Borderlands: The Handsome Collection – Review

This «review» will be the downfall of Handsome Jack…

Platforms
 
Publisher
 
Developer
 

This «review» will be the downfall of Handsome Jack…

borderlands-The-Handsome-Collection

Το Borderlands: The Handsome Collection είναι ένα First-person Shooter, με RPG χαρακτηριστικά, της Gearbox Software (developer) και με Publisher, τη γνωστή σε όλους μας, 2K Games. Η Collection κυκλοφόρησε στις 27 Μαρτίου και περιελάμβανε τα παιχνίδια Borderlands 2 και Borderlands: The Pre-Sequel!, καθώς και όλα τα υπάρχοντα DLC τους.

Εισαγωγή

borderlands_2_handsome_jack

Πριν προβούμε στα διαδικαστικά της κριτικής – όπως διεξοδική παρουσίαση και τα σχετικά – θα απαντήσουμε στο βασικό ερώτημα… «Τι είναι το Borderlands;»

Ο πρώτος τίτλος της σειράς κυκλοφόρησε το 2009, από την Gearbox, παρουσιάζοντας στο community κάτι το διαφορετικό. Και όταν λέμε «διαφορετικό» παραπέμπουμε στο «σημερινό» κάφρικο, ξεκαρδιστικό, εθιστικό, με bazillion όπλα βιντεοπαιχνίδι!

Σχετικά με το story του Borderlands, δηλώνουμε ότι είναι γεμάτο εκπλήξεις, με μπόλικες σεναριακές ανατροπές, καθώς υπάρχουν αρκετά σημεία όπου η δράση κορυφώνεται. Αν και το Borderlands 2 κυκλοφόρησε πρώτο, το Pre-Sequel προηγείται χρονολογικά, καθώς ακολουθεί τα γεγονότα του πρώτου τίτλου. Στην ουσία, τα δύο βιντεοπαιχνίδια της συλλογής έχουν στο επίκεντρο τον Handsome Jack. Ως χαρακτήρας, ο Jack μας αφήνει με αμφιλεγόμενα αισθήματα. Στον έναν τίτλο παρουσιάζεται ως «ήρωας», ενώ στον άλλο ως ένας ψυχοπαθής-fallen hero. Εντούτοις, η παρουσία του Jack στη βιομηχανία μένει αξιοσημείωτη, καθώς η Gearbox πρόβαλλε έναν εξαιρετικό χαρακτήρα, μέσα από μία εκπληκτική ερμηνεία και ένα γεμάτο εκπλήξεις σενάριο.

Η ιστορία, λοιπόν, των δύο τίτλων περιστρέφεται κυριώς γύρω από τον Handsome Jack. Παρ’ όλα αυτά, θα συναντήσουμε και μία ορισμένη ομάδα Vault Hunters, οι οποίοι είτε θα σταθούν εμπόδιο στον δρόμου του, είτε θα συμμαχήσουν μαζί του. Αν ενδιαφέρεστε για το story του Borderlands, συμβουλή μας είναι να ξεκινήσετε από το Borderlands 1, καθώς δίνει απαραίτητες πληροφορίες για την πλοκή του παιχνιδιού.

Εν κατάκλείδι, η ιστορία στην σειρά παιχνιδιών Borderlands θα σας οδηγήσει σε μία μοναδική περιπέτεια στην Pandora, γεμάτη ανατροπές, έξυπνο χιούμορ και ατάκες, μοναδικούς χαρακτήρες και έναν πανέμορφο κόσμο – με πολλά μυστήρια – προς εξερεύνηση!

