Hyperlapse: Η νέα εφαρμογή της Microsoft για Video Editing

Αυτό το Project της Microsoft είχε ανακοινωθεί πέρυσι, λίγο πριν ανακοινώσει την εφαρμογή Hyperlapse το Instagram

Αυτό το Project της Microsoft είχε ανακοινωθεί πέρυσι, λίγο πριν ανακοινώσει την εφαρμογή Hyperlapse το Instagram

Τέτοια προγράμματα άρχισαν να φτιάχνονται για να ομορφύνουν βίντεο από GoPro (και γενικά ActionCams), τα οποία έχουν πολλά σκαμπανεβάσματα. Αυτή η ιδέα της Microsoft διαφέρει σημαντικά: χρησιμοποιείται ειδικός αλγόριθμος καθώς και αναγνώριση προσώπου. Σε παλαιότερες εφαρμογές, χρησιμοποιούνταν δεδομένα από αισθητήρες επιτάχυνσης και γυροσκόπια ώστε να επεξεργαστεί το βίντεο. Εδώ, η Microsoft δημιουργεί την πορεία της κάμερας σε τρισδιάστατο χώρο, κάνει την πορεία πιο ομαλή , γεμίζει «άδεια» κομμάτια βίντεο ενώνοντας μαζί Pixels, και τέλος χρησιμοποιεί αναγνώριση προσώπου ώστε να φαίνεται καλό το βίντεο ακόμη και αν τραβάτε το πρόσωπο κάποιου!

Hyperlapse_Pro_-_Settings_Screen.0

Έχοντας τα Windows 10 στο μυαλό, την ενοποιητική πλατφόρμα που θα βγει στην αγορά αργότερα φέτος, η εφαρμογή τρέχει σε Windows Mobile, Android, αλλά και Windows. Εάν το βίντεο τραβηχτεί εντός της εφαρμογής η επεξεργασία δεν παίρνει πολύ χρόνο. Η «πλήρης και πιο βαριά» έκδοση στα Windows έχει 2 επιλογές: Βασική λειτουργία και Εξειδικευμένη λειτουργία. Η πρώτη χρησιμοποιεί μία βασική έκδοση του αλγορίθμου για να επεξεργαστεί το βίντεο, ενώ η δεύτερη είναι φτιαγμένη για πιο high-end κάμερες όπως GoPro και χρησιμοποιεί περαιτέρω στοιχεία στην επεξεργασία του βίντεο (άρα παίρνει και πιο πολύ χρόνο).

Το πιο εκπληκτικό κομμάτι είναι η συνεργασία με το Cloud. Αντί να περιμένει κανείς 2 ώρες για να σταθεροποιήσει ένα βίντεο, οι Servers της Microsoft τρέχουν για να ικανοποιούν την ανάγκη μας να εξοικονομήσουμε χρόνο.

Η εφαρμογή θα βγει σε trial version τις επόμενες μέρες και τα βίντεο θα περιέχουν Watermark. Η Microsoft στοχεύει στην πώληση του λογισμικού αργότερα.