Γιάνης Βαρουφάκης: Από την Valve, στα Υπουργεία

Γιάνης Βαρουφάκης, ο νέος υπουργός οικονομικών…

Publisher
 
Developer
 

Γιάνης Βαρουφάκης, ο νέος υπουργός οικονομικών…

varoufakis

Ο Γιάνης Βαρουφάκης (έχει αφαιρέσει το ένα «ν» από το μικρό του όνομα) γεννήθηκε στην Αθήνα το 1961. Σπούδασε Μαθηματικά και Οικονομικά στο Πανεπιστήμιο του Έσεξ και του Μπέρμιγχαμ, και στη πορεία υπήρξε κάτοχος Διδακτορικού Διπλώματος στην οικονομική θεωρία. Έχοντας διδάξει σε αρκετά Πανεπιστήμια του εξωτερικού, από το 2000 διδάσκει οικονομική θεωρία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Ο Γιάνης Βαρουφάκης, πέρα από τον ρόλο του καθηγητή είναι και ο επίσημος οικονομολόγος της Valve. Η Valve, είναι μία αμερικανική εταιρία ανάπτυξης βιντεοπαιχνιδιών, έχοντας τα κεντρικά γραφεία στο Σιάτλ των ΗΠΑ. Η εταιρία ιδρύθηκε το 1996, από τους πρώην υπαλλήλους της Microsoft, Gabe Newell και Mike Harrington. Η Valve έγινε γρήγορα γνωστή μέσα από τίτλους όπως το Half Life, Left 4 Dead, Portal, αλλά και λόγω της δημιουργίας του Steam.

Στις εκλογές του 2015, ο Γιάνης εκλέχθηκε βουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ, και πριν λίγες ώρες (27 Ιανουαρίου) ανέλαβε καθήκοντα ως Υπουργός Οικονομικών Ελλάδας, στη θέση του Γκίκα Χαρδούβελη (10 Ιουνίου 2014 – 25 Ιανουαρίου 2015). Παρ’ όλα αυτά, ο Γιάνης δήλωσε ότι θα συνεχίσει να αρθρογραφεί σε έντυπα κι ιστοσελίδες, μεταξύ αυτών και το HOT DOC σε σταθερή βάση, παρά τις νέες του αρμοδιότητες.