Gameplay

Όπως προαναφέραμε, το Borderlands συνδυάζει το FPS στοιχείο, με αυτό του Role-playing. Καταφέρνει όμως το στόχο του με επιτυχία; Για να δούμε…

Σε αρχικό στάδιο, στο FPS κομμάτι θα συναντήσετε όλες τις γνωστές λειτουργίες, που θα συναντούσατε σε παιχνίδι τέτοιου είδους. Παρ’ όλα αυτά, το κομμάτι που κάνει το παιχνίδι να διαφέρει από ένα FPS game, είναι αυτό της ύπαρξης συστήματος level. Ο χαρακτήρας – όπως και οι εχθροί σας – έχει την ικανότητα να συγκεντρώνει experience points, που του επιτρέπουν να αναβαθμιστεί. Μέσω αυτής της αναβάθμισης λοιπόν, ο χαρακτήρας σας γίνεται περισσότερο δυνατός, κερδίζοντας νέες ικανότητες προς χρήση, αλλά και νέα ισχυρά όπλα. Παρ’ όλα αυτά, levels κερδίζουν και οι εχθροί σας, οι οποίοι μπορούν να σας πιέσουν σε αρκετά σημεία.

faceShoot me in the FACE!!!

Εδώ, λοιπόν, να συμπληρώσουμε ότι το σύστημα δυσκολίας είναι αρκετά προσεγμένο στο παιχνίδι. Στο Borderlands δεν μετράει τόσο πολύ το «skill», μιας και το level έχει τον κυρίαρχο λόγο. Για παράδειγμα, υπάρχουν πολλές πιθανότητες να ηττηθείτε από τους εχθρούς αν είστε μικρότερο level από αυτούς, ασχέτως του skill σας.

Παρ’ όλα αυτά, κάτι τέτοιο δεν παραπέμπει σε κάτι το αρνητικό. Η Gearbox φρόντισε να εισχωρήσει εις βάθος στο gameplay, τοποθετώντας life bar, shields και διάφορες κατηγορίες εχθρών στο παιχνίδι. Με λίγα λόγια, το skill σας δεν έρχεστε να το αναδείξετε στην «βολή», αλλά στην σωστή επιλογή και στην ορθή στρατηγική.

Ανάλογα τους εχθρούς σας, θα επιλέξετε και τα όπλα σας. Αλλού θα σας χρησιμέψει ένα range όπλο ή μία περισσότερο stealth προσέγγιση στους αντιπάλους, ενώ αλλού θα σας χρησιμέψει το βαρύ πυροβολικό. Σε αυτό το σημείο, εντάσσουμε στα θετικά του τίτλου τα bazillion διαθέσιμα όπλα προς χρήση.

Το κερασάκι στην τούρτα όμως, το δίνει το σύστημα των διαφόρων elements. Για να αντιμετωπίσετε τους εχθρούς σας με ευκολία, θα χρειαστείτε και τα κατάλληλα όπλα. Επομένως, ανάλογα τον τύπο του εχθρού σας, θα μπείτε στη διαδικασία να επιλέξετε ανάμεσα σε κάποιο elementary όπλο, όπως fire weapon ή toxic weapon και τα σχετικά… Αυτή η προσθήκη στο παιχνίδι, σε συνδυασμό με την ύπαρξη life bar και level up συστήματος, οδηγεί τον gameplay στα ύψη.

Επίσης, για να μπούμε περισσότερο στο RPG κομμάτι, το Borderlands διαθέτει και αρκετές τάξεις ηρώων – όπως soldier, assassin… – καθώς και άλλες λειτουργίες που θυμίζουν RPG τίτλο. Ανάμεσα σε αυτά είναι το inventory, τα διάφορα relics και class mods, το buy/sell σύστημα και αρκετά άλλα…

Το αποκορύφωμα όμως του παιχνιδιού είναι το co-op σύστημα. Χωρίς να περιττολογούμε, σας λέμε ότι το παιχνίδι είναι η απόλυτη εμπειρία για co-op παιχνίδι. Αυτό οφείλεται στον συνδυασμό FPS και RPG, αλλά και από το τετραπλό co-op σύστημα που το απογειώνει…

claptrapDance Minion…

Σχετικά με την διάρκεια της συλλογής, μπορούμε να πούμε πως κάθε τίτλος θα σας κρατήσει παρέα για αρκετό καιρό. Σε κάθε τίτλο η πληθώρα των side missions, το μεγάλο main story, η δυνατότητα περισσότερων playthrough, αλλά και η επιλογή διαφόρων τάξεων ηρώων, σας προσφέρουν ύπερ-αρκετές ώρες παιχνιδιού. Επίσης, το extra περιεχόμενο των DLC του πακέτου θα αποθεώσει την διάρκεια των τίτλων!

