD συνεχίζει να εξερευνά τα όρια της τεχνολογίας όσον αφορά το σχεδιασμό των καρτών γραφικών. Στην ανακοίνωση της η εταιρεία παρουσίασε μια νέα κάρτα που είναι και η γρηγορότερη mini itx κάρτα γραφικών στον κόσμο. Συμφώνα με την AMD, είναι η ιδανική κάρτα γ’ αυτούς που ζητάνε καλές επιδόσεις σε παιχνίδια αλλά ταυτόχρονα θέλουν και ένα πολύ μικρό σε μέγεθος σύστημα.

122e

H κάρτα βασίζεται στον Fiji επεξεργαστή όπως ακριβώς και τα 2 μεγαλύτερα «αδέλφια» της, η Fury και η FuryX. Με την τεχνολογία HBM η AMD κατάφερε να προσφέρει χαμηλή κατανάλωση και πολύ καλές επιδόσεις σε μεγάλες αναλύσεις.

Η R9 Nano χάρης σε αυτή την τεχνολογία πέτυχε κάτι απίστευτο, να προσφέρει 30% περισσότερες επιδόσεις με 30% χαμηλότερη κατανάλωση από την προηγούμενη ναυαρχίδα της AMD. Με TDP μόλις 175W είναι η γρηγορότερη και με την χαμηλότερη κατανάλωση mini itx κάρτα γραφικών στο κόσμο, έχοντας μήκος μόλις 15 εκατοστά παρακινώντας έτσι τους gamers να φτιάξουν πολύ μικρούς σε μέγεθος υπολογιστές χωρίς να έχουν απώλεια σε επιδόσεις.

122d

Κατά την διάρκεια της παρουσίασης, ο Matt Skynner γενικός διευθυντής της εταιρίας τόνισε: «Με την R9 Nano η AMD στοχεύει στο 4Κ gaming στο σαλόνι σου, με μια εξαιρετικά ήσυχη και με πολύ μικρή κάρτα γραφικών. Είναι ικανή να τρέχει όλα τα τελευταία παιχνίδια και να υποστηρίζει DirectX 12. Απλά δεν υπάρχει κάτι άλλο σαν αυτήν».

122a

Η τιμή της κάρτας ανέρχεται στα $650, ενώ δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα επίσημα η τιμή της στην Ευρώπη. Πρόκειται αναμφίβολα για μια ακριβή αλλά ιδιαίτερη κάρτα και μένει να φανεί αν το μικρό της μέγεθος όντως δεν θα έχει καθόλου αρνητικό αντίκτυπο σε θερμοκρασίες και επιδόσεις.

Ποια είναι η γνώμη σας για τη νέα κάρτα γραφικών;