Μια πρώτη ματιά σε 3 Καινούρια Moba

The rise of the moba

Genre
 

The rise of the Moba


Heroes of the storm

Η Blizzard αποφάσισε να βγάλει το δικό της Moba με ήρωες από games (Warcraft, Diablo, Starcraft) που έχει κυκλοφορήσει. Το HOTS είναι αρκετά πιο casual από το LoL και το έχουν φτιάξει έτσι ώστε να υπάρχει λιγότερη τοξικότητα. Δεν υπάρχουν last hits σε minions ή champions και έτσι δεν υπάρχουν gold ή items. Το κυριότερο πράγμα στο hots είναι τα objectives και τα levels. Ένα game στο hots μπορεί να γυρίσει αρκετά γρήγορα άμα μια ομάδα παραμελήσει τα objectives και εστιάσει στα kills.

heroes-of-the-storm_screenshot_20131108220742_4_original

Το skill που θέλει το game είναι αυτό που λέμε: «easy to learn, hard to master». Υπάρχουν οι προοπτικές για να γίνονται τα outplays σε διάφορα σενάρια (1v1, 1v2, 1v3), πράγμα εντυπωσιακό για ένα τόσο casual Moba. Κατά τα άλλα το HOTS είναι ένα αρκετά fun το play Moba με αρκετούς χαρακτήρες και class για κάθε γούστο.

Dead Island: Epidemic

Όταν ένα game συνδυάζει το Left 4 dead, το LoL και το Diablo το αποτέλεσμα είναι το Dead Island: Epidemic. Το game ξεκινάει με την κλασσική cliché ιστορία όπου ένας ιός ξεσπάει σ’όλο το κόσμο και ένας survivor – ο ήρωας που θα επιλέξεις – ξεφεύγει σε ένα νησί με την ελπίδα ότι δε θα ξαναδεί zombie. Επειδή όμως όλα πάνε στραβά στα horrors, το νησί είναι τίγκα στα zombies. Στην αρχή, επιλέγεις ένα χαρακτήρα (ranged – melee –support) και μπαίνεις σε queue με άλλους 3 παίκτες.

deadislandepi_07

Το Dead Island έχει 2 modes: ένα PvE και ένα PvP. Σκοπός του παιχνιδιού είναι να κάνεις clear τα challenges που σου δίνει το game και να επιβιώσεις τις ορδές των zombies που θα έρχονται συνεχώς. Κάθε ήρωας έχει τα δικά του skills και traits, με το customization και το crafting των όπλων να είναι το πιο δυνατό σημείο του παιχνιδιού. Το Dead Island: Epidemic είναι ένα Moba που φέρνει νέες ιδέες σ’ αυτό το είδος. Είναι ένα πείραμα που απ’ ότι φαίνεται έχει αρκετά θετική ανταπόκριση. Προς το παρόν είναι στο open-beta και free to play μέσω Steam.

Infinite Crisis

Τα Moba όπως όλοι ξέρουμε είναι η τρέλα τα τελευταίων 5 χρόνων. Οι ταινίες και σειρές με super heroes έχουν ανθίσει εξίσου πολύ. Έτσι και η Warner Bros, φέρνει τον σύμπαν της DC σε ένα Moba που είναι μια καλή «κόπια» του LoL. To καλό με το Infinite Crisis είναι ότι έχει αρκετά modes και ένα πολύ καλό reward system για το progress που κάνεις με κάθε level up στο account. Όπως αναφέραμε και πιο πάνω είναι μοιάζει πολύ με το LoL, έχοντας αντιγράψει αρκετά πράγματα, όπως τα Summoner Spells και τους ρόλους για κάθε lane. Το combat system είναι πανομοιότυπο αλλά κατώτερο από αυτό του LoL, ενώ ο χειρισμός του ήρωα σε αρκετές στιγμές είναι περίεργος. Όποτε αν σκέφτεστε να ξεκινήσετε το Infinite Crisis αυτό που θα παίζετε… θα είναι LoL με DC ήρωες.

Infinite-Crisis-3

Αν όμως σας αρέσουν οι super heroes και το LoL αξίζει να δώσετε μια ευκαιρία σ’αυτό το game. Συνδυάζει τα θετικά του LoL και προσθέτει όλους τους γνωστούς ήρωες της DC σε ένα καλοσχεδιασμένο περιβάλλον με προσεγμένα skills.