Γραφικά/ Ήχος

Ο γραφικός τομέας του Borderlands είναι αυτό που δεν θα περιμέναμε ποτέ σε έναν τέτοιο τίτλο. Στο Borderlands συναντάμε τα «καρτουνίστικα» γραφικά στις δόξες τους. Η απόφαση της ομάδας ανάπτυξης να αντικαταστήσει το ρεαλιστικό στοιχείο, ήταν μία από τις καλύτερες τακτικές της. Τα καρτουνίστικα αυτά γραφικά, σε συνδυασμό με το «κάφρικο» χιούμορ των ηρώων, αλλά και τις διάφορες γκάφες τους – σε ορισμένα σημεία – οδηγεί σε μία μεγάλη επιτυχία.

Σχετικά με τα animation και τα textures δεν συναντάμε κανένα πρόβλημα, καθώς η Unreal Engine 3 ανταποκρίνεται επιτυχώς στο ρόλο της. Παρ’ όλα αυτά, ίσως βιώσετε κάποια τεχνικά προβλήματα στο Pre-Sequel.

Σχετικά με τον τομέα του ήχου, δεν συναντάμε κάτι το αρνητικό. Η μουσική είναι κομψή, ενώ κορυφώνεται στα σωστά σημεία, ενώ τα λοιπά sound effects δεν παρουσιάζουν κάποιο πρόβλημα. Ρεσιτάλ δίνουν οι Dameon Clarke και David Eddings στους ρόλους των Handsome Jack και Claptrap.

stairsΟ χειρότερός σου εχθρός είναι… τα σκαλιά!!!

Ένα Handsome πακέτο…

Το Borderlands: The Handsome Collection είναι μία εξαιρετική επιλογή, κυρίως, για τους φίλους των RPG και FPS, αλλά και για κάθε Gamer. Το απίστευτο χιούμορ, ο πανέμορφος κόσμος, η ποικιλομορφία χαρακτήρων, εχθρών, όπλων και αποστολών, καθώς και το εξαίσιο co-op σύστημα δίνουν μοναδικές εμπειρίες σε έναν Gamer. Συνοπτικά, το Borderlands είναι ένα must-to-play βιντεοπαιχνίδι…

Θετικά

  • Απίστευτο χιούμορ
  • Εξαιρετικό σενάριο γεμάτο ανατροπές
  • Εθιστικό gameplay
  • Bazillion όπλα
  • Εξαιρετικές ερμηνείες
  • Απαιτητικό σύστημα δυσκολίας
  • Ατελείωτο περιεχόμενο
  • Εκπληκτικό co-op σύστημα

