Ανακοινώθηκε επίσημα το OnePlus 2

Πρόκειται για μια από τις πιο αναμενόμενες κυκλοφορίες του καλοκαιριού

Πρόκειται για μια από τις πιο αναμενόμενες κυκλοφορίες του καλοκαιριού

url

Μετά από αρκετό καιρό φημών η One plus ανακοίνωσε το νέο Smartphone της με ονομασία OnePlus 2. Η εταιρεία έγινε γνώστη από το OnePlus 1 οπού για πρώτη φορά τότε κατάφερε να προσφέρει επιδόσεις πολύ ακριβότερων Smartphones σε πολύ χαμηλότερες τιμές, χωρίς να υστερούν στην ποιότητα κατασκευής. Όπως ήταν λογικό αυτό ισχύει και για το νέο OnePlus 2, το οποίο έρχεται με πολλές βελτιώσεις τόσο στο hardware όσο και στην εξωτερική εμφάνιση.

Εξωτερική εμφάνιση

Σε αυτόν τον τομέα η εταιρεία δεν άλλαξε πολλά, καθώς συνταγή που κερδίζει δεν αλλάζει, οπότε έγιναν κάποιες μικρές βελτιώσεις. Έτσι πλέον το πλαίσιο του τηλεφώνου είναι από κράμα μαγνησίου για να δίνει μια premium αίσθηση. Η κάμερα έχει τοποθετηθεί σε διαφορετική θέση για την βέλτιστη λήψη φωτογραφιών και video . Την εμφάνιση του κάνει και ένα κουμπί που μας θυμίζει πολύ το σχεδιασμό της Samsung, αν και στο κινητό της ΟnePlus δεν μπορεί ο χρήστης να το πατήσει άλλα δουλεύει όπως τα mousepads στα laptop. Πιο συγκεκριμένα πάνω σε εκείνο σημείο η εταιρeία έβαλε ένα sensor δακτυλικών αποτυπωμάτων και άφησε την δυνατότητα συντομεύσεων. Για παράδειγμα με διπλό πάτημα της συγκεκριμένης επιφάνειας μπορεί να ανοίγει η κάμερα. Τέλος όπως ήταν αναμενόμενο ο χρήστης μπορεί να αλλάξει το πίσω κύλημα έχοντας πληθώρα επίλογων .

Hardware

Όπως είχε επιβεβαιωθεί και νωρίτερα από την ίδια την εταιρεία, το τηλέφωνο τρέχει με τον πανίσχυρο Snapdragon 810 άλλα σε πιο νέα έκδοση για να μπορέσει να τεθεί η θερμοκρασία του επεξεργαστή υπό έλεγχο, καθώς έχουν αναφερθεί προβλήματα σε άλλες συσκευές με τον συγκεκριμένο επεξεργαστή. Αν το κατάφεραν μένει να φανεί στην πράξη. Η μνήμη του τηλεφώνου ανέρχεται στα 4GB και είναι τύπου LPDDR4. Τα 4GB θα καλύψουν και τους πιο απαιτητικούς .

OMGEX-Qualcomm-Snapdragon-810

Κάμερα

Για το συγκεκριμένο κομμάτι δεν υπάρχουν ακόμα πολλές τεχνικές πληροφορίες άλλα η OnePlus αποφάσισε να εξοπλίσει το τηλέφωνο με κάμερα 13MP όπως και στο προηγούμενο μοντέλο. Πλέον έχει μεγαλύτερο αισθητήρα για πολύ καλύτερες λήψεις κάτω από συνθήκες χαμηλού φωτισμού. Διαθέτει οπτικό σταθεροποιητή και όπως και το LG G4 έχει ένα laser για πολύ γρήγορο focus. Η μπροστινή κάμερα είναι 5MP και συμφώνα με την εταιρεία μπορεί να αντεπεξέλθει με ευκολία σε βίντεο-κλήσεις ακόμα και σε χαμηλό φωτισμό.

Μπαταρία

Η μπαταρία είναι από τα σημαντικότερα εξαρτήματα ενός Smartphone καθώς πλέον στις περισσότερες συσκευές ο χρήστης δεν έχει πρόσβαση σε αυτή. Η OnePlus εξόπλισε την ναυαρχίδα της με 3300 mAh μπαταρία, ικανή να βγάλει με άνεση μια μέρα χρήσης.

Οθόνη

Η οθόνη δέχτηκε μονό κάποιες οπτικές αναβαθμίσεις καθώς είναι ουσιαστικά η ίδια με του προηγούμενου τηλεφώνου. Έχει ανάλυση 1080p και διαγώνιο που αγγίζει της 5,5 ίντσες . Συμφώνα με την παρουσίαση έχουν γίνει βελτιώσεις στην αντίθεση, την απεικόνιση των χρωμάτων και στις γωνίες θεάσεις.

Λειτουργικό

Όπως όλοι περιμέναμε και γνωρίζουμε και από το προηγούμενο μοντέλο το λειτουργικό ονομάζετε Oxygen OS και είναι πάρα πολύ κοντά στην stock εμπειρία του Android 5.1, οπού και βασίζετε.

oneplus-one-oxygen-os-android-rom

Τέλος αυτό που αξίζει να σημειωθεί είναι πως είναι το πρώτο τηλέφωνο με USB type C . Η νέα αυτή υποδοχή USB επιτρέπει στον χρηστή να συνδέσει το καλώδιο από οποιαδήποτε πλευρά επιθυμεί. Το τηλέφωνο υποστηρίζει 2 κάρτες SIM και τεχνολογία 4G.

Αυτό που ξέρει να κάνει καλά η OnePlus, είναι να προσφέρει καλές επιδόσεις σε προσιτή τιμή. Θα κυκλοφορήσουν 2 εκδόσεις, η 1η με χωρητικότητα 16GB στα 340€ και 2η με χωρητικότητα 64GB στα 400€. Το σύστημα με τις προσκλήσεις θα συνέχιση να ισχύει δυστυχώς λόγω τις μεγάλης ζήτησης άλλα ο CEO υποσχέθηκε πολύ περισσότερες αυτή την φορά. Το τηλέφωνο πρόκειται να ξεκινήσει να διατίθεται αρχές Αύγουστου.

Πρόκειται για μια κυκλοφορία που συναρπάζει και δείχνει πως δεν χρειάζεται κανείς να πληρώσει τεραστία ποσά για να πάρει ένα όμορφο Smartphone και high-end επιδόσεις.

Ποια είναι η γνώμη σας;