Φτιάξτε Gaming PC με 450€

Για να μπείτε στον πειρασμό να γίνετε PC gamers

Για να μπείτε στον πειρασμό να γίνετε PC gamers

maxresdefault

Ανέκαθεν υπήρχε ο μύθος πως για να μπορείς να παίξεις παιχνίδια χρειάζεσαι ένα PC υψηλών επιδόσεων. Φυσικά κάτι τέτοιο μεταφράζεται και σε πολλά λεφτά που ο μέσος gamer είτε δεν έχει, είτε δεν θέλει να διαθέσει. Έτσι, στρέφεται στις κονσόλες που γνωρίζει πως θα δώσει από 400 μέχρι 500 ευρώ και θα παίζει για πολύ καιρό τα αγαπημένα του games με όμορφα γραφικά.

Με την πάροδο της τεχνολογίας αυτό έχει αλλάξει άρδην, καθώς κάτι τέτοιο πλέον δεν ισχύει απόλυτα άλλα εν μέρη. Πιο συγκεκριμένα, οι κονσόλες πάντα θα αποτελούν την γρήγορη λύση με ικανοποιητικές επιδόσεις και γραφικά, άλλα δυστυχώς τα παιχνίδια θα είναι πάντα ακριβότερα. Έτσι το θεωρώ σωστό να προτείνω ένα σύστημα το οποίο να έρχεται σε τιμή κονσόλας άλλα να παρέχει τις ίδιες ή και καλύτερες επιδόσεις.

Αρχικά για κουτί, ένα από τα πιο value for money είναι το RAIJINTEK ARCADIA, το οποίο έρχεται με ένα ανεμιστήρα στο πίσω μέρος και προσφέρει καλή ροή αέρα.

kouti

 

Προχωρώντας, για την τροφοδοσία στην τιμή που επιδίωκα η thermaltake ήταν μονόδρομος, καθώς το Munich προσφέρει 80+ πιστοποίηση με προστασία από βραχυκύκλωμα και πολλές ακόμα ασφάλειες που αποτελεί την ποιοτικότερη λύση για τα 45€ που κοστίζει.

PER.650960

Για τα γραφικά καθώς και για την επεξεργαστική ισχύ του συστήματος επέλεξα τον APU της AMD A10 7870k ο οποίος είναι στα 3.9 GHz και προσφέρει απίστευτες επιδόσεις.

PER.559680

Η RΑΜ όπως ήταν το αναμενόμενο θα είναι στα 8 GB και με ταχύτητα 2133 MHz, από την Gskill.

PER.557240

Για μητρική, η Asus A88xm plus αποτελεί μια καλή λύση με αρκετές θέσεις για ανεμιστήρες εύκολη ρύθμιση τους, και αρκετές θέσεις επέκτασης για μνήμες.

PER.523162_1

Τέλος για την αποθήκευση, ο συνήθης ύποπτος Western Digital Caviar blue 1 TB.

PER.303039

Όπως θα παρατηρήσατε ήδη, δεν υπάρχει κάρτα γραφικών και αυτό γιατι η AMD με το συγκεκριμένο επεξεργαστή ενσωμάτωσε την κάρτα πάνω του με απίστευτες επιδόσεις. Συγκεκριμένα, με υψηλά χρονισμένες μνήμες όπως αυτές που επιλέχτηκαν, οι επιδόσεις είναι πάρα πολύ ικανοποιητικές. Στο Battlefield έπιασε 4 περίπου 45 frames με medium settings στα 1080p. Αν επιθυμεί κανείς να επενδύσει λίγο παραπάνω, καλή προσθήκη θα αποτελούσε ένας SSD Samsung 850 Evo. Το σύστημα βγήκε περίπου στα 450€, αρκετά καλή τιμή για τις επιδόσεις που προσφέρει.

Το παραπάνω, αποτελεί ένα ικανότατο σύστημα το οποίο μπορεί να τρέξει όλα τα games σε ικανοποιητικά επίπεδα σε 1080p, και ακόμα καλυτέρα σε 720p, που του αρμόζει περισσότερο. Οι λάτρεις των κονσόλων βέβαια έχουν συνηθίσει να παίζουν στα 1080p. Άλλα αν κοιτάξει κανείς σε βάθος χρόνου καταλαβαίνει πως σε έναν υπολογιστή μπορεί να παίζει τα αγαπημένα του games με λιγότερα λεφτά απ’ ότι σε μια κονσόλα. Επίσης θα πρέπει να γίνει σαφές πως τα παιχνίδια για τις κονσόλες είναι αρκετά πιο ακριβά κατά πλειοψηφία από τα παιχνίδια για το PC.

Εσείς προτιμάτε κονσόλα ή PC;