Ο Δράκουλας στα video games

Στοιχηματίζω ότι πολλοί από εσάς, όταν συναντούν τη λέξη “Δράκουλας”, τους έρχεται στο μυαλό ένα μυθικό, αιμοδιψή πλάσμα

Στοιχηματίζω ότι πολλοί από εσάς, όταν συναντούν τη λέξη “Δράκουλας”, τους έρχεται στο μυαλό ένα μυθικό, αιμοδιψή πλάσμα –σαν αυτό του βρικόλακα- που καραδοκεί τη νύχτα και αναζητά φρέσκο αίμα για να τραφεί. Λυπάμαι που θα σας χαλάσω το όνειρο, αλλά… η ιστορία μας άφησει άλλα στο περασμά της!

castlevania_dracula_by_shana990-d5yieyi

Βλαντ Γ’ Τσέπες…

Ο Βλαντ Γ’ Τσέπες (γεννημένος το Νοέμβρη του 1431) υπήρξε πρίγκιπας της Βλαχίας και γιος του  Βλαντ Β΄ Ντρακούλ. Λόγω της αιμοδιψίας του, αλλά και της βαρβαρότητάς του –κατά τη διάρκεια των πολέμων με την Οθωμανική Αυτοκρατορία- ο Βλαντ υιοθέτησε το παρατσούκλι “Ανασκολοπιστής”. Οι διάφορες βιοπραγίες του, αλλά και η “λατρεία” του να παλουκώνει τους εχθρούς του, οδήγησαν τον Μπραμ Στόκερ στο να γράψει το γνωστό σε όλους μας μυθιστόρημα “Δράκουλας”. Αξιοσημείωτη βιοπραγία του Δράκουλα αποτελεί το παλούκωμα 20.000 ανθρώπων έξω από την πόλη της Ταργκοβίστα.

Έχοντας προηγηθεί το μυθιστόρημα του Μπραμ, ο Δράκουλας δεν άργησε να γίνει ένα “δημοφιλές” πρόσωπο. Η παρουσία του έγινε ορατή –πέρα από το χαρτί-  στη μεγάλη οθόνη, στις τηλεοράσεις, αλλά και στα βιντεοπαιχνίδια…

Το 1985 ο Βλαντ κάνει την εμφάνισή του στο King’s Quest II: Romancing the Throne, ως ένας από τους βασικούς ανταγωνιστές του τίτλου. Στόχος σας στον τίτλο ήταν να εξοντώσετε τον Δράκουλα, έχοντας το ρόλο του King Graham.

Ένα χρόνο αργότερα ήταν που η παρουσία του Βλαντ έγινε αισθητή στο χώρο του gaming, με τον τίτλο Castlevania. Η σειρά παιχνιδιών Castlevania έδειξε μεγάλη επιτυχία μέσα στα χρονικά, με γνωστότερους τους τίτλους “Castlevania: Symphony of the Night” και “Castlevania: Lords of Shadow”.

Έπειτα, κορύφωση αποτελεί η αναφορά του στο Vampire: The Masquerade, ένα από τα καλύτερα RPG της εποχής του. Από την άλλη, είδαμε και μία περισσότερο κωμική πλευρά του Βλαντ, στο DuckTales, όπως αυτή του “Dracula Duck”. Τέλος, η Microids έκανε κι αυτή μία εξαιρετική δουλειά προωθώντας τα Dracula: Resurrection, Dracula: The Last Sanctuary, Dracula 3 – The Path of the Dragon, Dracula 4: The Shadow of the Dragon και Dracula 5: The Blood Legacy.

Ταυτοχρόνως, ο Δράκουλας έγινε ένα “αστέρι” της μεγάλης οθόνης, καθώς και η παρουσία του έγινε αισθητή και στο χώρο των anime, manga, cartoon, comics και τα σχετικά… Εν κατά κλείδι, ο δημιουργικός Μπραμ Στόκερ γέννησε έναν αξιολάτρευτο χαρακτήρα, μέσα από έναν αιμοδιψή πρίγκιπα της ιστορίας.

Υ.Γ. Αν και με λίγες ώρες καθυστέρηση, στις 26 Μαϊου του 1897 εκδίδεται το μυθιστόρημα “Δράκουλας” από τον Μπραμ Στόκερ.