Ότι γνωρίζουμε για το Evolve

Όλες οι πληροφορίες μέχρι τώρα για το Evolve.

Platforms
 

Όλες οι πληροφορίες μέχρι τώρα για το Evolve.

9b77182b4e01887ebe99abb8ba5164526721a64a.jpg__846x0_q80

Story:

Στο Evolve βρισκόμαστε στο μακρινό μέλλον, στον πλανήτη Shear, ο οποίος βρίσκεται στο «Far Arm» κομμάτι του Διαστήματος. Οι αποικίες ιδρυμένες πάνω στον πλανήτη αυτόν, οι οποίες θεωρούνται αρκετά σημαντικές, δέχονται ξαφνικές επιθέσεις από κακόβουλους εξωγήινους οργανισμούς. Καθώς, λοιπόν, οι εξωγήινοι οργανισμοί κατασπαράζουν τους κατοίκους του Shear, ο William Cabot, ένας πρώην «δαμαστής πλανητών» αναλαμβάνει να αντιμετωπίσει αυτήν την απειλή. Ο William, λοιπόν, οργανώνει μια ομάδα, η οποία αποτελείται από βετεράνους, ψυχοπαθείς, επαγγελματίες και αναλώσιμους, ώστε να εξοντώσουν τα τέρατα.

Characters: Trappers

abe

Aba the trapper:

Ο Aba, σαν κυνηγός είναι υπεύθυνος στο να εντοπίζει τα ίχνη των τεράτων και να ενημερώνει την υπόλοιπη ομάδα για την τοποοθεσία τους. Για να πετύχει όμως τον στόχο του, του παρέχονται στη κατοχή του κάποια χρήσιμα εργαλεία. Αρχικά, αυτός ο κυνηγός διαθέτει ένα πιστόλι με βέλη εντοπισμού. Αν κάποιο από τα βέλη του χτυπήσει το στόχο, τότε θα εμφανιστεί ένα σημάδι πάνω από το στόχο, όπου θα το κάνει ορατό στην υπόλοιπη ομάδα. Ένα ακόμη χρήσιμο weapon στην κατοχή του είναι η slow motion χειροβομβίδα του. Αν καταφέρετε να χτυπήσετε τον εχθρό με αυτήν, τότε θα τον επιβραδύνεται για ένα μικρό χρονικό διάστημα. Τέλος το βασικό όπλο του, δηλαδή το shotgun, είναι μοναδικό στο είδος του. Όσο πιο γρήγορα τραβάτε την σκανδάλη, τόσο πιο ευρήτερο γίνεται το σημάδι σας, καθιστώντας το ένα πολύ ισχύρο όπλο από κοντινή απόσταση.

griffin

Griffin the trapper

Ο Griffin, ο badass παππούς με το καπέλο, είναι κυνηγός και έχει τον ίδιο ρόλο με τον Aba… να εντοπίζει τέρατα. Η διαφορά σε όλους τους κυνηγούς βρίσκεται στον εξοπλισμό. Ο Griffin, για παράδειγμα μπορεί να τοποθετήσει στο έδαφος Sound Spikes, όπου θα ενεργοποιηθούν όταν το τέρας περάσει δίπλα από αυτά. Με αυτόν τον τρόπο, η ομάδα μπορεί να εντοπίσει το τέρας, αλλά και να καταλάβει προς τα που μπορεί να κατευθύνεται για ένα σύντομο χρονικό διάστημα. Άμα εντοπίσουν το τέρας, τότε οι κυνηγοί μπορούν να ενεργοποιήσουν μία κινητική αρένα, η οποία θα εγκλωβίσει το τέρας και τους 4 hunters μέσα σε ένα μικρό χώρο, όπου θα αποκτήσουν ένα πλεονέκτημα μιάς και το τέρας δεν θα μπορεί να τρέξει ή να κρυφτεί ή να φάει άλλα πλάσματα για να κάνει regenerate το hp του. Βέβαια υπάρχει και ο κίνδυνος το τέρας να σας κατασπαράξει, σε περίπτωση που υπάρξει κακή συνεργασία.

maggie

Maggie the trapper

Όλοι αγαπάμε τα κατοικίδια! Η Maggie φαίνεται όμως ότι τα αγαπάει λίγο περισσότερο, μιας και τα φέρνει μαζί της στο πεδίο μάχης. Η Maggie σαν τους προηγούμενος trappers, ρόλος της είναι να εντοπίσει το τέρας. Το μυστικό της όπλο όμως, που μπορεί να αλλάξει την πορεία του παιχνιδιού είναι η Daisy ( το γλυκό ζωάκι στην εικόνα). Η Daisy, λειτουργεί σαν το 5ο μέλος της ομάδας, κι έχοντας μύτη λαγωνικού μπορεί να μυρίσει και να εντοπίσει τα ίχνη των τεράτων. Το καλύτερο όμως είναι ότι μπορεί να κάνει revive τους νεκρούς συμμάχους σας.

