Έφτασε το Ranked Mode του Splatoon

Μια βδομάδα μετά τη κυκλοφορία του Splatoon, ανοίγει επιτέλους το Ranked Mode

Platform
 

Μια βδομάδα μετά τη κυκλοφορία του Splatoon, ανοίγει επιτέλους το Ranked Mode

Splat Zones gameplay

Μια βδομάδα ακριβώς μετά τη κυκλοφορία του παιχνιδιού, η Nintendo έκρινε ότι υπάρχουν πλέον αρκετοί παίκτες level 10 και άνω (που είναι το όριο για να έχεις πρόσβαση στον καλύτερο εξοπλισμό) για να κυκλοφορήσει το update, το οποίο ανοίγει επιτέλους το Ranked Mode στο κοινό.

Στο Ranked Mode, οι παίκτες κρίνονται με βάση μιας γραμματικής βαθμολογίας (A+BC-, κτλ) η οποία επηρεάζετε από τα αποτελέσματα τους στα Ranked παιχνίδια. Κερδίζοντας πιο πολλά παιχνίδια απ′ ότι χάνει κάποιος, μπορεί να ανεβαίνει στη βαθμολογία του ranked mode και να κερδίζει rewards, ανάλογα με τη τρέχουσα κατάταξη του.

Φυσικά,  αυτό δεν είναι το μόνο που προστέθηκε με αυτό το update. Για να γιορτάσει την έναρξη του Ranked Mode, η Nintendo «χάρισε» στους παίκτες από ένα καινούριο όπλο, ένα χάρτη  και ένα game mode.

Ας ξεκινήσουμε με το game mode. Ονομάζετε Splat Zones και είναι παρόμοιο με τα «King of the Hill» game modes, από άλλα shooter παιχνίδια. Αυτό το game mode θα είναι το default game mode στο ranked mode.

Σε αυτό το game mode, ο σκοπός των παικτών είναι να γεμίσουν μια συγκεκριμένη περιοχή στο χάρτη με μελάνι, ώστε να μαζέψουν πόντους για την ομάδα τους. Νικήτρια είναι όποια ομάδα φτάσει τους 100 πόντους πρώτη ή εναλλακτικά, όποια ομάδα έχει τους περισσότερους  πόντους μετά από 3 λεπτά.

Έχοντας παίξει Splat Zones για κάποια ώρα τώρα, μπορούμε να σας πούμε με σιγουριά, ότι είναι ένα πολύ χαοτικό αλλά ταυτόχρονα διασκεδαστικό game mode. Το συγκεκριμένο game mode  αναμένετε να αλλάξει αρκετά το meta game του Splatoon, μόλις μια βδομάδα μετά τη κυκλοφορία του.

Μετά από το game mode αυτό λοιπόν, έρχεται ο καινούριος χάρτης, που ονομάζετε Port Mackerel. Έχει ήδη ενταχθεί στο διαθέσιμο «pool» από maps και από δω και πέρα, θα βρίσκετε κανονικά στο rotation.

Είναι εμφανές ότι ο χάρτης αυτός σχεδιάστηκε με το Splat Zones κατά νου, καθώς είναι πολύ μεγαλύτερος από τους υπόλοιπους. Είναι σχετικά «κλειστός», που σημαίνει πως όποια ομάδα θέλει να αιχμαλωτίσει τη περιοχή στο Splat Zone θα αναγκαστεί να «ανοιχθεί», κάτι που θα δημιουργήσει ενδιαφέρουσες στρατηγικές.

Τέλος, έχουμε το καινούριο όπλο N-Zap ’85. Αυτό το όπλο θα είναι οικείο σε πολλούς, καθώς δημιουργήθηκε κατ′ εικόνα του NES Zapper, το οποίο οι πιο παλιοί χρησιμοποιούσαμε για να παίξουμε Duck Hunt στο NES.

Είναι ένα καλά ισορροπημένο όπλο, με καλή εμβέλεια και υψηλή ζημιά, το οποίο αναμένετε να είναι πολύ δυνατό στο καινούριο game mode.

splatoon_4

Εάν τα παραπάνω δεν είναι αρκετά για να κρατήσουν τους fans του Splatoon απασχολημένους για καιρό ακόμα, η Nintendo φαίνεται ότι θα είναι πιστή στο λόγο της και  θα προσθέτει τακτικά περιεχόμενο στο παιχνίδι.

Όπως φαίνεται όμως, σκοπεύει να ξεκινήσει να το κάνει αυτό πιο άμεσα απ′ ότι πιστεύαμε!

Σύμφωνα με πληροφορίες, από δω και στο εξής η Nintendo σχεδιάζει να «ανοίξει» το υπόλοιπο επιβεβαιωμένο περιεχόμενο του παιχνιδιού (όπως χάρτες, όπλα, εξοπλισμό), σε εβδομαδιαία βάση.

Αυτό φαίνεται να επιβεβαιώνετε από το γεγονός πως αυτό το update, κυκλοφόρησε ακριβώς μια βδομάδα μετά τη κυκλοφορία του Splatoon. Επίσης,  ένα έξτρα slot προστέθηκε στο τακτικό rotation των χαρτών, εκεί που δεν υπήρχε πριν.

Αν αυτό όντως  ισχύει, τότε η επόμενη Τρίτη θα είναι σίγουρα πολύ ενδιαφέρουσα! Μέχρι τότε όμως, θα έχουμε τα χέρια μας «δεμένα» με το Ranked Mode!

Πηγή

Περισσότερα νέα για το Splatoon