Αφαιρούνται τα Mods επί πληρωμή από το Steam

Μετά από έντονες διαμαρτυρίες του Gaming community και γνωστών YouTubers, η Valve αφαιρεί τα Mods επί πληρωμή

Μετά από έντονες διαμαρτυρίες του Gaming community και γνωστών YouTubers, η Valve αφαιρεί τα Mods επί πληρωμή

1227696896714866095

Τα Mods αποτελούσαν πάνταν δωρεάν προσθήκες σε παιχνίδια με σκοπό την βελτίωση τους. Γι’ αυτούς που είχαν αγοράσει επί πληρωμή κάποιο Mod θα τους επιστραφεί όλο το χρηματικό ποσό.

Σε πρόσφατη ανακοίνωση του, ο Alden Kroll από την Valve είπε:

«Πρόκειται να καταργήσουμε τα Mods επί πληρωμή στο Steam workshop. Όσοι ξοδέψατε χρήματα σε ένα Mod θα σας επιστραφεί όλο το ποσό που πληρώσατε. Μιλήσαμε και με την ομάδα Bethesda και συμφωνούν.

Το κάναμε αυτό γιατί ήταν εμφανές ότι δεν καταλάβαμε ακριβώς τι κάναμε. Έχουμε φέρει πολλά features μέσα στα χρονιά που επιτρέπουν στους community creators να λαμβάνουν ένα μερίδιο από τα κέρδη, και στο παρελθόν λάμβαναν καλό μερίδιο. Είναι φανερό όμως πως τώρα είναι διαφορετικά.

Για να σας βοηθήσουμε να καταλάβετε γιατί πιστέψαμε ότι αυτό είναι καλή ιδέα, σαν κύριο στόχο είχαμε να δώσουμε την ευκαιρία στους Mods creators να δουλεύουν με πλήρη απασχόληση πάνω στα Mods αν το θελήσουν, και να ενθαρρύνουμε τους developers να παρέχουν καλύτερη υποστήριξη σε αυτά. Πιστεύαμε ότι αυτό θα οδηγούσε σε καλύτερα Mods για όλους τα οποία θα ήταν και επί πληρωμή και χωρίς. Θέλαμε πολλά σπουδαία Mods να γίνουν και σπουδαία προϊόντα όπως Dota, Counter strike, DayZ και θέλαμε αυτό να το επιχειρήσει οποίος ήθελε.

Αλλά καταλαβαίνουμε τις διαφορές μεταξύ της προηγούμενης επιτυχημένης οδού και τις προσθήκης των πληρωμένων Mods στο Skyrim workshop. Καταλαβαίνουμε τα δικά μας communities πολύ καλά, αλλά να δοκιμαστεί αυτό σε ένα χρόνια καθιερωμένο Mod community όπως αυτό του Skyrim δεν ήταν η σωστή επιλογή . Πιστεύουμε ότι αυτό μας έκανε να αποτύχουμε στον στόχο που είχαμε βάλει, αν και πιστεύουμε ότι υπάρχει χρησιμότητα γι’ αυτό, απλά βρίσκεται κάπου αλλού.

Τώρα που έχουμε γεμίσει ένα container μηνύματα στα εισερχόμενα μας θα πρέπει να το αποδεχτούμε, αλλά αν έχετε κάποιες άλλες σκέψεις πείτε μας».

Η απόφαση της Valve αποτελεί μια ευχάριστη εξέλιξη, αλλά ακόμα παραμένει άγνωστο αν η εταιρεία θα κρατήσει αυτήν την θέση ή αν θα υπάρξουν donates για το Mod community.

Tags
,