medic

Caira the medic

Η Caira, η πρώτη medic που θα αναλύσουμε θα δείτε ότι διαφέρει από τους επόμενους δύο. Δεν κατέχει ούτε sniper, ούτε κάποιο gadget που κάνει restore το hp. Κρατάει όμως ένα εκτοξευτή χειροβοβμίδας! Τώρα θα αναρωτιέστε, γιατί ένας medic χαρακτήρας κρατά τέτοιο όπλο; Η απάντηση είναι… γιατί τα σπάει! Η Caira πέρα από explosive χειροβομβίδες, πετά και healing grenades, οι οποίες όταν σκάσουν γιατρεύουν τους συμμάχους σας. Τέλος, η συγκεκριμένη medic, έχει ένα πεδίο επιτάχυνσης, το οποίο όταν ενεργοποιηθεί δίνει αυξημένη ταχύτητα σε όλη την ομάδα.

Val

Val the medic

Η Val είναι ίσως ένα medic-support χαρακτήρας μιας και οι ικανότητές της δίνουν πολλά περισσότερα από ότι θα έδινε ένας medic character. Η Val κρατά ένα ειδικό sniper, του οποίου οι σφαίρες περνάνε μέσα από το armor του τέρατος. Πέρα από αυτό, ανάλογα που θα κάνει hit στο τέρας, το σημείο αυτό γίνεται ευάλωτο και επιτρέπεται στην ομάδα να δημιουργεί έξτρα damage εάν οι σφαίρες χτυπούν το ευάλωτο σημείο. Πέρα από το sniper, διαθέτει και ένα Medgun όπου κάνει heal τους συμμάχους, αλλά και ένα Tranquiliser Gun το οποίο κάνει slow το τέρας και το μαρκάρει στο χάρτη με πράσινο χρώμα.

lazarus

Lazarus the medic

Αν και το παλικάρι δεν μοιάζει για medic χαρακτήρας, παρ’ όλα αυτά κάνει την δουλεία του πολύ καλά και κυρίως «γρήγορα». Ο Lazarus διαφέρει από τους δύο προηγούμενους μιάς και δεν παρέχει heal αντικείμενα για το team. Όμως έχει την δυνατότητα να κάνει revive έναν χαρακτήρα σε κλάσματα δευτερολέπτου. Αυτό κάνει τον συγκεκριμένο medic μία σκέτη κόλαση για το τέρας. Ένα χρήσιμο tip για αυτούς που θα έχουν το ρόλο του τέρατος: Προσπαθήστε να αποφύγετε την assault και εξοντώστε πρώτα τα medic.

parnell

Parnell: Assault

Ο Parnell είναι ένας assault trooper χαρακτήρας όπου θα τον χρησιμοποιήσετε στην πρώτη γραμμή του πεδίου μάχης. Πέρα από το shotgun του και το launcher του, αυτό που ξετυλίγει την πραγματική δύναμη του Parnell είναι η πανοπλία του. Όταν, λοιπόν, ενεργοποιήσετε την πανοπλία θα είστε πιο γρήγοροι και πιο δυνατοί από πριν. Το κόστος όμως όλης αυτής της υπερφυσικής δύναμης είναι ότι κάθε φορά που ενεργοποιήτε την πανοπλία κάνετε damage στον εαυτό σας.

markov

Markov: Assault

Ο Markov θα γίνει το τανκ σας. Αυτός ο χαρακτήρας είναι ο λιγότερο εντυπωσιακός μιας και τα skills του δεν είναι τόσο φανταχτερά όσο των προηγουμένων. Παρ’ όλα αυτά, είναι η πιο ασφαλής επιλογή. Διαθέτει ένα rifle για μακρινές αποστάσεις και ένα lighting gun για κοντινές. Τέλος, έχει μία ειδική ασπίδα η οποία του επιτρέπει να ορμήξει στο τέρας και να του προκαλέσει damage. Με λίγα λόγια μία ασφαλής επιλογή.