Αρνητικά

  • Κάποια τεχνικά προβλήματα
  • Ίσως απωθήσει τους «καθαρά» FPS gamers…
This «review» will be the downfall of Handsome Jack… Το Borderlands: The Handsome Collection είναι ένα First-person Shooter, με RPG χαρακτηριστικά, της Gearbox Software (developer) και με Publisher, τη γνωστή σε όλους μας, 2K Games. Η Collection κυκλοφόρησε στις 27 Μαρτίου και περιελάμβανε τα παιχνίδια Borderlands 2 και Borderlands: The Pre-Sequel!, καθώς και όλα τα υπάρχοντα DLC τους. Εισαγωγή Πριν προβούμε στα διαδικαστικά της κριτικής – όπως διεξοδική παρουσίαση και τα σχετικά – θα απαντήσουμε στο βασικό ερώτημα... «Τι είναι το Borderlands;» Ο πρώτος τίτλος της σειράς κυκλοφόρησε το 2009, από την Gearbox, παρουσιάζοντας στο community κάτι το διαφορετικό. Και όταν λέμε «διαφορετικό» παραπέμπουμε στο «σημερινό» κάφρικο, ξεκαρδιστικό, εθιστικό, με bazillion όπλα βιντεοπαιχνίδι! Σχετικά με το story του Borderlands, δηλώνουμε ότι είναι γεμάτο εκπλήξεις, με μπόλικες σεναριακές ανατροπές, καθώς υπάρχουν αρκετά σημεία όπου η δράση κορυφώνεται. Αν και το Borderlands 2 κυκλοφόρησε πρώτο, το Pre-Sequel προηγείται χρονολογικά, καθώς ακολουθεί τα γεγονότα του πρώτου τίτλου. Στην ουσία, τα δύο βιντεοπαιχνίδια της συλλογής έχουν στο επίκεντρο τον Handsome Jack. Ως χαρακτήρας, ο Jack μας αφήνει με αμφιλεγόμενα αισθήματα. Στον έναν τίτλο παρουσιάζεται ως «ήρωας», ενώ στον άλλο ως ένας ψυχοπαθής-fallen hero. Εντούτοις, η παρουσία του Jack στη βιομηχανία μένει αξιοσημείωτη, καθώς η Gearbox πρόβαλλε έναν εξαιρετικό χαρακτήρα, μέσα από μία εκπληκτική ερμηνεία και ένα γεμάτο εκπλήξεις σενάριο. Η ιστορία, λοιπόν, των δύο τίτλων περιστρέφεται κυριώς γύρω από τον Handsome Jack. Παρ’ όλα αυτά, θα συναντήσουμε και μία ορισμένη ομάδα Vault Hunters, οι οποίοι είτε θα σταθούν εμπόδιο στον δρόμου του, είτε θα συμμαχήσουν μαζί του. Αν ενδιαφέρεστε για το story του Borderlands, συμβουλή μας είναι να ξεκινήσετε από το Borderlands 1, καθώς δίνει απαραίτητες πληροφορίες για την πλοκή του παιχνιδιού. Εν κατάκλείδι, η ιστορία στην σειρά παιχνιδιών Borderlands θα σας οδηγήσει σε μία μοναδική περιπέτεια στην Pandora, γεμάτη ανατροπές, έξυπνο χιούμορ και ατάκες, μοναδικούς χαρακτήρες και έναν πανέμορφο κόσμο - με πολλά μυστήρια - προς εξερεύνηση! Gameplay Όπως προαναφέραμε, το Borderlands συνδυάζει το FPS στοιχείο, με αυτό του Role-playing. Καταφέρνει όμως το στόχο του με επιτυχία; Για να δούμε... Σε αρχικό στάδιο, στο FPS κομμάτι θα συναντήσετε όλες τις γνωστές λειτουργίες, που θα συναντούσατε σε παιχνίδι τέτοιου είδους. Παρ’ όλα αυτά, το κομμάτι που κάνει το παιχνίδι να διαφέρει από ένα FPS game, είναι αυτό της ύπαρξης συστήματος level. Ο χαρακτήρας – όπως και οι εχθροί σας - έχει την ικανότητα να συγκεντρώνει experience points, που του επιτρέπουν να αναβαθμιστεί. Μέσω αυτής της αναβάθμισης λοιπόν, ο χαρακτήρας σας γίνεται περισσότερο δυνατός, κερδίζοντας νέες ικανότητες προς χρήση, αλλά και νέα ισχυρά όπλα. Παρ’ όλα αυτά, levels κερδίζουν και οι εχθροί σας, οι οποίοι μπορούν να σας πιέσουν σε αρκετά σημεία. Shoot me in the FACE!!! Εδώ, λοιπόν, να συμπληρώσουμε ότι το σύστημα δυσκολίας είναι αρκετά προσεγμένο στο παιχνίδι. Στο Borderlands δεν μετράει τόσο πολύ το «skill», μιας και το level έχει τον κυρίαρχο λόγο. Για παράδειγμα, υπάρχουν πολλές πιθανότητες να ηττηθείτε από τους εχθρούς αν είστε μικρότερο level από αυτούς, ασχέτως του skill σας. Παρ’ όλα αυτά, κάτι τέτοιο δεν παραπέμπει σε κάτι…

9

Εξαιρετικό

Ένα Handsome Πακέτο...

Το Borderlands: The Handsome Collection θα σας προσφέρει αμέτρητες ώρες παιχνιδιού, αλλά και μία μοναδική εμπειρία!

Gameplay

9

Διάρκεια

10

Γραφικά

8.3

Ήχος

8.8

User Rating : Be the first one !
9
Περισσότερα νέα για το Borderlands: The Handsome Collection