Όλο και λιγότερα τα παιχνίδια στις κονσόλες σε σχέση με το PC

Εχετε αναρωτηθεί ποτέ γιατί τα παιχνίδια στις κονσόλες είναι λιγότερα σε σχέση με το PC;

Εχετε αναρωτηθεί ποτέ γιατί τα παιχνίδια στις κονσόλες είναι λιγότερα σε σχέση με το PC;

a29b2cf92ae6c35d954310775170b73a_large

Πλέον, με την ανάπτυξη των Game Engines, η δημιουργία παιχνιδιών για όλες τις πλατφόρμες είναι πανεύκολη. Οι Game Engines είναι ουσιαστικά τα καλοφτιαγμένα θεμέλια ενός παιχνιδιού, και δεν χρειάζεται να γράφονται συνεχώς, . Υπάρχουν άλλοι «πονοκέφαλοι» που πρέπει να αντιμετωπίσουν τα Studios και οι Indie Game Developers.

Ένα από αυτά τα προβλήματα είναι πως πρέπει να δημιουργήσουν λογαριασμό προγραμματιστή στο αντίστοιχο Network της κάθε εταιρείας (όπως είναι το PlayStation Network). Αυτό είναι ένα μεγάλο εμπόδιο επειδή χρειάζονται – μεταξύ πολλών άλλων κριτηρίων – εμπειρία προηγούμενης ανάπτυξης παιχνιδιών, επιτυχημένοι τίτλοι στην αγορά αλλά πολλές φορές και προϋπηρεσία σε μεγάλη εταιρεία! Βέβαια, με την ανάπτυξη του Internet, οι χρήστες μπορούν να κατεβάζουν πιο εύκολα, μικρά παιχνίδια από τα Marketplace κάθε εταιρείας.

Άλλο ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι μικρές εταιρείες, είναι η διανομή του παιχνιδιού με οπτικό δίσκο (CD/DVD/…). Αυτό έχει μεγάλο κόστος, όχι μόνο για τα CD, αλλά και για την έκδοση τέτοιας άδειας από την «μαμά» της κονσόλας. Παράλληλα οι εταιρείες δεν είναι πεπεισμένες για την επιτυχία του παιχνιδιού τους. Στο τέλος, επιλέγουν να το δημοσιεύσουν στο Steam ή να το δημοσιεύσουν ανεξάρτητα για να έχουν ακόμα μεγαλύτερο κέρδος. Εταιρείες σαν την Microsoft με την «οικογένεια» συσκευών της (PC, Xbox 360, Xbox One, Windows Phone), έχουν κάνει αυτήν την επιλογή πιο εύκολη για τους Game Developers. Από την άλλη μεριά, υπάρχουν καταπληκτικά αποκλειστικά για κονσόλες παιχνίδια, όπως το Ratchet and Clank. Αυτό βέβαια είναι μια άλλη ιστορία…

Σας επηρεάζει το πρόβλημα έλλειψης παιχνιδιών για κονσόλες ή καλύπτεστε από τους μεγάλους τίτλους;