ΚΥΔΕ

Hyde: Assault

Καλέστε την πυροσβεστική! Ο Kyde, ο πυρομανής, έχει μηχανισμούς κυρίως για close combat. Αν ψάχνετε κάτι σε range, δεν θα ήταν καλή επιλογή. Παρ’ όλα αυτά, είναι η καλύτερη εάν σας αρέσε να έρχεστε σε στενή επαφή με τον αντίπαλο και να τον ψήσετε με το flamethrower που έχετε στο χέρι σας. Τέλος όταν το τέρας έχει ψηθεί αρκετά και κάνει μία υποχώρηση για να πάρει πίσω hp, τότε μπορείτε να του ρίξετε την ειδική δηλητηριώδη βόμβα που κατέχει ο Hyde ώστε να μην ανεβάσει hp.

cabot

Cabot: Support

Ο Cabot είναι ο αρχηγός σας. Σαν support έχει το amplifier gun, δηλαδή το «όπλο ενισχυτής» όπου θα επιτρέψει στους συμμάχους να κάνουν περισσότερο damage στον εχθρό. Αλλά όπως είπαμε πριν, ο Cabot είναι ο αρχηγός. Αυτό σημαίνει ότι έχει κάποια κολπάκια στο τσεπάκι του. Διαθέτει, λοιπόν, μία βόμβα η οποία όταν σκάσει του επιτρέπει χάρις την ραδιενεργό ικανότητά του να βλέπει εάν κάποιο τέρας κρύβεται πίσω από κάποιο αντικείμενο ή τοίχο.

hank

Hank: Support

Ο Hank, ο παππούς με το laser gun είναι μία καλή επιλογή, ειδικά στις περιπτώσεις που το τέρας έχει πάρει αρκετά level. Πέρα από το laser gun του, που κάνει αρκετή damage, έχει ένα shield gun το οποίο δίνει ασπίδα σε κάθε σύμμαχο. Έξυπνη στρατηγική θα ήταν να δώσετε το shield στην ομάδα, όταν έχει ο trapper σας ενεργοποιήσει την αρένα που εγκλωβίζει το τέρας. Τέλος διαθέτει έναν αόρατο μανδύα όπου σοφό θα ήταν να τον χρησιμοποιήσετε για να κάνετε revive.

bucket

Bucket: Support

Το ρομπότ της παρέας. Ίσως το πιο διασκεδαστικό support. Πέρα από laser εκτοξευτή πυραύλων, το εντυπωσιακό είναι ότι μπορεί να βγάλει το κεφάλι του και να το κάνει ραντάρ ώστε να εντοπίσει το τέρας. Τέλος έχει κάποιες καλές ικανότητες στο να στήνει ενέδρες όπως οι trappers.

Monster character:

γολιαθ

Goliath

Ο Goliath, είναι ένα από τα τέρατα που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να εξοντώσετε τους hunters. Ξεκινάει με 2 δυνάμεις και φτάνει μέχρι 4. Οι δυνάμεις αυτές είναι να πετάει φλόγες, μεγάλους βράχους, να κάνει ένα ισχυρό ground pound, αλλά και ένα charge attack. Τέλος μπορεί να μυρίσει τους εχθρούς, και έχει και stealth ικανότητες ώστε να μην αφήνει ίχνη. Στόχος του Goliath είναι να ανεβεί σε level, να κάνει evolve ώστε να καταστρέψει την βάση των εχθρών του αλλά και τους ίδιους.

 

Maps and gameplay modes:

Υπάρχουν 4 gameplay modes. Το hunt, nest, rescue και defend mode. Στο Hunt Μode, πρέπει να εντοπίσεις και να σκοτώσεις το τέρας για να επιτύχεις. Στο Nest Μode, πρέπει να εξοντώσεις τα αυγά του εχθρού πριν τα εξοντώσει ο ίδιος. Στο Rescue, πρέπει να βρείτε τους τραυματίες και να τους οδηγήσετε σε ασφαλές περιβάλλον πρωτού τους φάει το τέρας. Και τέλος στο Defend, πρέπει να προστατέψετε ένα μεταφορικό μέσο από τα τέρατα. Αφού πετύχετε και στα 4 θα σας εμφανιστεί ένα ακόμη mode, το Evacuation, όπου πρέπει να βγάλετε όλους τους κατοίκους από τον πλανήτη. Τέλος τα maps θα είναι 12.

Το Evolve θα κυκλοφορήσει στις 10 Φεβρουαρίου 2015 για PC, PS4 και XBOX ONE.

Οι πληροφορίες που χρησιμοποιήθηκαν, παρθήκαν από το official site του evolve και το gamesradar.com

Περισσότερα νέα για το Evolve