League of Legends: Mid or Feed

Mid or Feed, και πάει λέγοντας…. (Μέρος 1) League of Legends

Platform
 
Genre
 
Publisher
 
Developer
 

Mid or Feed, και πάει λέγοντας…. (Μέρος 1) League of Legends

trolltrundle

Mid or Feed, Top or Cancer, Bot or Ebola… και ποιος ξέρει τι θα άλλο θα ακολουθήσει;

Το ακόλουθο κείμενο, έχει ως σκοπό να αναλύσει σε parts, τις ιδιαίτερες προσωπικότητες του League of Legends, και να δώσει κάποιους τρόπους αντιμετώπισης σε θεωρητικό επίπεδο. Στο πρώτο μέρος θα υπάρξει μία εισαγωγή, όπου θα προβαίνει στον «ορισμό» του ζητήματος, όπως επίσης και μία κατανομή των προσωπικοτήτων σε δύο κατηγορίες. Στο συγκεκριμένο μέρος, αναλύεται το “Refusing to communicate”.

Όλοι θυμόμαστε εκείνη τη φορά, που πρωτοσυναντήσαμε στις αρένες του League of Legends, τις «ιδιαίτερες προσωπικότητες»… Αυτές οι ξεχωριστές περιπτώσεις παικτών (αυτή η μάζα), ταξινομούνται σε trollers, flamers, “κάφρους” και πάει λέγοντας… Παρ’ όλα αυτά, αυτοί οι ορισμοί (troller, feeder, flamer…) συνδυάζονται μεταξύ τους. Για παράδειγμα, συνήθως αυτό που ξεκινάει ως troll attitude, μπορεί να μετατραπεί γρήγορα σε  flaming (όπου καταλήγει έμμεσα σε λεκτική βία), ή σε αρνητική συμπεριφορά, ή και σε feeding.

Επομένως, η μάζα, στην οποία κάνουμε αναφορά, δεν δέχεται έναν “απόλυτο” ορισμό. Διότι, ο όρος troller, διαφέρει με τους αντίστοιχους flamer και feeder (και αντίστοιχα). Συνεπώς, είναι δύσκολο να βρούμε έναν όρο, ο οποίος θα ταυτίζεται απόλυτα με τις υπόλοιπες λέξεις (εκτός και αν έχετε εσείς, έναν ορισμό που να απαντά στις λέξεις flamer, troller, feeder ταυτόχρονα…). Περισσότερο εύληπτο λοιπόν, είναι να αναλύσουμε τους λόγους , για τους οποίους αυτή η συγκεκριμένη μάζα δρα με αυτή την αρνητική συμπεριφορά, σε ένα ομαδικό παιχνίδι, όπως το League of Legends.

Καταρχήν, πριν μπούμε στη διαδικασία εξέτασης αυτών των ιδιαίτερων προσωπικοτήτων, μπορούμε κάλλιστα να τους εντάξουμε σε δύο κατηγορίες. Η πρώτη κατηγορία αποτελείται από προσωπικότητες, οι οποίες θα δηλώσουν άμεσα τη θέση τους (συνήθως από το lobby). Αυτοί οι παίκτες, θα σας “χτυπήσουν στο ψαχνό” σε γρήγορο χρονικό διάστημα. Για παράδειγμα, θα σας μεταλαμπαδεύσουν τις Ιατρικές τους γνώσεις (σχετικά με καρκίνους και άλλες ασθένειες), ή θα σας δηλώσουν ξεκάθαρα ότι θα έχουν troll attitude, και πάει λέγοντας, ανάλογα την υποκατηγορία στην οποία ανήκουν (flamers, trollers, feeders…).

