Top 5 Hackers όλων των εποχών

Οι κορυφαίοι Hackers και πληροφορίες για αυτούς

Ποιοι ήταν οι μεγαλύτεροι Hackers όλων των εποχών και σε ποια συστήματα διείσδυσαν;

5. Στο νούμερο 5 βρίσκονται οι Αμερικάνοι Matthew Bevan και Richard Price οι οποίοι προκάλεσαν μεγάλο πονοκέφαλο στις υπηρεσίες ασφαλείας της ΗΠΑ. Οι κύριοι κέρδισαν πρόσβαση σε συστήματα του Πενταγώνου και μηνύματα κατασκόπων της χώρας στη Βόρεια Κορέα, μετά από αρκετές εβδομάδες συνεχούς κυβερνο-επίθεσης στα συστήματα ασφαλείας. Μπόρεσαν να διαβάσουν ακόμη και απόρρητες πληροφορίες της Βορείου Κορέας οι οποίες κλάπηκαν από τις αντίστοιχες Αμερικανικές, σχεδόν προκαλώντας μια διεθνή σύγκρουση.

matthey

4. Επόμενη έρχεται μία ομάδα Hackers, ή καλύτερα Hacktivists οι οποίοι ανησύχησαν πρόσφατα κυβερνήσεις και εταιρείες. Πρόκεται για τους Anonymous, μία ομάδα η οποία αναδύθηκε από το Forum του 4Chan. Η ομάδα έχει βάλει ως στόχο τη αδικία στο Internet και την απόδοση δικαιοσύνης με τη μέθοδο του Hacking. Μεταξύ των επιτυχιών της ομάδας αποτελούν επιθέσεις στη CIA, FBI, το Βατικανό, την Κινεζική κυβέρνηση, καθώς και επιθέσεις σε σελίδες με πολιτικό περιεχόμενο και υλικό παιδικής πορνογραφίας. Επίσης, έχουν διαρρεύσει πληροφορίες για αμφιλεγόμενα θέματα.

anon

3. O Gary McKinnon (Solo) λαμβάνει την τρίτη θέση αυτής της λίστας. Ο λόγος; Μέσα σε μόλις ένα χρόνο κέρδισε πρόσβαση σε 97 Servers του στρατού των ΗΠΑ και της NASA. Διέγραψε ευαίσθητα αρχεία και κόστισε 700.000$ σε ζημιές στην κυβέρνηση των ΗΠΑ. Μάλιστα, μετά τις επιθέσεις του άφηνε μηνύματα με τα οποία κορόιδευε τους αστυνομικούς. Ένα από αυτά ήταν: «Το σύστημα ασφαλείας σας είναι άθλιο, είμαι ο SOLO και θα συνεχίσω να επιτίθεμαι». Σημαντικό να αναφέρουμε ότι πάσχει από αυτισμό.

7a63d26151ba6f2b605924bcd5f7d923_XL

2. Η ομάδα LulzSec κατακτά δίκαια τη δεύτερη θέση με τις υψηλού προφίλ της επιθέσεις σε εταιρείες και υπηρεσίες όπως  οι Sony, News International, CIA, FBI και Scotland Yard. Λίγα είναι γνωστά για την ομάδα η οποία εξαφανίστηκε από το προσκήνιο το 2011. Στόχος της ήταν να εφιστήσει την προσοχή του κοινού για την ασφάλεια στο διαδίκτυο και το πόσο ευάλωτα είναι τα προσωπικά δεδομένα του καθενός.

1. Την πρώτη θέση της λίστας κατακτά ένας δικός μας άνθρωπος, ένας Έλληνας. Δεν είναι πολλά γνωστά γι’ αυτόν, αλλά πρόκειται για ένα Έλληνα, 58χρονο μαθηματικό, ο οποίος φήμες λένε ότι συνελήφθη το 2008 στην Αθήνα σε ένα μικρό διαμέρισμα. Ο εν λόγω μαθηματικός έκλεβε στρατιωτικές πληροφορίες για οπλικά συστήματα με πιο προφανή τα αρχεία της γαλλικής εταιρείας D’Assault, τα οποία πούλησε σε κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο. Δεν είναι γνωστό το ποσό που αποκόμισε από αυτό, ούτε και το πραγματικό του όνομα. Το μόνο γνωστό στοιχείο γι’ αυτόν είναι το ψευδώνυμό του, Astra.

facebook-blank-face-blank

Tags