Ποιο είναι το πραγματικό νόημα του Season Pass;

Ποιος μπορεί να ξεχάσει τις εποχές που περνάμε στα χέρια μας ένα game και δεν μας ένοιαζαν ούτε τα trophies, ούτε το extra υλικό(διότι δεν υπήρχαν).

Γιατί έχουν γίνει τόσο δημοφιλή;

 

Far-Cry-4-dlc-packs-pass

 

Ποιος μπορεί να ξεχάσει τις εποχές που παίρναμε στα χέρια μας ένα παιχνίδι, αγνοώντας τα trophies αλλά και το extra υλικό(διότι δεν υπήρχαν). Από τότε φυσικά, έχουν αλλάξει τελείως τα δεδομένα στον ‘κόσμο’ του gaming. Σήμερα, θα μοιραστώ μαζί σας  την άποψή μου για ένα μέρος της αλλαγής αυτής λέγεται «season pass».

Όταν κυκλοφορούσε ένα παιχνίδι, ήταν ολοκληρωμένο χωρίς να εμπεριέχει κάποιο extra content ή όπως το ονοματίζουμε σήμερα, DLC( Downloadable Content). Στην αρχή, είχαμε δωρεάν πρόσβαση και δεν υπήρχε πληθώρα από extras όπως τώρα. Όσο όμως μεγαλώνει η παραγωγή, άλλο τόσο δεν μεγαλώνει και η ζήτηση; Εστιάζοντας σε αυτό, ας επιχειρηματολογήσουμε πάνω σε μερικά ‘αμφιλεγόμενα’ ζητήματα για τα  DLC.

Κάνεις δεν μπορεί να αρνηθεί το γεγονός, πως όντως  πλέον η πρόσβαση σε αυτά είναι πολύ άμεση και εύκολη. Παρόλα αυτά, αξίζει ο οποιοσδήποτε να πληρώσει για κάτι τέτοιο; Η απάντηση στην αρχή, ήταν ναι, καθώς το επιπλέον υλικό που πρόσφερε κάποιο παιχνίδι, κυκλοφορούσε μήνες έως και χρόνο μετά την κυκλοφορία του. Θα μπορούσε βέβαια κάλλιστα να πει κάποιος ‘Μα το ότι διαφημίζετε το dlc πλέον, πριν καν την κυκλοφορία του παιχνιδιού, δεν είναι κοροϊδία;’ H απάντηση, φυσικά και είναι ναι. Πάντα μέσω της διαφήμισης δημιουργούν μια «ψευδαίσθηση» σε σχέση με το πραγματικό προϊόν αυτό. Όταν η αγορά του Season Pass, μας δίνει πρόσβαση σε όλα τα dlc ενός τίτλου με την ίδια τιμή, κάποιος θα μπορούσε να πει πως συμφέρει. Ειδικά βέβαια στα παιχνίδια τα οποία είναι επεισοδιακά και βγαίνουν ανά 1 ή 2 εβδομάδες. Μπορούμε να το αγοράσουμε ψηφιακά και να έχουμε πρόσβαση σε όλα τα επεισόδια της σειράς, χωρίς να περιμένουμε να κυκλοφορήσει σε retail έκδοση το game. Με εξαίρεση τα παιχνίδια αυτά όμως, το να διαφημίζεται το extra υλικό και η τιμή του Season Pass χωρίς να έχει κυκλοφορήσει καν το  ίδιο το παιχνίδι, είναι υπερβολικό.

Γιατί να αγοράσει κάποιος το υποτιθέμενο extra υλικό’,  όταν το υλικό αυτό θα έπρεπε να είναι ήδη μέρος του game; Όπως ανέφερα και πριν, όλα είναι θέμα της ‘ψευδαίσθησης’ της οποίας μας δημιουργείτε. Θα μπορούσαν οι εταιρίες να μην διαφημίζουν το επιπλέον υλικό, κρατώντας μας σε ενδιαφέρoν εμάς τους καταναλωτές.  Αυτό μπορεί να ήταν και προτιμότερο, από το να διαφημίζεται  έτσι επιδεκτικά, προκαλώντας τις αντιδράσεις των ενδιαφερόμενων.  Όλα βέβαια, έχουν να κάνουν με το πως κοιτάει ο καθένας προσωπικά το κάθε θέμα. Μπορεί όλα τα παραπάνω, να φαίνονται ‘ανούσια’ σε κάποιον ή να έχει παρόμοια άποψη αντίστοιχα. Άσχετα  με το πόσο μπορούμε να τα κατανοήσουμε όλα αυτά, μπορεί μερικές φορές να ‘τρομάζουμε’ στην ιδέα της εξέλιξης αυτής, που θα είναι μόδα σε λίγα  χρόνια.

 

Περισσότερα νέα για το Devil May Cry 4 Special Edition