Razer OSVR , η Razer μέσα στο παιχνίδι της εικονικής πραγματικότητας

Η Razer μπαίνει δυναμικά στο τομέα της εικονικής πραγματικότητας

Η Razer μέσα στο παιχνίδι της εικονικής πραγματικότητας!

Τι είναι το OSVR; Είναι ένα headset εικονικής πραγματικότητας, αλλά όχι έτσι απλά: το λογισμικό και το υλικό που χρησιμοποιείται είναι Open Source. Το Hacker’s Dev Kit (developer’s kit) κοστίζει μόνο 200 USD (που αυτή τη στιγμή αντιστοιχούν σε περίπου 185 ευρώ). Εκτός από ένα πολύτιμο κομμάτι τεχνολογίας , αποτελεί και την πρώτη απόπειρα δημιουργίας specification για τα VR headsets όλου του κόσμου: δηλαδή σχεδιασμός με κοινές βάσεις από όλους τους κατασκευαστές σε αυτόν τον τομέα.

Άλλοι το θεωρούν ένα απλό framework , αλλά είναι κάτι παραπάνω από αυτό , για τον απλό λόγο πως η Razer έχει «υποσχεθεί» ένωση με το Synaps 2.0+ όπως όλα τα προϊόντα της. Αυτό σημαίνει πως τα πάντα συνδέονται με το λεγόμενο cloud. Φανταστείτε κάποιος ο οποίος έχει κάποιο πρόβλημα στα μάτια και χρειάζεται παραμορφωμένη εικόνα ώστε να βλέπει τα πράγματα κανονικά να έχει τις ρυθμίσεις αυτές στο cloud και να μπορεί να παίζει με άνεση από οπουδήποτε.

Κύριος στόχος της Razer δεν είναι το κέρδος, αλλά η προώθηση εικονικής πραγματικότητας στα παιχνίδια. Άλλωστε έχει κάνει διαθέσιμο το headset μόνο σε προγραμματιστές (έτσι έγινε όμως και με το Oculus και στο τέλος πήραν οι απλοί gamers το developer’s kit). Όπως συνηθίζει η Razer τον τελευταίο καιρό να πρωτοτυπεί με τα προϊόντα της , το ίδιο πράγμα έχει κάνει και εδώ ΄, σε διάφορα σημεία.

Αρχικά, άλλα VR headsets απαιτούσαν 25% περίπου επεξεργασίας εικόνας από software, ενώ το OSVR απαιτεί επεξεργασία κοντά στο 10% , δίνοντας ακόμα πιο τέλεια εικόνα καθώς προκαλεί λιγότερη πίεση στο hardware! Επιπρόσθετα έχει 3 έξτρα υποδοχή USB 3.0 για τη μετάδοση επιπλέον στοιχείων σε υψηλές ταχυτητες. Επίσης , χρησιμοποιούνται διπλοί φακοί και το FoV (Field of View) έχει φτάσει τις συνταρακτικές για τα τωρινά στοιχεία 100 μοίρες! Τέλος , η οθόνη που χρησιμοποιείται είναι OLED και το μηχάνημα περιέχει και surround audio! Αυτό το τελευταίο στοιχείο μπορεί να μας προϊδεάσει για integration νέου μοντέλου high-end ακουστικών της εταιρίας καθώς και μία καινούργια γκάμα προϊόντων σχεδιασμένα αποκλειστικά για χρήση με VR headset ή υβρίδια χρήση και σε υπολογιστή για την μείωση του κόστους.

Αυτό που μάλλον σας παραξένεψε όπως και εμένα είναι η έλλειψη του χαρακτηριστικού πράσινου φωτός μέσα απο το logo της εταιρίας. Μάλλον η Razer ετοιμάζει νέο personalized μοντέλο/έκδοση του OSVR προσαρμοσμένο στις ανάγκες της εταιρίας.

Θα το προτιμούσατε από άλλα VR headsets? Γράψτε μας στα σχόλια τη γνώμη σας!