Από την άλλη πλευρά, έχουμε να κάνουμε με τις προσωπικότητες, τις οποίες θα ονομάσω νίντζα (μια και κινούνται αθόρυβα κατά την διάρκεια του παιχνιδιού). Αυτές, οι χαμηλών τόνων παρουσίες, κυριαρχούν ποσοτικά, σε αντίθεση με την άλλη κατηγορία. Κι ενώ όλα είναι αρμονικά… γίνεται το μπαμ! Ένα “μοιραίο” λάθος, που μπορεί να διαπράξει η ομάδα σας, ή εσείς ο ίδιος, θα μετατρέψει αυτές τις «χαμηλών τόνων προσωπικότητές», στον Hulk του League of Legends. Από εκεί και πέρα, βρισκόμαστε πάλι ανάμεσα σε πιθανές προοπτικές. Για παράδειγμα, ο παίκτης μπορεί να μετατραπεί είτε σε flamer, είτε σε feeder, και πάει λέγοντας…

Στο ερώτημα όμως, «γιατί αυτή η συμπεριφορά;», υπάρχει πληθώρα πιθανών απαντήσεων! Ας τα πιάσουμε από την αρχή… Σε πρώτο στάδιο, ας πάρουμε το άτομο το οποίο δεν επιθυμεί να γίνει μέλος της ομάδας, σε ένα ομαδικό game όπως το League of Legends.Ένας παίκτης, ο οποίος αρνείται να επικοινωνήσει(αναφορά στο refusing to communicate) ή να συνεργαστεί με την ομάδα του, δεν είναι πάντα troller (ή αδιάφορος). Υπάρχουν πιθανότητες, το άτομο πίσω από την οθόνη, το οποίο αντιμετωπίζεται ως «νουμπάς» στο παιχνίδι, να βιώνει άσχημες ενδοοικογενειακές και κοινωνικές καταστάσεις. Αυτή η προσωπικότητα, της οποίας η απαγκίστρωση από την οικογένειά της, σίγουρα δεν ήταν κάτι ευχάριστο, δεν θα περιμένει κάτι καλύτερο από το community του League of Legends.

Παρ’ όλα αυτά, το community είναι αυτό που μπορεί να του αλλάξει την ζωή! Αντί να αρχίσουμε να γράφουμε την λέξη report στο chat (η οποία έχει καταντήσει να είναι η πιο πολύ-χρησιμοποιημένη λέξη στο καθημερινό λεξιλόγιό μας), μπορούμε κάλλιστα να μπούμε στη διαδικασία, να κοινωνικοποιήσουμε το άτομο. Είτε χάσουμε το παιχνίδι, είτε όχι, θα έχουμε αυξήσει τις πιθανότητες επιτυχίας, όταν μία άλλη ομάδα έχει τον συγκεκριμένο παίκτη. Τα παιχνίδια στο League of Legends, είναι σαν μία ατελείωτη κυκλική αλυσίδα, όπου σε ορισμένα χρονικά πλαίσια, συναντάμε προσωπικότητες που σίγουρα είχαμε συναντήσει στο παρελθόν. Επομένως, καλό θα ήταν να δίνουμε σημασία σε μικρά γεγονότα, ώστε όταν ξαναβρεθούν στο μονοπάτι μας, να έχουμε περισσότερες πιθανότητες προς την επιτυχία. Από την άλλη βέβαια, θα υπάρξουν και οι προσωπικότητες (επάνω στο ίδιο θέμα), οι οποίες εσκεμμένα θα έχουν αυτήν τη συμπεριφορά (για να λέμε και τις αλήθειες μας).

Συνοπτικά, για να κλείσω το πρώτο μέρος του “Mid or Feed” (θα ακολουθήσουν και άλλα), το League of Legends είναι ένα λαμπρό παιχνίδι, που προσφέρει τόνους ευχαρίστησης σε καθημερινό επίπεδο. Παρ’ όλα αυτά, σαν ένα online παιχνίδι, έχει και κάποια τρανταχτά ζητήματα. Άλλα ξέρετε τι λένε; Όπου υπάρχει θέληση, υπάρχει και τρόπος. Με λίγα λόγια, λοιπόν, είναι στο χέρι σας για ένα καλύτερο League of Legends.

Περισσότερα νέα για το League of Legends